Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

Brunch: 4 εύκολες συνταγές για να φτιάξεις στο σπίτι το Σαββατοκύριακο

Νόστιμες επιλογές ιδανικές για το weekend.

Το brunch έχει αναδειχθεί σε μία από τις αγαπημένες συνήθειες για το Σαββατοκύριακο. Τα καλά νέα: μπορείς να ετοιμάσεις τις δικές σου λαχταριστές συνταγές, αντλώντας έμπνευση από την κουζίνα του bubbles and avocados.

Διάβασε ακόμη – French Toast με μασκαρπόνε: Η Εβελίνα Κυράστα σου δείχνει πώς να φτιάξεις το πιο νόστιμο brunch

- Advertisement -

Ακολουθούν παρακάτω 4 πιάτα που ξεφεύγουν από τις κλασικές επιλογές.

Αβγά κοκκινιστά με άρωμα ανατολής (ή αλλιώς Shakshuka)

- Advertisement -

Υλικά:

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κουτ. του γλυκού κύμινο

2 κουτ. του γλυκού πάπρικα

θαλασσινό αλάτι

πιπέρι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες

400 ml ντομάτα κονκασέ

3 φλιτζ. Ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα

6 αβγά

μαϊντανός

Εκτέλεση:

ΣΕ ΕΝΑ βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο.

ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ την πιπεριά και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

ΡΙΧΝΟΥΜΕ την ντομάτα (και το κόνκασέ και την φρέσκια) και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 ακόμα λεπτά.

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ σπάμε τα αβγά.

Αν το τηγάνι μας έχει καπάκι, το σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο στο μάτι. Αν πάλι, όχι, το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 8 με 10 λεπτά (στους 190 βαθμούς).

ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Ζουμερά pancakes, χωρίς γλουτένη

Υλικά:

1 αβγό

½ φλιτζ. αλεύρι καρύδας

1 φλιτζ. άμυλο ταπιόκας

1 κουτ. σούπας ζάχαρη καρύδας (προαιρετικά)

1 κουτ. γλυκού κανέλα

½ φλιτζ, γάλα αμυγδάλου (ή κάποιο άλλο φυτικό γάλα)

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα:

Μέλι

Φρούτα εποχής

Εκτέλεση:

ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ, χτυπάμε το αβγό με τη ζάχαρη καρύδας. Προσθέτουμε το αλεύρι καρύδας, το άμυλο ταπιόκας, την κανέλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

ΡΙΧΝΟΥΜΕ τα υγρά, ελαιόλαδο και γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε καλά, μέχρι το μείγμα μας να μην έχει καθόλου “γρομπαλάκια”.

ΒΑΖΟΥΜΕ ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία φωτιά και ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο.

ΒΑΖΟΥΜΕ μία κουταλιά από το μείγμα. Θα δούμε το γύρω γύρω του pancake να αρχίσει να παίρνει χρώμα και τότε ξέρουμε ότι είναι η ώρα να την γυρίσουμε.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ και με το υπόλοιπο μείγμα.

Η συνταγή είναι για 7-8 pancakes.

Αβοκάντο στον φούρνο με αβγά

Υλικά:

2 ώριμα αβοκάντο

4 αβγά

αλατοπίπερο

μαϊντανός

ψιλοκομμένη ντομάτα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

ΚΟΒΟΥΜΕ τα αβοκάντο στα δύο και αφαιρούμε το κουκούτσι. Εάν το κουκούτσι δεν είναι πολύ μεγάλο και κατά συνέπεια η τρύπα μικρή, βγάζουμε με το κουτάλι λίγο από το αβοκάντο, ώστε να χωρέσει μέσα το αβγό.

ΣΠΑΜΕ ένα ένα τα αβγά και τα τοποθετούμε μέσα στην τρύπα από το αβοκάντο. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε προσεκτικά τα αβοκάντο μέσα σε ένα ταψί (προσοχή μην χυθεί το αβγό).

ΨΗΝΟΥΜΕ για 15 περίπου λεπτά.

ΜΟΛΙΣ το βγάλουμε από τον φούρνο, αν θέλουμε, βάζουμε λίγη ψιλοκομμένη ντομάτα από πάνω, ρίχνουμε μαϊντανό και σερβίρουμε.

Γλυκοπατατοκροκέτες με αβγά

Υλικά:

2 γλυκοπατάτες

4 κρεμμυδάκια φρέσκα

2 αβγά

αλατοπίπερο

λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

ΠΛΕΝΟΥΜΕ λίγο τις γλυκοπατάτες απέξω, τις κόβουμε στα τέσσερα αφήνοντας την φλούδα και τις βράζουμε για περίπου μισή ώρα μέχρι να μαλακώσουν.

ΘΕΛΟΥΜΕ να βράσουν, αλλά όχι και πάρα πολύ ώστε να έχει η κροκέτα και κάποια πιο μεγάλα κομμάτια.

ΜΟΛΙΣ βράσουν τις βγάζουμε από το νερό, περιμένουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε τη φλούδα.

ΤΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ σε ένα βαθύ μπολ και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι, όχι όμως μέχρι να γίνει πουρές, αλλά να μείνουν και μερικά μεγαλύτερα κομμάτια μέσα.

ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ το φρέσκο κρεμμυδάκι και το βάζουμε μέσα στις γλυκοπατάτες, μαζί με το αλατοπίπερο. Χτυπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε και αυτά στο μείγμα, το οποίο ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.

ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΦΩΤΙΑ βάζουμε σε ένα τηγάνι ελάχιστον ελαιόλαδο. Με τα χέρια μας πλάθουμε το μείγμα σε κροκέτες και μόλις “κάψει” το λάδι τις τοποθετούμε μέσα και της πατάμε από πάνω με μία σπάτουλα. Ψήνουμε περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Επαναλαμβάνουμε για όλες τις κροκέτες. Και σερβίρουμε.

Πηγή: madamefigaro.gr, shape.gr

Διάβασε ακόμη