Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

Calligraphy cut: Η τεχνική που δίνει όγκο στα λεπτά μαλλιά

Το tool που χρησιμοποιούν οι κομμωτές και θα κάνει τα μαλλιά σου να φαίνονται πολύ πιο πλούσια.

 Αν ανήκεις στις γυναίκες με λεπτά μαλλιά, χωρίς πολύ όγκο, πιθανότατα αναζητάς τα ανάλογα κουρέματα για λεπτά μαλλιά, που θα χαρίσουν σε αυτά την ψευδαίσθηση μιας πιο πλούσιας χαίτης.

Διάβασε ακόμη – 3 κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις για να πετύχεις αψεγάδιαστη και “φυσική” όψη με το foundation σου

Υπάρχουν πολλά τεχνάσματα που μπορείς να επιστρατεύσεις, και ακόμα περισσότερα χτενίσματα που μπορείς να κάνεις μόνη σου για να δείχνουν τα μαλλιά σου πιο πυκνά. Έχεις ακουστά όμως το calligraphy haircut;

Πριν πάει και το δικό σου μυαλό στην καλλιγραφική γραφή, να σε ενημερώσουμε ότι το calligraphy cut αφορά περισσότερο μια τεχνική κοψίματος των μαλλιών παρά είδος κουρέματος, όπως τα bob, lob, shag κλπ.

Ονομάστηκε έτσι χάρη στο εργαλείο που χρησιμοποιείται για να γίνει το κούρεμα, που μοιάζει με μαχαίρι (calligraphy knife). Πρόκειται στην ουσία για ένα λεπτό, μεταλλικό εργαλείο με μια πολύ κοφτερή λεπίδα στην άκρη του, όμοια με αυτή ενός ξυραφιού. Χαρίζει ένα πολύ απαλό αποτέλεσμα στις άκρες των μαλλιών, με έναν εξαιρετικό όγκο.

Πρόκειται για μια εξειδικευμένη τεχνική που χρησιμοποιείται περισσότερο σε κοπέλες με λεπτά μαλλιά, που θέλουν να αποκτήσουν όγκο χωρίς να κάνουν απαραίτητα μεγάλες αλλαγές στο κούρεμά τους (στο μήκος, στο στιλ κλπ).

Στο παρακάτω βίντεο μπορείς να πάρεις μια ιδέα για το πώς γίνεται:

Πηγή: Madame Figaro, Missbloom

Φωτογραφία: Instagram / @nina.meise

Διάβασε ακόμη