Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

CYTA Επαγγελματίας/Επιχειρηματίας της Χρονιάς 2019 η Δήμητρα Καλογήρου

Το βραβείο απένειμαν η Μαρία Δάμαλου Χατζηγεωργίου, Διευθύντρια CYTA Business, και ο Χαράλαμπος Πετρίδης, Υπουργός Άμυνας.

WHO IS WHO: Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων (BSc, University of Wales), μεταπτυχιακού τίτλου στα Οικονομικά Δημόσιας Πολιτικής (MSc, University of Leicester) και μεταπτυχιακού στα Χρηματοοικονομικά (MPhil, City University Business School) από την Αγγλία. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της ξεκίνησε την καριέρα της ως Λειτουργός στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Η σημαντικότερη στιγμή στην επαγγελματική της πορεία ήταν ο διορισμός της στη θέση της Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου το 2011 και ο επαναδιορισμός της το 2016.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2019: Ως Πρόεδρος της ΕΚΚ συνέχισε δυναμικά την προσπάθεια υλοποίησης του στόχου της ΕΚΚ, που είναι η συστηματική και αποτελεσματική εποπτεία όλων των εποπτευόμενων εταιρειών, αλλά και η υγιής ανάπτυξη της κεφαλαιαγοράς με τη διείσδυση νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Μέσα από δύσκολες οικονομικές συνθήκες, αλλά και με πολύ σκληρή δουλειά, ο τομέας αυτός αναπτύχθηκε πέραν του 170%.

Διάβασε ακόμη