Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

Είναι αλήθεια ότι η πλαστική χειρουργική δεν αφήνει ουλές;

H Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός χειρουργός σου εξηγεί τι πραγματικά συμβαίνει στο δέρμα σου μετά από ένα χειρουργείο.

Είναι αλήθεια ότι όταν απευθύνεται κάποιος σε ένα Πλαστικό Χειρουργό για μια επέμβαση αισθητικής ή πλαστικής χειρουργικής, έχει την απαίτηση και πιστεύει πως δεν θα έχει καθόλου ουλές στο δέρμα του μετά το χειρουργείο, ή πως οι ουλές θα εξαλειφθούν τελείως με τον καιρό.

Ποια είναι η αλήθεια και που ξεκινά ο μύθος σε αυτή τη πεποίθηση. Η πραγματικότητα είναι πως όπου ακουμπήσει το χειρουργικό νυστέρι, όπου γίνει τομή στο δέρμα θα αφήσει σημαδάκι στο σημείο που γίνεται η τομή.

- Advertisement -

Διάβασε ακόμη – Τι αλλάζει στο πρόσωπο σου καθώς περνά ο χρόνος και πως πρέπει να δράσεις

Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί τότε την πλαστική χειρουργική ώστε να έχει καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα μια ουλή.

Το πρώτο είναι ο σεβασμός των ιστών κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. Ο τρόπος με τον οποίο ένας πλαστικός χειρουργός συμπεριφέρεται, στους ιστούς και τους αντιμετωπίζει με ευγένεια βοηθά στο καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Τα ράμματα τα οποία χρησιμοποιεί βοηθούν στην καλύτερη δημιουργία της ουλής. Επίσης, στις τεχνικές τους οι πλαστικοί χειρουργοί φροντίζουμε να κάνουμε τις τομές σε σημεία που μπορούν να κρυφτούν ή παράλληλα προς τις ρυτίδες του δέρματος ώστε να μην είναι τόσο εμφανείς.
Ακόμη η μετεγχειρητική παρακολούθηση και φροντίδα βοηθούν στη διατήρηση της καλής ενυδάτωσης των ουλών μέχρι να επανέλθουν στη φυσιολογική τους κατάσταση.

- Advertisement -

Διάβασε ακόμη – Η ειδικός απαντά σε 5 ερωτήσεις για τις θεραπείες/επεμβάσεις ομορφιάς το καλοκαίρι

Ενυδατικές κρέμες και μασάζ, ειδικές κρέμες και γέλες βοηθούν στην μείωση της εμφάνισης των ουλών.

Συμπερασματικά θα μπορούσαμε να πούμε πως κάθε χειρουργική παρέμβαση στο σώμα μας αφήνει ουλές οι οποίες όμως όταν γίνονται σωστά με τους κανόνες της πλαστικής χειρουργικής, και ακολουθήσει σωστή τοπική φροντίδα μπορεί να γίνουν αμελητέες, σαν μικρές ανοικτές γραμμές πάνω στο δέρμα μας.

Ευχαριστίες στη Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός χειρουργός, www.georgiakoulermou.comInstagramdr.koulermou_plasticsurgeon, Facebook: dr.koulermou_plasticsurgeon, τηλ. 99657810. 

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη