Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Cyprus Eating Awards 2020: Αυτοί είναι οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς

Ο μεγαλύτερος γαστρονομικός θεσμός επιβράβευσε τους κορυφαίους της εστίασης.

Τα Cyprus Eating Awards, ο μεγαλύτερος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου, που εδώ και 16 χρόνια επιβραβεύουν και αναδεικνύουν τους καλύτερους της γαστρονομίας, απονεμήθηκαν για ακόμα μια χρονιά.

Την τελετή βράβευσης, που πραγματοποιήθηκε σε απόλυτα ιδανικές και ασφαλείς συνθήκες, διοργάνωσε και φέτος το Check In Cyprus ακολουθώντας διεθνή πρότυπα. Τα Cyprus Eating Awards παρουσίασε η Nespresso και στήριξε η Τράπεζα Κύπρου.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου σε ένα εντυπωσιακό παραλιακό σκηνικό, που στήθηκε στο Nissos Beach House στη Λεμεσό. Τα Cyprus Eating Awards βράβευσαν τα καλύτερα εστιατόρια της Κύπρου για το 2020.

Διάβασε ακόμη – Οι επώνυμοι που περπάτησαν στο κόκκινο χαλί των Cyprus Eating Awards 2020 – Μέρος Α’

Τον θεσμό παρουσίασε και φέτος η Nespresso και στήριξε η Τράπεζα Κύπρου. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργού Τουρισμού, κ. Σάββα Περδίου.

Τη βραδιά παρουσίασε ο Λούης Πατσαλίδης που με το πηγαίο του χιούμορ κράτησε τους εκλεκτούς καλεσμένους σε εγρήγορση.

Τόσο τα εστιατόρια όσο και οι αναγνώστες του Check In Cyprus για ακόμα μια χρονιά και εν μέσω πανδημίας αγκάλιασαν την πρωτοβουλία δείχνοντας έντονο ενδιαφέρον στηρίζοντας με την ψήφο τους τα αγαπημένα τους εστιατόρια. Συγκεκριμένα καταγράφηκαν 85.213 ψήφοι, ένα νούμερο που δείχνει την έμπρακτη αγάπη του κόσμου για τα βραβεία.

Ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία του θεσμού, η ομάδα του Check In Cyprus για ακόμα μια φορά πρωτοπόρησε, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στην Κύπρο το concept των “4 Hands”, το οποίο έκαναν πραγματικότητα οι καταξιωμένοι σεφ Νίκος Καραθάνος και Γιάννης Μπαξεβάνης. Οι δύο καταξιωμένοι Ελλαδίτες συν δημιούργησαν από κοινού ένα μοναδικό μενού, το οποίο απολαύσαν οι προσκεκλημένοι τη βραδιά πάνω στο κύμα, με άρωμα μεσογειακό.

Το μενού περιλάμβανε:

Λουκουμάς χαλλούμι και φέτα με μαρμελάδα ντομάτας και πιπεριά Φλωρίνης

Champagne Jacquart

Ελληνική σαλάτα με αναρή, πούδρα ελιάς και λαδολέμονο σορμπέ

Château Nico Lazaridi Λευκό 2020, ΠΓΕ ΔΡΑΜΑ

Λαβράκι με χόρτα σε λαδολέμονο από αυγοτάραχο, μαύρο ταραμά και κρέμα από οστρακοειδή, συνοδευόμενο από χαρουπόψωμο

Château Nico Lazaridi Λευκό 2020, ΠΓΕ ΔΡΑΜΑ

Σορμπέ λεμόνι και λάιμ

Mövenpick

Καρέ αρνιού με κρέμα μελιτζάνας, κολοκάσι, ξινοτύρι, πικάντικη ντομάτα, αφρό μαϊντανού και τηγανητό τραχανά

Château Nico Lazaridi Ερυθρό 2017, ΠΓΕ ΔΡΑΜΑ

Μους χαλβά με παγωτό γιαούρτι, χώμα από γλυκό χαρούπι και κρύο ζωμό μελιού με αρώματα Ασίας

Με συμμετοχές από 80 εστιατόρια, τα βραβεία απονεμήθηκαν σε 13 κατηγορίες: Νέα Άφιξη (εστιατόρια που άνοιξαν από τον Μάιο του 2019 μέχρι τον Ιούλιο του 2020), Διεθνής Κουζίνα, Εστιατόριο Ξενοδοχείου – Διεθνής Κουζίνα, Εστιατόριο Ξενοδοχείου – Μεσογειακή Κουζίνα, Bar/Restaurant, Beach Bar/Restaurant, Ταβέρνα, Σουβλάκι, Nice Price, Μεσογειακή Κουζίνα, Best Gastropub by KEO Beer, Ψάρι powered by Kaz Oil και το Check In Special Award, που φέτος βράβευσε το καλύτερο Steak House. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, βραβεύθηκε το εστιατόριο που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους από τους αναγνώστες του Check In Cyprus ως «Το αγαπημένο των αναγνωστών», ανεξαρτήτως κατηγοριοποίησης.

Ακόμη, τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν στον Σεφ της Χρονιάς, στο Κυπριακό Προϊόν της Χρονιάς, για την καλύτερη ανάδειξη Κυπριακού Προϊόντος, στο Εστιατόριο με την Καλύτερη Κάβα Κρασιών, για το καλύτερο Service, αλλά και στο καλύτερο Concept. Φέτος, τα Cyprus Eating Awards, ανταποκρινόμενα στις προσταγές των καιρών, απένειμαν βραβεία και για το Best Delivery by Dynamec, αλλά και στο εστιατόριο που προσαρμόστηκε στα δεδομένα της πανδημίας (Best Restaurant Adaptation), καθώς επίσης και για το Best Outdoor Dining.

Για όλες τις πληροφορίες της εκδήλωσης, επισκεφθείτε το Check In Cyprus στο www.checkincyprus.com και στο application Check In Cyprus (διαθέσιμο σε iOS και Android). To hashtag της εκδήλωσης είναι #cypruseatingawards.

 

Τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν είναι τα εξής:

Kαλύτερη Νέα Άφιξη

Βραβευμένο: Tocayo, Λευκωσία

Ιδιοκτήτης: Orottova Holtings

Executive Chef Εστιατορίου: Διογένης Παπαδόπουλος, Ανδρέας Ανδρέου

Διευθυντής: Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Κατηγορία: Ταβέρνα

Βραβευμένο: Ταβέρνα Φόρσος, Λεμεσός

Ιδιοκτήτης: Άγγελος Αγγελή

Chef /Ψήστης: Σέργιος Αγγελή   

Καλύτερο Σουβλάκι

Βραβευμένο: Ττάσης, Λευκωσία

Ιδιοκτήτης/ψήστης: Ανδρέας Δημητρίου

Κατηγορία: Μεσογειακή Κουζίνα

Βραβευμένο: Μπέμπα, Λευκωσία

Ιδιοκτήτης: Θωμάς Μπέκας, Βαρνάβας Ηλία

Executive Chef: Βαρνάβας Ηλία

Αγαπημένο Εστιατόριο των Αναγνωστών

Βραβευμένο: Pier One Cafe Restobar, Λεμεσός

Ιδιοκτήτης: PHC Franchised Restaurants Public Ltd.

Head Chef: Ξένια Χαραλάμπους

Διευθυντής: Grzegorz Rutkowski

Cyprus Eating Awards 2020: Best Steakhouse

Βραβευμένο: Columbia Steak house, Λεμεσός

Ιδιοκτήτης: Columbia Restaurants Ltd

Chef: Στάθης Κόκαλης

Sommelier: Marco Roosve

Διευθυντής: Στέφανος Καραγεωργίου

Καλύτερο Ψάρι, powered by KAZ OIL

Βραβευμένο: Καλαμιές, Περνέρα, Πρωταράς

Ιδιοκτήτες: Μαρία Ζαχαριάδου Μουστάκα, Ξένιος Ζαχαριάδης

Chef: Μαρία Ζαχαριάδου Μουστάκα

Best Delivery, sponsored by Dynamec

Βραβευμένο: Moondog’s Bar & Grill, Λευκωσία

Ιδιοκτήτης: Μάριος Κυπριανού

Chef εστιατορίου: Ανδρέας Αγαθαγγέλου

Διευθυντές: Annita Bogaromi & Τάσος Κωρονιάς

Restaurant adaptation

Βραβευμένο: Skinny Fox, Λευκωσία

Ιδιοκτήτης/Διευθυντής: Κωνσταντίνος Ταλάσιης

Chef: Στέφανος Ζαχαριάν

Sommelier: Κωνσταντίνος Χριστοφόρου

Head Mixologist: Χρήστος Μακρής

Best Outdoor Dining

Βραβευμένο: Αιγαίον, Λευκωσία

Ιδιοκτήτης: Παύλος Κυριάκου

Chef: Χρήστος Σκαπούλης

Διευθυντής: Ανδρέας Ρολάνδης

Καλύτερo Σέρβις Εστιατορίου

Βραβευμένο: Four Seasons Hotel, Λεμεσός

Ιδιοκτήτης: Χρήστος Μουσκής

Καλύτερο Beach Bar/Restaurant

Βραβευμένο: Nava Seaside, Πρωταράς, ελ. επ. Αμμοχώστου

Ιδιοκτήτης: Semenal Investment Ltd

Chef: Λουκάς Σταύρου

Head Mixologist: Μανώλης Καρανίκκης

Διευθυντής: Λουκάς Παναγιώτου

Kαλύτερο Bar/Restaurant

Βραβευμένο: Vino Cultura Wine Bar & Cellar, Λευκωσία

Ιδιοκτήτες: Κώστας Κωνσταντίνου & Ανδρέας Κυπριανού

Executive Chef: Ανδρέας Παπάς

Sommelier: Ανδρέας Κυπριανού

BEST CONCEPT

Βραβευμένο: The Jolly Joker

Ιδιοκτήτης: Klamath Ltd

Chef: Κώστας Δολιανίτης

Sommelier: Δήμος Ανδρεόπουλος

Head Mixologist: Γιώργος Ηλιάδης

Διευθυντής: Κωνσταντίνος Ταλάσιης

Nice Price

Βραβευμένο: Rokoko Kitchen & Bar, Λευκωσία

Ιδιοκτήτης: Espeventus Ltd

Chef: Διογένης Παπαδόπουλος, Ανδρέας Ανδρέου

Διευθυντές: Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Χριστόδουλος Τρακόσιης

Βραβείο Πληρέστερης Κάβας Κάβα Κρασιών και Οινικής Κουλτούρας

Βραβευμένο: The Grill – Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, Λεμεσός

Ιδιοκτήτης: MHV Mediterranean Hospitality Venture Limited

Head Sommelier: Σωτήρης Νεοφυτίδης

Ομάδα Οινοχόων: Αλέξης Κλεάνθους

Executive Chef: Σπύρος Ηλία

Διευθυντής Εστιατορίου: Παναγιώτης Μάλαμας

Βραβείο Ανάδειξης Κυπριακού Προϊόντος 2020

Bραβευμένο: Ζιβανία «Οίνου Γη-Κτήμα Βασιλειάδη»

Best Gastropub by KEO Beer

Βραβευμένο: Draught Microbrewery, Λεμεσός

Ιδιοκτήτης: Carob Mill Restaurants Ltd

Executive Chef Oμίλου Εστιατορίων: Σκεύος Καψός

Chef : Μάρκος Χαραλάμπους

Group Restaurants Manager: Ορλάνδος Καδής

Διευθυντής Εστιατορίου: Ιάκωβος Ιακώβου

Κυπριακό Προϊόν της Χρονιάς

Βραβευμένο: Χαλίτζι Ελπίδα, Πηγαίνια, Κάτω Πύργος Τυλληρίας

Καλύτερο Εστιατόριο Ξενοδοχείου – Διεθνής Κουζίνα

Βραβευμένο: Seasons Oriental, Four Seasons Hotel, Λεμεσός

Ιδιοκτήτης: Χρήστος Μουσκής

Executive Chef: Guan Ruijiong

Executive Chef Ξενοδοχείου: Πανίκος Χατζηττοφή

Sommelier: Χρήστος Καζαμία

Υπεύθυνη Εστιατορίου: Ανδριανή Βλαδίμηρου

Καλύτερη Διεθνής Κουζίνα

Βραβευμένο: Pralina Experience, Λευκωσία

Ιδιοκτήτης: Όμιλος Εταιρειών Α. Ζορπάς & Υιοί Λτδ

Chef Εστιατορίου: Ηλίας Αριστοτέλους

Executive Pastry Chefs: Χρήστος Χρίστου & Ανδρέας Ζορπάς

Head Sommelier: Βάσος Μανώλη

Διευθυντικό Team: Γιώργος Νικολάου, Μαρίνος Ζορπάς

Καλύτερο Εστιατόριο Ξενοδοχείου – Μεσογειακή Κουζίνα

Βραβευμένο: Limanaki Fish Restaurant, Amathus Beach Hotel, Λεμεσός

Ιδιοκτήτης: Χρήσκος Μουσκής

Head Chef: Λευτέρης Χαραλάμπους

Executive Chef Ξενοδοχεiου: Σάββας Σάββα

Pastry Chef: Έμιλι Βαμβακοπούλου

Head Sommelier: Alicia Tosoudes

Διευθυντής: Goran Klacar

CHEF ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2020

Χριστόδουλος Θεοφάνους

Executive chef – Alasia Boutique Hotel

Τα βραβεία απένειμαν η Γιώτα Δαμιανού, παρουσιάστρια της Τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ, και ο Ανδρέας Δημητρόπουλος, δημοσιογράφος και παρουσιαστής της Τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ.

Τα Cyprus Eating Awards 2020 παρουσίασε η Nespresso.

Στήριξε η Τράπεζα Κύπρου.

Χορηγοί: Φυσικό Νερό Acqua Panna, Ανθρακούχο Νερό S.Pellegrino, Οινοποιείο Nico Lazaridi, Παγωτά Mövenpick, Σαμπάνια Jacquart, Kaz Oil, Μπίρα ΚΕΟ, Προγράμματα Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής του Intercollege, Dynamec, Καταστήματα Σκλαβενίτης.

Στρατηγικός συνεργάτης: Χαραλαμπίδης Κρίστης.

Τα βραβεία φιλοξένησε το Nissos Beach House.

Υποστηρικτές: Landas Colour, Xαρ. Πηλακούτας, Flowers & Designs by Roys Herodotou, Partyguide, Tymbios Labs, SPS Security Services, Thermomix.

Ευχαριστούμε:

Τους σεφ Νίκο Καραθάνο και Γιάννη Μπαξεβάνη για τη δημιουργία και υλοποίηση του μενού, καθώς και τους βοηθούς τους.

Tον σεφ του NISSOS BEACH HOUSE, Γιάννη Λιάκο, και την ομάδα του.

Τη διεύθυνση του NISSOS BEACH HOUSE για τη φιλοξενία και την άψογη συνεργασία.

Την εταιρεία ΒΑΣΣΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ ΛΤΔ για τη διάθεση των προϊόντων της, τα οποία απολαύσαμε στο μενού της βραδιάς: τον καφέ Nespresso, το ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό S.Pellegrino, το φυσικό μεταλλικό νερό από τους λόφους της Τοσκάνης Acqua Panna, τα κρασιά από τo Οινοποιείο Nico Lazaridi, τα ελβετικά παγωτά Mövenpick και τη σαμπάνια Jacquart.

Την εταιρεία ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ για τη διάθεση των γαλακτοκομικών προϊόντων στην ετοιμασία του μενού.

Την υπεραγορά ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ για τη διάθεση προϊόντων στην ετοιμασία του μενού.

Την εταιρεία EMINENTIA TRADING LTD για τη διάθεση των πολυσυσκευών κουζίνας Thermomix στην ετοιμασία του μενού.

Το SAVOY music restaurant για την παραχώρηση των κτιριακών του εγκαταστάσεων για την ετοιμασία του μενού.

Την εταιρεία madeinCrete.store για τη διάθεση προϊόντων στην ετοιμασία του μενού.

Την εταιρεία CHRISTOFOROS SOTERIOU LTD για την παραχώρηση επαγγελματικού εξοπλισμού.

Την εταιρεία DYNAMEC για τη διάθεση προϊόντων της.

Τα αρτοποιεία Γαλάτας για τη διάθεση προϊόντων τους.

Την εταιρεία SPS SECURITY SERVICES για τις υπηρεσίες ασφάλειας στην εκδήλωση.

Την εταιρεία ΧΑΡ. ΠΗΛΑΚΟΥΤΑΣ για την ασφαλή διακίνηση των φιλοξενουμένων.

Την εταιρεία LANDAS COLOUR για την εκτύπωση του επικοινωνιακού υλικού.

Την εταιρεία PARTYGUIDE για τη διάθεση ειδικού εξοπλισμού.

Τα κλινικά χημεία TYMBIOS LABS για τις υπηρεσίες τους.

Την εταιρεία FLOWERS & DESIGNS BY ROYS HERODOTOU LTD για την επιμέλεια της διακόσμησης.

Τον Ανδρέα Ανδρουλακάκη του NISSOS BEACH HOUSE για τη μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης.

Πηγή: Check In

Διάβασε ακόμη