Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Chestnust brown: Tο χρώμα βαφής που κάνει θραύση παγκοσμίως

Δείχνει απόλυτα σικ αλλά και νεανικό.

Αν κάτι μπορούμε να συμπεράνουμε με ασφάλεια για τη σεζόν που διανύουμε σχετικά με τα beauty & fashion trends είναι ότι το καφέ μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας απόλυτα, όχι μόνο αναφορικά με τα ρούχα μας αλλά και με το μανικιούρ, το μακιγιάζ, τα μαλλιά μας.

Είναι απόλυτα ασφαλές να πούμε ότι το καφέ είναι πια το χρώμα της χρονιάς, που έχει αντικαταστήσει ακόμα και το κλασικό μαύρο – για την ακρίβεια, το καφέ θεωρείται από πολλούς το νέο μαύρο, με τις δεκάδες αποχρώσεις και διαφορετικούς υποτόνους του να δείχνουν απόλυτα σικ σε κάθε ηλικία.

Διάβασε ακόμη – Πώς να πετύχεις βήμα βήμα το πιο σέξι χτένισμα της χρονιάς (βίντεο)

Γι’ αυτό και το chestnust brown είναι το χρώμα βαφής που κάνει θραύση πλέον παγκοσμίως, με χιλιάδες γυναίκες, ακόμα και ορκισμένες ξανθές, να θέλουν να το υιοθετήσουν στα μαλλιά τους.

Τι χρώμα είναι ακριβώς το chestnut brown;
Πρόκειται για μια ζεστή μπρονζέ ή ουδέτερη καστανή απόχρωση, γι’ αυτό και είναι περισσότερο δημοφιλής ανάμεσα στις μελαχρινές και καστανές. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να επιλεγεί από ξανθές ή κοκκινομάλλες, απλά θα πρέπει να γίνει η ανάλογη μετάβαση σε πιο σκούρα βάση, η οποία και θα βοηθήσει να επιτευχθεί απόλυτα το εφέ του chestnut brown.

Διάβασε ακόμη – Χριστίνα Μπόμπα: Τα glam χτενίσματα που δημιούργησε ο Κύπριος κομμωτής, Παναγιώτης Ασσιώτης

Πιο αναλυτικά, η τεχνική βαφής που χρησιμοποιείται είναι το balayage, αφού η σκούρα καστανή βάση “ανοίγει”, φωτίζεται με τη βοήθεια ελεύθερων ανταυγειών / highlights που γίνονται με το χέρι. Το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί και με τα κλασικά highlights με στόχο το να “ξανοίξουν” τα καστανά μαλλιά.

Το θετικό με τη συγκεκριμένη βαφή είναι ότι υπάρχουν πολλές παραλλαγές του, αφού το chestnut brown ποικίλει στους τόνους και στο βάθος που χαρίζει, πράγμα που το κάνει πιο εύκολο στο να ταιριάξει στην οποιαδήποτε κοπέλα. Στην ουσία, εσύ επιλέγεις ποιον τόνο θες να υιοθετήσεις, ανάλογα με το χρώμα των ματιών και της επιδερμίδας σου. Έτσι, θα είσαι σίγουρη ότι έχεις δημιουργήσει την απόλυτη βαφή για σένα.

Παρ’ όλα αυτά, η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για το ιδανικό χρώμα μαλλιών για καστανές και μελαχρινές, ενώ αν η επιδερμίδα σου είναι σταρένια ή έχει θερμούς υποτόνους, να είσαι σίγουρη ότι θα λάμψεις με τη συγκεκριμένη βαφή.

Διάβασε ακόμη – Αυτό είναι το κούρεμα που αναμένεται να επικρατήσει το 2023

Εάν είσαι έτοιμη να κάνεις μια κομψή αλλαγή φέτος στα μαλλιά σου, ετοιμάσου να δείξεις στον κομμωτή σου τις παρακάτω φωτογραφίες:

Πηγή: madamefigaro.gr

Διάβασε ακόμη