Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Double Dates: Το νέο trend για πρώτο ραντεβού – Πόσο καλή ιδέα είναι;

Ποια πλεονεκτήματα έχει το να βγαίνεις διπλό ραντεβού για πρώτη φορά;

Ας το παραδεχτούμε. Τα πρώτα ραντεβού είναι (τις περισσότερες τουλάχιστον φορές) άβολα και ιδιαίτερα αμήχανα. Τι μπορεί να τα κάνει λίγο καλυτέρα; Ένα διπλό ραντεβού. Όχι, δεν εννοώ να βγεις με δυο άτομα ταυτόχρονα, αλλά να βγείτε δύο ζευγάρια μαζί. Όταν βγαίνεις για πρώτη φορά με κάποιον αισθάνεσαι πως ό,τι κάνεις θα το προσέξει γιατί όλη η προσοχή είναι πάνω σου, οπότε σκέφτεσαι πιο πολύ την κάθε κίνηση σου με αποτέλεσμα να μην είσαι τόσο αβίαστα ο εαυτός σου και ίσως αυτό κάποιες φορές να μη σου βγει σε πολύ καλό.

Όταν όμως είστε δύο ζευγάρια έξω, μαζί και προσπαθείτε να γνωριστείτε, εννοείται ότι η προσοχή του καθενός θα είναι στο πιθανό ταίρι του, αλλά η παρουσία των άλλων δύο θα σε κάνει να νιώσεις μια μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση. Η συζήτηση με περισσότερα άτομα, γίνεται συνήθως πιο εύκολα και υπάρχουν λιγότερες αμήχανες σιωπές, με αποτέλεσμα μετά να αισθάνεσαι πιο άνετα να μιλήσεις με το άτομο που βγήκες χωρίς να ντρέπεσαι τόσο. Πέραν αυτών, θα έχεις την ευκαιρία να δεις πώς δρα με άλλα άτομα το πιθανό ταίρι σου και θα καταλάβεις πιο εύκολα στοιχεία του χαρακτήρα του.

Διάβασε ακόμη – Τι βρίσκουν άνδρες και γυναίκες ελκυστικό στο άλλο φύλο;

Βεβαίως υπάρχουν και τα μειονεκτήματα σε μια τέτοια περίπτωση. Αρχικά, είναι δύσκολο να οργανωθεί κάτι τέτοιο αφού πρέπει να βρεις άλλα δύο άτομα που βρίσκονται στην ίδια φάση με εσένα. Πιθανότατα μια φίλη σου με κάποιον άλλο. Επίσης, υπάρχει η περίπτωση σε ένα τέτοιο ραντεβού να έχουν χημεία μεταξύ τους διαφορετικά άτομα απ’ ότι περίμενες. Αν είστε εντάξει, μπορείτε να πάτε ανοικτοί με την ιδέα ότι μπορεί όλοι να ταιριάξουν με όλους, εφόσον βεβαίως δεν έχουν προηγηθεί συζητήσεις και γνωριμίες ανάμεσα στο κάθε ζευγάρι γιατί αυτό ναι, δεν θα ήταν και ό,τι καλύτερο.

Οπότε, αυτό που έχεις να κάνεις για να δεις εάν το διπλό ραντεβού είναι καλή ιδέα για εσένα, είναι να σκεφτείς ποια ακριβώς είναι η κατάσταση σου και ζυγίζοντας μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα να δεις αν πρέπει να το δοκιμάσεις. Τις περισσότερες φορές πάντως, οι ειδικοί λένε ότι τα πλεονεκτήματα υπερνικούν τα μειονεκτήματα και βγαίνει σε καλό.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη