Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Celebrity Ballet Gala: 12 χορευτές από όλο τον κόσμο θα συναντηθούν σε μια εκδήλωση

Στις 14 και 15 Φεβρουαρίου σε Λεμεσός και Λευκωσία.

Για πρώτη φορά στην Κύπρο, 12 χορευτές σε επίπεδο πρεμιέρας από επτά θέατρα σε όλο τον κόσμο θα συναντηθούν σε μια εκδήλωση, αντιπροσωπεύοντας ταυτόχρονα τη δέσμευση στις παραδόσεις του κλασικού μπαλέτου και την επιθυμία να δημιουργήσουν τάσεις στη σύγχρονη τέχνη.

Το Gala του Celebrity Ballet είναι μια ευκαιρία για τους Κύπριους να ανακαλύψουν αληθινό μπαλέτο υψηλού επιπέδου που αναπτύχθηκε από τα κορυφαία θέατρα του κόσμου: Αγγλικό Εθνικό Θέατρο, Όπερα Αστάνα, Θέατρο Μπολσόι, Παλάτι Κρεμλίνου, Θέατρο Mikhailovsky, Εθνικό Θέατρο HET, Staatsballett Berlin.

Το Gala του Celebrity Ballet παρουσιάζει το θέμα της αγάπης ως την κινητήρια δύναμη του κόσμου. Μια μεγαλειώδης ιδέα βρίσκεται στο επίκεντρο του προγράμματος – μέσα από τις ερμηνείες τους, οι χορευτές προσκαλούν το κοινό να βιώσει την αγάπη στις διάφορες εκφάνσεις του. Το πρόγραμμα αυτό έχει 12 κομμάτια και οι καλλιτέχνες θα μιλήσουν για την αγάπη στη γλώσσα του κλασικού και σύγχρονου μπαλέτου, με χορογραφίες από το πρώτο τρίτο του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα. Το πρόγραμμα είναι γραμμένο από τον Igor Tsvirko, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του gala και κορυφαίος χορευτής του Θεάτρου Μπολσόι.

Προκειμένου να φέρει το κοινό και την υψηλή τέχνη του μπαλέτου πιο κοντά, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ένα εορταστικό δείπνο με χορευτές μπαλέτου – μια αποκλειστική ευκαιρία όχι μόνο να γνωρίσετε τον μαγικό κόσμο του μπαλέτου ως θεατής αλλά και να γνωρίσετε τους καλλιτέχνες ως άτομα. Τα εισιτήρια για το εορταστικό δείπνο είναι πλέον διαθέσιμα.

Η εορταστική συναυλία θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό στο Παττίχειο Θέατρο και στη Λευκωσία στο Δημοτικό Θέατρο, ποιοτικοί χώροι που ανταποκρίνονται στις υψηλές τεχνικές και καλλιτεχνικές απαιτήσεις της διοργάνωσης. Οι επισκέπτες θα καλωσοριστούν στα θέατρα και θα περιβάλλονται από μια εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα με μουσική και χώρο φωτογραφιών. Επιπλέον, μια δεξίωση με σαμπάνια και λιχουδιές θα διασφαλίσει ότι το κοινό θα αισθανθεί ότι συμμετέχει πλήρως.

Η μοναδικότητα της εκδήλωσης ενισχύεται και από το γεγονός ότι μαθητές της Σχολής Μπαλέτου Νέων Λευκωσίας θα εμφανιστούν στην ίδια σκηνή με γνωστούς σταρ. Επιπλέον, όλοι οι μαθητές μπαλέτου θα μπορούν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία των προβών των καλλιτεχνών στην Κύπρο την παραμονή του gala.

Μπορείτε να βρείτε εισιτήρια στο www.celebritygala.eu και στο Soldoutticketbox.

Διάβασε ακόμη