Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Χειρουργική επέμβαση στήθους σε νεαρή ηλικία – Πώς επηρεάζει τη ζωή σου

H Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός χειρουργός  απαντά σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν την χειρουργική επέμβαση στο μεγάλο στήθος και πώς μπορεί να επηρεάσει τη ζωή σου εάν βρίσκεσαι σε νεαρή ηλικία.

Πολύ συχνά έρχονται μητέρες στο ιατρείο με τις έφηβες κόρες τους οι οποίες έχουν μεγάλο στήθος και ενδιαφέρονται να πάρουν πληροφορίες για την επέμβαση, τις επιπλοκές και την πορέια της ζωής τους μετα το χειρουγείο.

Διάβασε ακόμη – Συμβουλές για τη σωστή φροντίδα των μαστών από τη Δρ. Γεωργία Κουλέρμου

Οι κυριότερες ερωτήσεις που αφορούν τα νεαρά κορίτσια με μεγάλο στήθος είναι συνήθως:

Πότε μπορεί ένα κορίτσι να χειρουργήσει το στήθος του;

Η καλύτερη ηλικία είναι όταν έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του κοριτσιού και συνήθως γύρω στα 18 δεχόμαστε πως μπορεί ένα κορίτσι να χειρουργηθεί.

Θα χαλαρώσει ή θα μεγαλώσει ξανά το στήθος κάποια στιγμή καθώς περνά ο χρόνος;

Συνήθως το στήθος χαλαρώνει και πέφτει με τη πάροδο του χρόνου υπό την επίδραση της βαρύτητας και της χαλάρωσης του δέρματος μετά από κάποια ηλικία. Όταν μικρύνει το στήθος έχει λιγότερες πιθανότητες να χαλαρώσει διότι έχει μικρότερο βάρος. Φυσικά με την εγκυμοσύνη και το θηλασμό θα υποστεί κάποια χαλάρωση όπως θα συνέβαινε και εάν δεν ήταν χειρουργημένο.

Θα μπορέσω να θηλάσω μετά την επέμβαση;

Το θέμα του θηλασμού δεν μπορεί κανείς να το προδιαγράψει διότι δεν ξέρουμε εάν θα μπορούσε να θηλάσει η νεαρή γυναίκα και χωρίς τη χειρουργική επέμβαση. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να συνεννοηθείς με τον πλαστικό σου διότι υπάρχουν τεχνικές που επηρεάζουν τον θηλασμό , άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο.

Είναι σωστό να χειρουργείται μια νεαρή κοπέλα σε μικρή ηλικία;

Το μεγάλο και πτωτικό στήθος δημιουργεί συνήθως προβλήματα στο νεαρό κορίτσι, προβλήματα αυτο-εικόνας και  συχνά παρεμβαίνει και στις σχέσεις της με το αντίθετο φύλο. Μια τέτοια επέμβαση θα τη βοηθήσει να νιώσει πιο όμορφα για τον εαυτό της και θα της τονώσει την αυτοεκτίμηση της.

Ευχαριστίες στη Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός χειρουργός, www.georgiakoulermou.comInstagramdr. georgiakoulermou, FacebookDr. Georgia Koulermou, τηλ. 99657810.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη