Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Editor’s Blog: The power of us

Το editorial της έντυπης έκδοσης Φεβρουάριος 2020, από την αρχισυντάκτρια της Madame Figaro Kύπρου, Βαρβάρα Γεωργιάδου.

Είναι μια από αυτές τις σπάνιες, ηλιόλουστες μέρες, τις γεμάτες φως. Τα παράθυρα ανοιχτά. Οι ήχοι της πόλης μπλέκονται με τους στίχους της Χαρούλας κάνοντας τη σκέψη να ταξιδεύει. Το χθες μπερδεύεται με το σήμερα. Τα συναισθήματα γίνονται ένα κουβάρι που αδυνατείς να ξεμπλέξεις. Δεν υπάρχει όμως λόγος να το κάνεις. Όλα αυτά που αισθάνθηκες, βίωσες και βιώνεις είσαι εσύ. Έρωτες που φύγαν, άνθρωποι που ήρθαν στη ζωή σου για να μείνουν και άλλοι που πήραν διαφορετικούς δρόμους. Όλοι αυτοί είναι στην ουσία αυτό που είσαι σήμερα. Και το σήμερα είναι αυτό που μετράει. Το να μπορείς να το ζεις χωρίς αναστολές. Χωρίς τα φαντάσματα του παρελθόντος, χωρίς πισωγυρίσματα. Και αν ο χρόνος σε μαθαίνει κάτι, είναι το να μπορείς να διεκδικείς όσα πραγματικά σου αξίζουν. Κυρίως τον σεβασμό αυτών που θα επιλέξεις να συμπορευθείς μαζί τους.

Είτε πρόκειται για έναν έρωτα είτε για μια φιλική σχέση. Εδώ βρίσκεται η ουσία κάθε αληθινής σχέσης. Στο να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που βγάζουν προς τα έξω τον καλύτερο σου εαυτό. Που σου δίνουν φτερά για να πετάξεις. Που γίνονται καθρέφτες της ζωής σου. Που σου επισημαίνουν τα λάθη σου χωρίς να σε κριτικάρουν. Που αγαπούν αυτό που πραγματικά είσαι χωρίς να προσπαθούν να σε αλλάξουν. Η αγάπη πρέπει να σε απελευθερώνει και όχι να σε εγκλωβίζει σε αδιέξοδα.

Δεν σου αξίζει τίποτα λιγότερο. Μην συμβιβαστείς ποτέ με μια τοξική σχέση που ακρωτηριάζει τα συναισθήματά σου. Μην επενδύσεις σε ανθρώπους που δεν μπορούν να δουν αυτό που πραγματικά είσαι. Αν κοιτάξεις βαθιά μέσα σου, θα ανακαλύψεις μια αλλιώτικη δύναμη. Τη δύναμη μιας γυναίκας που, αν το αποφασίσει, ο κόσμος της ανήκει.

Bαρβάρα Γεωργιάδου

Instagram/@bαrbsview

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη