Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

“Dior and Roses”: Μια μοναδική έκθεση στο μουσείο Christian Dior

Από τις 5 Ιουνίου μέχρι και τις 31 Οκτωμβρίου.

Η έκθεση “Dior and roses” που πραγματοποιείται στο Musée Christian Dior στην Granville της Νορμανδίας είναι αφιερωμένη στο τριαντάφυλλο, ένα σύμβολο χάρης, αγάπης και θηλυκότητας, που ήταν το αγαπημένο του σχεδιαστή.

Ο Christian Dior λάτρευε όλα τα λουλούδια αλλά είχε ιδιαίτερη αγάπη για το τριαντάφυλλο, που ενέπνευσε πολλά από τα σχέδια του και συνεχίζει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον οίκο μέχρι σήμερα.

Η έκθεση, συνοδεύεται από ένα coffee table book που εξερευνά πώς η έμπνευση του σχεδιαστή εφαρμόστηκε μέσα από τις δεκαετίες στις συλλογές του με ρούχα, κοσμήματα και αρώματα. Υπάρχει και μια ενότητα αφιερωμένη σε διασημότητες που φόρεσαν τα ροζ Dior φορέματα εμπνευσμένα από το τριαντάφυλλο, συμπεριλαμβανομένου των Marlene Dietrich, Rita Hayworth και Jennifer Lawrence.

Ο Dior κληρονόμησε την αγάπη του για τους κήπους από τη μητέρα του Madeleine, που διατηρούσε ένα κήπο με τριαντάφυλλα στο σπίτι τους Villa Les Rhumbs, κοντά στην Granville. Το πρώτο του άρωμα, Miss Dior, ήταν αφιερωμένο στη αδερφή του Catherine.

Χρόνια αργότερα, περιγράφοντας τα τα φορέματα της πρώτης του συλλογής – Το εμβληματικό New Look, ο Dior δήλωσε: “Σχεδίασα Femmes-Fleurs, γυναίκες σαν λουλούδια με απαλούς ώμους, ανθισμένα μπούστα, μέσες τόσο λεπτές σαν αναρριχητικά φυτά και φούστες τόσο φαρδιές σαν ανθισμένα στεφάνια”.

Από το 1947 έως το 1957, αμέτρητες σιλουέτες με υποβλητικές ονομασίες θα αντανακλούν αυτήν τη γοητεία, όπως το Rose France, το Rose Thé, το Rose Pompon, το Rose De Damas.

Η έκθεση “Dior and roses” στο Musée Christian Dior στην Granville της Νορμανδίας έχει διάρκεια μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2021. Για την περίσταση, το επώνυμο βιβλίο εκδίδεται από τη Rizzoli New York.

Φωτογραφίες: instagram/ @ellethailandofficial

Διάβασε ακόμη