Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Buccal Fat Removal: Τι πρέπει να ξέρεις για την αφαίρεση λίπους από τα μάγουλα

Ο Δρ. Νεόφυτος Χ. Δημητριάδης, στοματικός και γναθοπροσωπικός χειρουργός, εξειδικευμένος στην αισθητική χειρουργική προσώπου απαντά σε όλες τις ερωτήσεις που αφορούν την αφαίρεση λίπους από τα μάγουλα.

 Τι είναι το Buccal fat removal;

Ένα στρογγυλό, γεμάτο μάγουλο μπορεί να διαταράξει την αρμονική δομή ενός προσώπου. Η κληρονομική κατάσταση των παχουλών μάγουλων – επίσης γνωστή ως ΄πρόσωπο μωρού΄ – αποτελείται από υπερβολικό λίπος στην περιοχή των μάγουλων και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσω διατροφής ή άσκησης. Το πρήξιμο ή η βαρύτητα στην ίδια περιοχή μπορεί να καλύψει τα περιγράμματα του άνω ζυγωματικού και της κάτω γνάθου. Το στοματικό λίπος είναι το επίθεμα λίπους που βρίσκεται στην περιοχή των μάγουλων και εκτείνεται μέχρι το κρανίο. Το buccal fat removal έχει σχεδιαστεί για την απομάκρυνση των λιπωδών μαξιλαριών που βρίσκονται στην περιοχή με αποτέλεσμα μια πιο λεπτή, με πιο όμορφο περίγραμμα άνω ζυγωματική περιοχή και κάτω γνάθο.

Ποιά είναι τα προτερήματα του Buccal fat removal;

 • Δεν χρειάζεται να επισκεφθείς το νοσοκομείο για χειρουργική επέμβαση.
 • Η αφαίρεση του στοματικού λίπους γίνεται υπό τοπική αναισθησία και απαιτεί λιγότερο χρόνο και ταχύτερη ανάρρωση από την αφαίρεση του στοματικού λίπους που πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία.
 • Η διαδικασία αφαίρεσης λίπους Buccal από τον Δρ. Νεόφυτο δεν αφήνει καθόλου ορατά σημάδια ουλών μετά από την πλήρη ανάρρωση.
 • Οι ασθενείς αισθάνονται συνήθως πιο αναζωογονημένοι σε μόλις 5-7 ημέρες μετά τη διαδικασία.
 • Στόχος μία πιο καλοσχηματισμένη και σμιλεμένη εμφάνιση στο κάτω μέρος του προσώπου.

Διάβασε ακόμη – Brow Lift: Χειρουργική ανύψωση των φρυδιών

Τι πρέπει να γνωρίζεις σχετικά με την αφαίρεση λίπους από τα μάγουλα (Buccal fat removal):

 • Σχετικά με την διαδικασία: Μια μικρή τομή γίνεται στο εσωτερικό του στόματος.
 • Η αφαίρεση του στοματικού λίπους συνεπάγεται διαλυτά ράμματα τα οποία δεν αφαιρούνται σε 1 εβδομάδα μετά τη διαδικασία, αλλά διαλύονται.
 • Η στοματική αφαίρεση λίπους προσφέρει ελάχιστο χρόνο αποκατάστασης και ελάχιστο πρήξιμο/οίδημα.

Είσαι κατάλληλη υποψήφια για αυτή τη διαδικασία;

Το Buccal Fat Removal/ ή αλλιώς η αφαίρεση του στοματικού λίπους έχει σχεδιαστεί για την βελτίωση των παρακάτω περιοχών του προσώπου :

 • Διογκωμένα ή παχουλά μάγουλα
 • ΄Παχουλή΄ εμφάνιση προσώπου που δεν έχει περίγραμμα
 • Κρεμασμένο δέρμα στα μάγουλα

Πώς λειτουργεί;

Η απομάκρυνση του στοματικού λίπους είναι μια μικρή χειρουργική επέμβαση που εκτελεί ο Δρ. Νεόφυτος με τοπική αναισθησία. Ο γιατρός ξεκινά με τις τομές στο εσωτερικό του στόματος. Στη συνέχεια αφαιρεί απαλά όσο το δυνατόν περισσότερο από το λίπος για να επιτύχει την επιθυμητή εμφάνιση από τον ασθενή. Αυτή η διαδικασία διαρκεί περίπου μία ώρα και μπορείς να επιστρέψεις στο σπίτι αμέσως μετά.

Ποιά είναι τα αποτελέσματα;

Η αφαίρεση στοματικού λίπους προσφέρει μακροχρόνια αποτελέσματα. Τα μάγουλα θα φαίνονται πιο σχεδιασμένα και σμιλεμένα με αποτέλεσμα μια πιο λεπτή εμφάνιση του προσώπου με πιο έντονα χαρακτηριστικά. Τα αποτελέσματα είναι αισθητά μετά τη χειρουργική επέμβαση, ειδικά μετά την υποχώρηση του οιδήματος. Δεν υπάρχουν ορατές ουλές αφού ο Δρ. Νεόφυτος χρησιμοποιεί μόνο ενδοστοματικές τομές.

Ευχαριστίες στο Δρ. Νεόφυτο Χ. Δημητριάδη, στοματικό και γναθοπροσωπικό χειρουργό με εξειδίκευση στην αισθητική χειρουργική προσώπου, www.cyprusfacialsurgey.com, email: info@cyprusfacialsurgery.com, ndemetriades@cytanet.com.cy, Instagramcyprusfacialsurgery, FacebookCyprus Facial Surgery, Neophytos Demetriades1

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη