Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Chakras: Ποια είναι τα 7 ενεργειακά κέντρα και πώς ενεργοποιούνται;

Ο συμβουλευτικός ψυχολόγος, βιοσυντονιστής και ομιλητής έμπνευσης, Γιάννης Μιχαήλ, σου δίνει συμβουλές για να ενεργοποιήσεις τα τσάκρα της ψυχής.

Τα ενεργειακά κέντρα τσάκρα είναι περίπου 88.000 σε ολόκληρο το σώμα μας. Από αυτά όμως, τα 7 είναι τα βασικά και σημαντικότερα ενεργειακά κέντρα στο σώμα μας, μιας και βρίσκονται σε σημαντικά σημεία όπου καθορίζουν την ζωτική λειτουργία των πιο σημαντικών οργάνων μας και την απόλυτη αρμονία στο σώμα μας.

Διάβασε ακόμη – 5 tips για να απαλλαγείς από τις εμμονές

Τι σημαίνει η λέξη “τσάκρα”;

Η λέξη τσάκρα στην γλώσσα των σανσκριτικών σημαίνει τροχός. Η σημασία των τσάκρα είναι τεράστια για το σώμα μας, όσο και η ύπαρξη των πνευμόνων, της καρδιάς μας και όλων των ζωτικών μας οργάνων. Αυτά τα ενεργειακά κέντρα κινούνται με μια συγκεκριμένη συχνότητα για να διατηρήσουν υγιές το σώμα και το πνεύμα μας.

Εάν για κάποιο λόγο υπάρξει κάποια ενεργειακή διαταραχή, τότε η περιστροφή των κέντρων αλλοιώνεται και σε κάποιες πολύ σπάνιες περιπτώσεις μπορεί ακόμα και να σταματήσει και με αποτέλεσμα αυτής τη διαταραχής να είναι η άμεση πρόκληση σοβαρών παθήσεων στην πνευματική και σωματική μας υγεία.

Γιατί πρέπει να ξεμπλοκάρουμε τα ενεργειακά μας κέντρα;

Μπορούμε να ενισχύσουμε τη σωματική, την πνευματική και τη νοητική μας ενέργεια, ανακαλύπτοντας, και ξεμπλοκάροντας τα 7 ενεργειακά κέντρα της ψυχής, εκεί όπου ρέει η ανεξάντλητη ζωτική μας ενέργεια. Αφυπνίζοντας και καθαρίζοντας τα ενεργειακά μας κέντρα, μπορούμε να κατανοήσουμε με μεγαλύτερη διαύγεια τον εαυτό μας, αλλά και τον κόσμο γύρω μας.

Η φιλοσοφία των ενεργειακών κέντρων, μας προσφέρει ακόμη μία απόδειξη ότι κάθε ασθένεια προκαλείται από μια ψυχολογική αιτία. Όπως λένε και οι αρχαίοι Έλληνες πρώτα άρρωστά η ψυχή και μετά το σώμα. Ένας τρόπος για να υπάρξει διαταραχή στην λειτουργία των κέντρων είναι τα καταπιεσμένα συναισθήματα. Το κέντρο που αντιστοιχεί στο ανάλογο συναίσθημα, υπερλειτουργεί, ή υπολειτουργεί και σιγά σιγά σταματά να θρέφει καταλλήλως τα ζωτικά όργανα με την ενέργεια που χρειάζονται για την συντήρησή τους, με αποτέλεσμα αυτά να τείνουν προς την δυσλειτουργία.

H μέθοδος του βιοσυντονισμού

Με την μέθοδο του Βιοσυντονισμού μπορούμε άμεσα να ξεμπλοκάρουμε τα 7 ενεργειακά κέντρα της ψυχής και να τα βοηθήσουμε να εξισορροπούμε αυτές τις άγνωστες αλλά εξαιρετικά ισχυρές δυνάμεις που μας βοηθούν να εξελιχθούμε, με αρμονία. Τα 7 ενεργειακά κέντρα της ψυχής είναι γνωστά από την αρχαιότητα, ήδη από τον Πλάτωνα και αναφέρονται σε πάρα πολλούς πολιτισμούς ως τα κέντρα που διαχειρίζονται τη ροή της εσωτερικής ενέργειας σε όλο το σώμα. Όταν δεν υπάρχει ροή, όταν αυτή μπλοκάρεται είτε λόγω βιωμάτων είτε λόγω άγχους, είτε επειδή τα κέντρα αυτά υπολειτουργούν, οι επιπτώσεις στην υγεία και την ψυχολογία μας είναι άμεσες.

Ευχαριστίες στον συμβουλευτικό ψυχολόγο, βιοσυντονιστή και ομιλητή έμπνευσης, Yianni Michael, τηλ.: 99611400, www.yiannismichael.com, Facebook: YiannisMichael, Instagram: Yiannis Michael, Email: [email protected]

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη