Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Διακοπές: Πώς να τις απολαύσεις χωρίς να αγχώνεσαι για τη δουλειά

Ακολουθούν 6 τρόποι που θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις.

Ετοιμάζεσαι για την άδειά σου από τη δουλειά και το άγχος των υποχρεώσεων σε έχει ήδη κυριεύσει. Ανήκεις λοιπόν στην κατηγορία των ανθρώπων που δυσκολεύονται να βγάλουν από το μυαλό τους τη δουλειά ακόμα κι αν βρίσκονται σε μια μαγική παραλία και απολαμβάνουν τον ήλιο. Ωστόσο, αυτό θέλεις να αλλάξει άμεσα αλλά δεν ξέρεις τι να κάνεις για να χαλαρώσεις.

Κι όμως, υπάρχουν 6 απλά βήματα τα οποία θα σε βοηθήσουν να δεις το break σου από τη δουλειά με άλλο μάτι.

Διάβασε παρακάτω για να μάθεις ποια είναι:

Διάβασε ακόμη – Σχέσεις: Ποια είναι τα 5 στάδια που περνάει το κάθε ζευγάρι;

Πρώτα από όλα, να θυμάσαι ότι η άδεια επηρεάζει θετικά την παραγωγικότητα

Μπορεί μέσα σου να πιστεύεις ότι δουλεύοντας περισσότερες ώρες, φέρνεις εις πέρας περισσότερες υποχρεώσεις και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έρχεσαι πιο κοντά σε μια μελλοντική προαγωγή, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μπορεί ποσοτικά να αποδίδεις, ποιοτικά όμως πού βρίσκεσαι; Το να είσαι παραγωγική, αποδοτική και ποιοτική στη δουλειά σου είναι πολύ σημαντικό και για να το καταφέρεις σίγουρα χρειάζεσαι μερικές μέρες ουσιαστικής ξεκούρασης.

Το να οργανώνεις τις διακοπές σου μειώνει το στρες

Προετοιμάσου για τις διακοπές σου κατάλληλα. Προγραμμάτισε τις μέρες, την περιοχή, την παρέα και τις σχετικές υποχρεώσεις αρκετούς μήνες πριν. Αυτό θα σε κάνει να νιώσεις ασφάλεια και θα διώξει μακριά το άγχος για το τι μέλλει γενέσθαι το καλοκαίρι σου.

Μην ανησυχείς για να ανησυχείς

Πολλοί πιστεύουν ότι δεν μπορούν να χαλαρώσουν στις διακοπές τους και για το λόγο αυτό επιλέγουν να μην πηγαίνουν. Ανησυχούν απλά για να ανησυχούν και χάνουν στιγμές που πραγματικά θα λειτουργήσουν θετικά στην επαγγελματική τους πορεία. Άλλωστε πως μπορείς να πιστεύεις ότι το κινητό σου χρειάζεται μπαταρία για να δουλέψει και να μην λειτουργείς ανάλογα για τον εαυτό σου;

Μην συνδέεσαι με το WiFi

Μπορεί λοιπόν να έχεις καταφέρει να φτάσεις τον προορισμό σου, ωστόσο στο πρώτο beach bar που βρίσκεις μπροστά σου φροντίζεις να συνδεθείς στο WiFi. Μεγάλο λάθος. Ο λόγος που παίρνεις άδεια είναι για να μείνεις μερικές μέρες μακριά από οτιδήποτε σχετίζεται με τη δουλειά σου. Το να είσαι πάνω από ένα κινητό λοιπόν τσεκάροντας τα email σου, σίγουρα δε θα βοηθήσει.

Φτιάξε ένα πλάνο των υποχρεώσεων πριν τις διακοπές και μην ασχοληθείς ξανά με αυτό μέχρι να γυρίσεις στο γραφείο

Σίγουρα κάποια σε καλύπτει στη δουλειά σου τις μέρες που βρίσκεσαι εκτός αλλά ακόμα κι αν κάτι τέτοιο δεν ισχύει, γυρνώντας στο γραφείο θα έχεις να αντιμετωπίσεις κάποιες υποχρεώσεις που γεννήθηκαν την περίοδο που βρισκόσουν μακριά. Το καλύτερο λοιπόν που έχεις να κάνεις είναι την περίοδο που ασχολείσαι με τα πλάνα των διακοπών, να φροντίσεις να φτιάξεις και ένα πλάνο με τις πιθανές δουλειές που μπορείς να κάνεις πριν αποχωρήσεις, ούτως ώστε ο φόρτος εργασίας να είναι μικρότερος γυρνώντας.

Τέλος μην ξεχνάς ότι το να είσαι απασχολημένη δεν σε κάνει πιο παραγωγική στη δουλειά

Έχει γίνει σχεδόν της μόδας το να συζητούν όλοι πόσο απασχολημένοι είναι με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις που πρέπει να φέρουν εις πέρας. Κι όμως αυτό δεν σε κάνει παραγωγική. Προσπάθησε να αναλαμβάνεις τον όγκο δουλειάς που σου επιτρέπει να έχεις ένα άρτιο ποιοτικά αποτέλεσμα και θα δεις ότι το να αναφέρεις πόσο busy είσαι θα γίνει πλέον παρελθόν.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη