Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Cyprus Eating Awards 2021: Αυτά είναι τα πιο αγαπημένα εστιατόρια της Κύπρου, σύμφωνα με το κοινό

Τα Cyprus Eating Awards παρουσίασε η Nespresso και στήριξε η Τράπεζα Κύπρου.

Τα Cyprus Eating Awards, ο μεγαλύτερος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου, που εδώ και 17 χρόνια επιβραβεύουν και αναδεικνύουν τους καλύτερους της γαστρονομίας, απονεμήθηκαν για ακόμα μια χρονιά. Την τελετή βράβευσης διοργάνωσε και φέτος το Check In Cyprus, ακολουθώντας διεθνή πρότυπα και επιβραβεύοντας τις προσπάθειες όσων δεν εφησυχάζουν και άοκνα παρέχουν υψηλή ποιότητα και συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών τους.

Η τελετή βράβευσης των καλύτερων εστιατορίων της Κύπρου για το 2021 πραγματοποιήθηκε με κάθε λαμπρότητα, την Τρίτη 17 Μαΐου, στο εντυπωσιακό Four Seasons Hotel στη Λεμεσό.

Τον θεσμό παρουσίασε και φέτος η Nespresso και στήριξε η Τράπεζα Κύπρου. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υφυπουργού Τουρισμού, κ. Σάββα Περδίου.

Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο Λούης Πατσαλίδης, αφού ως γνωστός λάτρης της κουζίνας αποδέχθηκε με χαρά να παρουσιάσει και φέτος τα βραβεία που αγαπούν και τιμούν τη γεύση.

Τους καλεσμένους συντρόφευσε μουσικά η μοναδική Μελίνα Ασλανίδου, ερμηνεύοντας επιτυχίες που όλοι αγαπάμε.

Διάβασε ακόμη – Οι επώνυμοι που περπάτησαν στο κόκκινο χαλί των Cyprus Eating Awards 2021

Τόσο τα εστιατόρια όσο και οι αναγνώστες του Check In Cyprus, για ακόμα μια χρονιά, αγκάλιασαν την πρωτοβουλία, δείχνοντας έντονο ενδιαφέρον και στηρίζοντας με την ψήφο τους τα αγαπημένα τους εστιατόρια. Συγκεκριμένα, καταμετρήθηκαν 87.070 ψήφοι, ένα νούμερο που δείχνει την έμπρακτη αγάπη του κόσμου για τα βραβεία.

Το μενού της βραδιάς που απόλαυσαν οι καλεσμένοι, έφερε την υπογραφή του σεφ Πανίκου Χατζηττοφή και του pastry chef Δημήτρη Χατζηγιάννη. Ένα μενού εμπνευσμένο από την άνοιξη των αισθήσεων και βασισμένο στα εξαιρετικά προϊόντα του τόπου μας.

Με συμμετοχές από 86 εστιατόρια, τα βραβεία απονεμήθηκαν σε 17 κατηγορίες: Νέα Άφιξη, Ψάρι, Διεθνής Κουζίνα, Ασιατική Κουζίνα, Μεσογειακή Κουζίνα, Ελληνική Κουζίνα, Bar/Restaurant, Beach Bar/Restaurant, Ταβέρνα, Σουβλάκι, Nice Price, Delivery by Wolt – Sushi on the go, Εστιατόριο Ξενοδοχείου-Διεθνής Κουζίνα, Εστιατόριο Ξενοδοχείου-Ασιατική Κουζίνα, Εστιατόριο Ξενοδοχείου-Μεσογειακή Κουζίνα, Best Gastropub by Keo Beer, Check In Special Award που φέτος βράβευσε το καλύτερο Burger. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, βραβεύθηκε το εστιατόριο που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους από τους αναγνώστες του Check In Cyprus ως “Το αγαπημένο των αναγνωστών” και ήταν ανεξάρτητο από κάθε κατηγοριοποίηση.

Τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν για το Κυπριακό Προϊόν της Χρονιάς από τη Χαραλαμπίδης Κρίστης, καθώς και το Sustainability Award by Dynamec. Βραβεύθηκαν επίσης, ο Σεφ της Χρονιάς, το εστιατόριο με το Καλύτερο Concept και αυτό με την Καλύτερη Οινική Κουλτούρα. Δόθηκαν τέλος, το Βραβείο Συνεισφοράς στην Εστίαση, το Βραβείο Διαχρονικής Αξίας, αλλά και Βραβείο στην Καλύτερη Προσβάσιμη Παραλία για άτομα με κινητικές αναπηρίες.

Διάβασε ακόμη – Cyprus Eating Awards 2021: Aυτό είναι το μενού της βραδιάς

Τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν είναι τα εξής:

NEA AΦΙΞΗ: OLIO, Λευκωσία

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Τέλης Αριστείδη
CHEF: Νίκος Ψηλός

Το βραβείο απένειμε ο Σάββας Περδίος, Υφυπουργός Τουρισμού.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ – ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ: SEASONS ORIENTAL, FOUR SEASONS HOTEL, Λεμεσός


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: Χρήστος Μουσκής
EXECUTIVE CHEF: Guan Ruijiong
EXECUTIVE CHEF ΞΕΝΟΔΟΧΕIΟΥ: Πανίκος Χατζηττοφή
SOMMELIER: Λευτέρης Καραπαναγιώτης
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ: Χρίστος Καζαμίας

ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ: ZEN ROOM, Λεμεσός


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: Uptown Square Ltd
CHEF: Jhay Jallardo
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Στέφανος Μούστρας

Τα βραβεία απένειμε η Μελίνα Ασλανίδου.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ – ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑ: SCALE, MAP BOUTIQUE HOTEL, Λευκωσία


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: Μάριος Πολυκάρπου
EXECUTIVE CHEF: Αθηναγόρας Κωστάκος
EXECUTIVE CHEF ΞΕΝΟΔΟΧΕIΟΥ: Νικόλας Μιχαηλίδης
SOMMELIER: Κώστας Μακρής
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ: Αλεξία Χατζηγεωργίου

ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑ: COLUMBIA STEAK HOUSE, Λεμεσός


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: Columbia Restaurants Ltd
CHEF: Στάθης Κόκκαλης
SOMMELIER: Marco Roosve
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Στέφανος Καραγεωργίου

Τα βραβεία απένειμε ο Γιάννης Τύμβιος, Marketing Manager της εταιρείας Βάσσος Ηλιάδης.

ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ: PHC FRANCHISED RESTAURANTS PUBLIC Ltd

Το βραβείο απένειμε ο Βασίλης Δημητριάδης, Υφυπουργός Ναυτιλίας Παρά τω Προέδρω.

GASTROPUB BY KEO BEER: MOONDOG’S BAR & GRILL, Λευκωσία


ΙΔΙΟΚΤΗΤHΣ: Μάριος Κυπριανού
CHEF: Ανδρέας Αγαθαγγέλου
ΔΙΕΥΘΥΝΤEΣ: Αννίτα Μπογκαρόμι και Τάσος Κορωνίας

Το βραβείο απένειμε ο Γιώργος Ευριπιώτης, Marketing Manager της KEO.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ: ΑΙΓΑΙΟN, Λευκωσία


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: Amaro Hospitality Group
CHEF: Χρήστος Τσούτσης
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Ανδρέας Ρολάνδης

ΨΑΡΙ: ΠΥΞΙΔΑ, Λευκωσία


ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ: Πέτρος Γεωργίου και Γιάννος Χριστοφόρου
CHEFS: Έλλη Χατζηδημητρίου και Άρτιομ Κάνσκι

Τα βραβεία απένειμε η Γιώτα Δαμιανού, παρουσιάστρια της Τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ.

BAR/ RESTAURANT: MOUSON BAR – RESTAURANT, Λευκωσία


ΙΔΙΟΚΤΗΤEΣ: Γιάννος Ολύμπιος και Λευτέρης Καρύδης
CHEFS: Κυριάκος Κερλέγκου και Δημήτρης Καρύδης
HEAD MIXOLOGIST: Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Γιάννος Ολύμπιος

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΞΙΑ: COLORS CAFÉ, FOUR SEASONS HOTEL, Λεμεσός


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: Χρήστος Μουσκής
EXECUTIVE PASTRY CHEF: Δημήτρης Χατζηγιάννης
HEAD CHEF: Σταύρος Κακοφεγγίτης
EXECUTIVE CHEF ΞΕΝΟΔΟΧΕIΟΥ: Πανίκος Χατζηττοφή
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ: Μιχάλης Θεοδώρου

Τα δύο βραβεία απένειμαν ο κ. Μάρκος Σιαρλής, Διευθυντής της Υπηρεσίας Καρτών της Τράπεζας Κύπρου και ο κ. Θεοδόσης Θεοδοσίου, Διευθυντής Διεύθυνσης Λιανικής Τραπεζικής της Τράπεζας Κύπρου.

SUSTAINABILITY AWARD BY DYNAMEC: PARKLANE, A LUXURY COLLECTION RESORT & SPA


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: MHV Mediterranean Hospitality Venture Limited
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ: Λουίζα Ιωαννίδου
QHSE (Quality, Health & Safety and Environmental) Manager: Iφιγένεια Μιχαήλ
EXECUTIVE CHEF: Σπύρος Ηλία

Το βραβείο απένειμαν ο Αλέξανδρος Γαβριηλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Dynamec, και η Φαίδρα Σαρικάκη, Ραδιοφωνική Παραγωγός του Ράδιο Πρώτο.

ΤΑΒΕΡΝΑ: ΤΑΒΕΡΝΑΚΙ ΦΙΛΙΠΠΟΣ, Λευκωσία


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: Φίλιππος Φιλίππου
CHEFS / ΨΗΣΤΕΣ: Φίλιππος Φιλίππου και Αργύρης Αργυρού

ΣΟΥΒΛΑΚΙ: ΚΥΡΙΑΚΟΣ, Λευκωσία


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
CHEF: ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Τα βραβεία απένειμε ο Ανδρέας Δημητρόπουλος, δημοσιογράφος και παρουσιαστής της Τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ.

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2021, by CHARALAMBIDES CHRISTIS


Παφίτικο Λουκάνικο του Αλλαντοποιείου Κώστας Χαραλάμπους ΛΤΔ
Στατός-Άγιος Φώτιος, επ. Πάφου

Το βραβείο απένειμαν ο Μάριος Κωνσταντίνου, Διευθύνων Σύμβουλος του στρατηγικού μας συνεργάτη Χαραλαμπίδης Κρίστης και ο Ιωσήφ Ιωσήφ, Οικονομικός Διευθυντής του Συγκροτήματος Δίας .

BEACH BAR/RESTAURANT: COLUMBIA BEACH, Λεμεσός


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: Columbia Restaurants Ltd
CHEF: Ευάγγελος Μωραΐτης
Restaurants Director: Eddy Nassar

ΕΠΑΙΝΟΣ ΓΙΑ Καλύτερη Προσβάσιμη παραλία για άτομα με κινητικές αναπηρίες:
ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΡΥΣΗ Γ’, ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ

BEST CONCEPT ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ: ANTASIA BEACH CLUB, Πάφος


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: Thanos Hotels & Resorts
CHEF: Akos Richweisz
SOMMELIER: Γιώργος Κασσιανός
HEAD MIXOLOGIST: Vadim Bocharovs
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ/MANAGER: Veliko Velikov

Τα βραβεία απένειμαν ο Ζαχαρίας Φιλιππίδης, διευθυντής του Ράδιο Πρώτο και η Μαρία Κάνθερ, Ραδιοφωνική Παραγωγός του Ράδιο Πρώτο.

NICE PRICE: MARCELLO’S ITALIAN RESTAURANT, Πρωταράς, ελ. επαρχία Αμμοχώστου


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: Sunrise Hotels Ltd
CHEF: Αντώνης Αττούνη
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Χαράλαμπος Γαϊτανίδης

Το βραβείο απένειμαν η ηθοποιός Ελευθερία Αντρέου και ο Άγγελος Ιακωβίδης, Επικεφαλής του τμήματος Marketing & Επικοινωνίας του Intercollege.

DELIVERY BY WOLT – SUSHI ON THE GO: BAO PAU, Λευκωσία


ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ: Μάριος Μαλέκκος, Σωκράτης Σταύρου και Αλέξανδρος Παπάς
CHEF: Μάριος Μαλέκκος
ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ: Σωκράτης Σταύρου και Αλέξανδρος Παπάς

Το βραβείο απένειμαν η Γεωργία Κωνσταντίνου, δημοσιογράφος της Τηλεόρασης Σίγμα, και ο Στέλιος Τσίκκος, Υπεύθυνος εστιατορίων WOLT Κύπρου.

CHECK IN SPECIAL AWARD – BEST BURGER: STREAT BURGER, Λεμεσός


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: Γιώργος Θεοδότου
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ & CHEF: Παναγιώτης Πιερής

Το βραβείο απένειμε η Θεώνη Παναγή, αρχισυντάκτρια του Check In Cyprus.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: ΜΠΕΜΠΑ, Λευκωσία


ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ: Θωμάς Μπέκας και Βαρνάβας Ηλία
EXECUTIVE CHEF: Βαρνάβας Ηλία

Το βραβείο απένειμαν ο Χρύσανθος Τσουρούλλης, Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ και της Τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ και η Θεώνη Παναγή, αρχισυντάκτρια του Check In Cyprus.

CHEF ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2021: ΗΛΙΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ


PRALINA EXPERIENCE, Λευκωσία
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: Όμιλος εταιρειών Ζορπάς
EXECUTIVE CHEF: Ηλίας Αριστοτέλους
CHEF: Αντρέας Κουρέλλιας
EXECUTIVE PASTRY CHEFS: Χρήστος Χρίστου και Αντρέας Ζορπάς
HEAD SOMMELIER: Βάσος Μανώλη
ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΟ TEAM: Γιώργος Νικολάου και Χαράλαμπος Ασπρής

Το βραβείο απένειμε ο Χρύσανθος Τσουρούλλης, Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ και της Τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ – ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ: LIMANAKI Fish Restaurant, AMATHUS BEACH HOTEL, Λεμεσός


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: Amathina Luxury Hotels
HEAD CHEF: Μιχάλης Μιχαήλ
EXECUTIVE CHEF ΞΕΝΟΔΟΧΕIΟΥ: Σάββας Σάββα
PASTRY CHEF: Έμιλη Βαμβακοπούλου
HEAD SOMMELIER: Alicia Tosoude
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Goran Klacar

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ: BOTTEGA AMARO, Λευκωσία


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: Amaro Hospitality Group
CHEFS: Paolo Nikolis & Δημήτρης Τσαγκάρης
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Στέλιος Πέτσας

Τα βραβεία απένειμαν η Γιώτα Ορφανίδου, Διευθύντρια Τμήματος Εκδηλώσεων Συγκροτήματος ΔΙΑΣ, και ο Χρήστος Μιχάλαρος, δημοσιογράφος και παρουσιαστής της Τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ.

ΟΙΝΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ: ΡΟΥΣ, Λευκωσία


ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ: Κώστας Κωνσταντίνου, Ανδρέας Κυπριανού και Ανδρέας Γεωργίου
HEAD SOMMELIER: Ανδρέας Κυπριανού
CHEF: Ανδρέας Γιαγκουλάς
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Ανδρέας Γεωργίου

Το βραβείο απένειμαν ο Μάρκος Ζαμπάρτας, οινολόγος και ιδιοκτήτης του Οινοποιείου Ζαμπάρτας, και ο Νίκος Αρίστου, Executive Director του ξενοδοχείου Four Seasons.

Cyprus Eating Awards 2021 που παρουσίασε η Nespresso
Στήριξε η Τράπεζα Κύπρου
Στρατηγικός Συνεργάτης Χαραλαμπίδης Κρίστης
Χορηγοί: Φυσικό Νερό Acqua Panna, Ανθρακούχο Νερό San Pellegrino, Οινοποιεία Παπαγιαννάκος, Μητραβέλας και Ζαμπάρτας, Παγωτά Mövenpick, Σαμπάνια Jacquart, Montelvini Prosecco, Mπίρα ΚΕΟ, Προγράμματα Mαγειρικής και Zαχαροπλαστικής του INTERCOLLEGE, Dynamec, Wolt, Anco Catering Equipment, Amaxulus, κρεοτεχνείο Αγρoκηπιώτη, Splendit Events, Unicars, Landas Colour.
Φιλοξενία Ξενοδοχείο Four Seasons.

Για συνεχή ενημέρωση για τα Cyprus Eating Awards συντονιστείτε με το Check In Cyprus στο www.checkincyprus.com και στο application Check In Cyprus (διαθέσιμο σε iOS και Android). To hashtag της εκδήλωσης είναι #cypruseatingawards.

Ευχαριστούμε:
Τον σεφ Πανίκο Χατζηττοφή για τη δημιουργία και υλοποίηση του μενού, καθώς και την ομάδα του.
Τον pastry σεφ Δημήτρη Χατζηγιάννη και την ομάδα του.
Τη διεύθυνση και το προσωπικό του ξενοδοχείου Four Seasons για την άψογη συνεργασία.
Την εταιρεία ΒΑΣΣΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ ΛΤΔ για τη διάθεση των προϊόντων της, τα οποία απολαύσαμε στο μενού της βραδιάς: τον καφέ Nespresso, το ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό S. Pellegrino, το φυσικό μεταλλικό νερό από τους λόφους της Τοσκάνης Acqua Panna, τα κρασιά από τα οινοποιεία Παπαγιαννάκος, Μητραβέλας και Ζαμπάρτας, τη σαμπάνια Jacquart, το prosecco Montelvini και τα ελβετικά παγωτά Mövenpick .
Την ομάδα του Τμήματος Επισιτιστικών Τεχνών του INTERCOLLEGE, για την πολύτιμη συμβολή τους.
Την εταιρεία Amaxulus και το κρεοτεχνείο Αγρoκηπιώτη για τη διάθεση των προϊόντων τους.
Την εταιρεία UNICARS για την ασφαλή διακίνηση των φιλοξενουμένων.
Την εταιρεία SPLENDID EVENTS για την επιμέλεια της διακόσμησης.
Την εταιρεία LANDAS COLOUR για την εκτύπωση του επικοινωνιακού υλικού.
Τη σχεδιάστρια ΕΦΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ – Εφi Couture για την παραχώρηση δημιουργιών της.
Την εταιρεία MINDY-MORK για την παραχώρηση ενδυμάτων.
Το μενού φτιάχτηκε με τα αγαπημένα γαλακτοκομικά προϊόντα της εταιρείας ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ.

Διάβασε ακόμη