Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Cloudless trend: Η νέα τάση για λείο και λαμπερό πρόσωπο

Άλλη μια τάση που μας έρχεται από την Κορέα και αναμφίβολα θέλουμε να την υιοθετήσουμε και εμείς.

Είναι γεγονός ότι οποιοδήποτε beauty trend μάς έρχεται από την Κορέα γίνεται απίστευτα δημοφιλές στο λεπτό. Όλες θέλουμε να μάθουμε τα μυστικά των Κορεατισσών, που θεωρούνται οι masters του είδους.

Και ενώ είχαμε ακούσει για το glass skin trend, το mocha skin trend, τα glass lips, το honey skin, ξαφνικά μαθαίνουμε για το cloudless trend. Ομολογουμένως, πρώτη φορά γίνεται η σύνδεση του δέρματός μας με καιρικό φαινόμενο – μιας και όλοι οι συνειρμοί με γλυκά και φαγητά έχουν ήδη γίνει.

Τι είναι όμως το περιβόητο cloudless skin trend;

Σκέψου μια επιδερμίδα πεντακάθαρη και λεία, χωρίς κανένα απολύτως ψεγάδι – όσο αυτό είναι δυνατόν. Η ονομασία του προέρχεται από την αγγλική φράση «not a cloud in the sky», και αφορά μια επιδερμίδα τόσο διάφανη και καθαρή, όπως ο καθαρός ουρανός που δεν έχει ούτε ένα σύννεφο. 

Είναι και κάτι ακόμα περισσότερο: αφορά την εσωτερική λάμψη που εκπέμπουμε, ως συνάρτηση της ζωής που κάνουμε. Μια ισορροπημένη διατροφή, μια καλή ψυχολογία και όσο το δυνατόν λιγότερο άγχος μπορούν να κάνουν θαύματα όχι μόνο στο σώμα αλλά και στο πρόσωπό μας. Και ως γνωστόν, όσο πιο καλά και υγιείς νιώθουμε μέσα μας, τόσο πιο όμορφοι νιώθουμε και εξωτερικά.

Πέρα από τα παραπάνω, υπάρχουν και κάποια βήματα στη ρουτίνα ομορφιάς μας που μπορούν να μάς βοηθήσουν να αποκτήσουμε το δέρμα των ονείρων μας. Και ενώ δεν είναι πάντα δυνατόν να έχουμε 100% αψεγάδιαστο δέρμα χωρίς πόρους για παράδειγμα, μπορούμε να μειώσουμε την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των σκούρων κηλίδων με τη βοήθεια κάποιων προϊόντων.

Πώς να το πετύχεις

#1. Βαθύς καθαρισμός

Το έχουμε ξαναπεί πολλές φορές, αλλά ο καθαρισμός παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο για ένα λείο και πεντακάθαρο δέρμα. Ειδικά αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, επιβάλλεται να την καθαρίζεις πρωί και βράδυ με ένα ήπιο cleanser. Η απολέπιση μια φορά την εβδομάδα είναι εξίσου απαραίτητη, ενώ αν έχεις διεσταλμένους πόρους θα σε βοηθήσει να εφαρμόζεις μια μάσκα καθαρισμού των πόρων μια φορά την εβδομάδα. Αγαπημένη μας είναι η Clear Improvement της Origins, μάσκα με ενεργό άνθρακα που στοχεύει στον βαθύ καθαρισμό των πόρων.

#2. Ενυδάτωση με face mist

Πέρα από την κλασική ενυδατική σου κρέμα – που δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ-, καλό είναι να ψεκάζεις με ένα face mist το πρόσωπό σου κάθε δυο ώρες, ώστε να διατηρούνται τα επίπεδα υγρασίας στο δέρμα σου. Προτείνουμε το ενυδατικό mist με άγριο τριαντάφυλλο του Korres, που περιέχει και υαλουρονικό οξύ για έξτρα ενυδάτωση και ανανέωση της επιδερμίδας.

#3. Χρησιμοποίησε ένα brightening serum

Για φωτεινή όψη που ακτινοβολεί φρεσκάδα και λάμψη, εφάρμοσε ένα serum που θα σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις τη θαμπάδα και την ανομοιομορφία της επιδερμίδας, αλλά και τις όποιες καφέ κηλίδες μπορεί να υπάρχουν. Αγαπημένη μας επιλογή είναι το Perfectionist Pro Rapid Brightening Treatment with Ferment² + Vitamin C της Estee Lauder που φωτίζει σκούρες κηλίδες και ουλές ακμής.

Και φυσικά, δεν ξεχνάμε ποτέ μα ποτέ το αντηλιακό μας!

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: unsplash

Διάβασε ακόμη