Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Editor’s Blog: Ελπίζ(ω)ντας

Το editorial της έντυπης έκδοσης Xειμώνας 2020-21, από την αρχισυντάκτρια της Madame Figaro Kύπρου, Βαρβάρα Γεωργιάδου.

Ο χρόνος περνά από μπροστά μου σε γρήγορη κίνηση. Οι εικόνες σχεδόν θολές. Και εγώ δεν μπορώ να εστιάσω πουθενά. Μόνο να νιώσω. Και αυτός ο χρόνος ήταν απλόχερος σε συναισθήματα. Ανάμεικτα. Ενίοτε με ταχύτητα roller coaster. Ανέκαθεν όμως επέλεγα να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο. Και το 2020 ήταν μια χρονιά γεμάτη… εμπειρίες. Από αυτές που δεν εύχεσαι να ζήσεις, μα αν βρεθούν στον δρόμο σου συνειδητοποιείς τη σοφία που άφησαν στο πέρασμά τους. Πιο πολύ όμως αντιλαμβάνεσαι πως τίποτα δεν πρέπει να θεωρείς δεδομένο. Τους ανθρώπους, τη ζωή την ίδια. Και τότε καταλαβαίνεις πως το αύριο είναι τώρα. Η κάθε μέρα είναι που μετρά. Η κάθε στιγμή της ζωής σου. Γι’ αυτό πρέπει να είναι γεμάτη από όμορφα συναισθήματα, αληθινές σχέσεις, ανθρώπους που σε νοιάζονται πραγματικά.

Και τώρα, σε αυτήν την ιδιόμορφη γιορτινή περίοδο, σου δίνεται απλόχερα μια νέα ευκαιρία. Να νιώσεις την ουσία των Χριστουγέννων, να δώσεις αγάπη, να μοιράσεις χαμόγελα. Να αισθανθείς ευγνωμοσύνη για όσα έχεις. Γι’ αυτές τις μικρές χαρές που μπορείς ακόμη να απολαμβάνεις. Για όλα αυτά που έμαθες και σε έκαναν καλύτερο άνθρωπο. Και να θυμάσαι πάντα πως τα δύσκολα κάποια στιγμή θα τελειώσουν.

Μια ανάσα από τη νέα χρονιά, πλέον ξέρεις. H ζωή είναι στιγμές. Και είναι όλες πολύτιμες. Μην σπαταλάς καμία από αυτές. Κάνε αυτό το νέο ξεκίνημα, δικό σου. Αυτήν τη χρονιά, τη γεμάτη ελπίδα, το δικό σου σήμερα. Δες αυτήν τη νέα σελίδα ως τη δική σου ευκαιρία. Και όπως είχε γράψει ο Νίκος Καζαντζάκης, «Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα».

Bαρβάρα Γεωργιάδου

Instagram/@bαrbsview

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη