Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Brow Lift: Χειρουργική ανύψωση των φρυδιών

Ο Δρ. Νεόφυτος Χ. Δημητριάδης, στοματικός και γναθοπροσωπικός χειρουργός, εξειδικευμένος στην αισθητική χειρουργική προσώπου εξηγεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το brow lift.

Η ηλικία και η βαρύτητα επηρεάζουν την περιοχή των φρυδιών, με αποτέλεσμα τη χαλάρωση του δέρματος και τον σχηματισμό των ρυτίδων του προσώπου. Μια ανύψωση φρυδιών, επίσης γνωστή ως ανύψωση μετώπου, αντιστρέφει τα σημάδια γήρανσης γύρω από το άνω πρόσωπο αφαιρώντας την περίσσεια του δέρματος και του ιστού που οδηγούν στην εμφάνιση της ηλικίας. Το μέτωπο γίνεται ορατά πιο λείο και σφριγηλό, με αξιοσημείωτη απουσία τσακίσεων του προσώπου. Ο Δρ. Νεόφυτος Χ. Δημητριάδης είναι πολύ ειδικευμένος στις διαδικασίες ανύψωσης φρυδιών, προσφέροντας στους ασθενείς όμορφα, φυσικά αποτελέσματα, χωρίς καθόλου ορατά σημάδια.

Ένα από τα πρώιμα σημάδια γήρατος είναι η πτώση των βλεφάρων. Αυτό προκαλεί στα μάτια να φαίνονται μικρότερα ή βαθύτερα, τονίζοντας το πόδι της χήνας (οι ρυτίδες συχνά βρίσκονται στις έξω γωνίες των ματιών). Επιπλέον, μπορεί να υπάρξουν αυλακώσεις οριζόντια και κάθετα καθώς το φρύδι κατεβαίνει. Τα σημάδια αυτά, μπορούν να βελτιωθούν σημαντικά με μία επέμβαση στην περιοχή του μετώπου. Στους κατάλληλους υποψήφιους ασθενείς αυτή η διαδικασία μπορεί να διεξαχθεί ενδοσκοπικά.

Οι τομές γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην διακρίνονται. Το δέρμα χωρίζεται και σφίγγεται. Μερικοί από τους μικρότερους μύες στο μέτωπο οι οποίοι προκαλούν βαθύ αυλάκωμα μπορεί να εξασθενίσουν για να μειώσουν τη βαθύτητα των γραμμών. Η διαδικασία συνδυάζεται συχνά με βλεφαροπλαστική για περαιτέρω αναζωογόνηση των ματιών.

Την πρώτη βδομάδα μετά το χειρουργείο μπορείς να επιστρέψεις σε ήπιες δραστηριότητες και την επόμενη βδομάδα μπορείς να αρχίσεις τις κανονικές δραστηριότητες. Η τελική επούλωση μπορεί να διαρκέσει κάποιες εβδομάδες.

Διαβάστε ακόμη – Έγκλειστοι φρονιμίτες: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Γιατί να αγαπήσεις το brow lift;

 • Δεν χρειάζονται νοσοκομεία για χειρουργική επέμβαση.
 • Το brow lift με τοπική αναισθησία απαιτεί λιγότερο χρόνο αποκατάστασης και ταχύτερη ανάρρωση από το brow lift που εκτελείται με γενική αναισθησία.
 • Μακροχρόνια λύση για την χαλάρωση και τις πτυχώσεις προσώπου στην περιοχή των φρυδιών.
 • Το brow lift έχει ως αποτέλεσμα να κάνει τα μάτια σου να φαίνονται πιο φωτεινά και πιο “ξύπνια”.

Τι πρέπει να γνωρίζεις για το brow lift;

 • Το brow lift διορθώνει το χαλαρωμένο δέρμα, το κάλυμμα των άνω βλεφάρων, ακόμη και τις γραμμές στο μέτωπο.
 • Ο Δρ. Νεόφυτος δημιουργεί μικρές τομές κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών.
 • Τα αποτελέσματα μπορούν να διατηρηθούν με τη χρήση νευροτοξίνης όπως το botox, το dysport κ.λπ. στο μέτωπο.

Είσαι κατάλληλη υποψήφια;

Ο Δρ. Νεόφυτος μπορεί να συνιστά ανύψωση φρυδιών για τις ακόλουθες ανησυχίες:

 • Βαθιά οριζόντιες πτυχές που εκτείνονται στο μέτωπο.
 • Κάθετες γραμμές που εμφανίζονται μεταξύ των φρυδιών, γνωστές ως γραμμές συνοφρυώματος.
 • Χαλαρωμένο δέρμα που δημιουργεί την εμφάνιση μιας συσσώρευσης φρυδιών γύρω από τα μάτια.
 • Οριζόντια αυλάκια κατά μήκος της γέφυρας της μύτης
 • Μια ανύψωση φρυδιών μπορεί να εκτελεστεί μόνη της, αλλά συχνά συνιστάται σε συνδυασμό με άλλες διαδικασίες πλαστικής χειρουργικής, όπως χειρουργική επέμβαση βλεφάρων ή facelift για βελτίωση των αποτελεσμάτων.
 • H κάθε θεραπεία προσαρμόζεται στις μοναδικές ανάγκες του κάθε ασθενούς, για να εξασφαλίσει ότι τα επιθυμητά αποτελέσματα επιτυγχάνονται στο μέγιστο βαθμό.

Πώς λειτουργεί;

Mπορεί να πραγματοποιήσει ανύψωση φρυδιών σε ασθενείς, χρησιμοποιώντας τοπική αναισθησία. Οι τομές τοποθετούνται συνήθως κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών, η οποία δεν αφήνει καθόλου ορατά μετεγχειρητικά σημάδια. Ενδοσκοπικές τομές, μικρότερες τομές που εκτείνονται κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών, μπορεί να χρησιμοποιηθούν για ορισμένους ασθενείς που δεν χρειάζονται τόσο πολύ ανύψωση ή αφαίρεση περίσσειας δέρματος και ιστού. Συνδυάζεται συνήθως η διαδικασία brow lift με κάποια προετοιμασία χρησιμοποιώντας botox ή κάποιο παρόμοιο υλικό για να σταματήσει η δραστηριότητα των μυών του μετώπου κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επούλωσης. Αυτό βελτιώνει τη μακροζωία των αποτελεσμάτων.

Η διαδικασία ανύψωσης των φρυδιών συνήθως διαρκεί μία ώρα, ανάλογα με το μέγεθος της τομής και την ποσότητα του ιστού και του δέρματος που πρέπει να αφαιρεθούν. Η υποκείμενη δομή του δέρματος επανατοποθετείται κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης για να εξασφαλίσει τα πιο φυσικά και μακροχρόνια αποτελέσματα. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, η τομή θα κλείσει με τη χρήση πολύ λεπτών ραμμάτων και θα τοποθετηθεί επίδεσμος στην περιοχή.

Ποιά είναι τα αποτελέσματα;

Οι ασθενείς επιστρέφουν στο σπίτι μετά τη διαδικασία με συνταγογραφούμενα παυσίπονα για να διαχειριστούν την δυσφορία τις πρώτες ημέρες αμέσως μετά την επέμβαση. Κάποιοι μώλωπες και πρήξιμο είναι φυσιολογικό να εμφανιστούν μετά την ανύψωση των φρυδιών και συνήθως υποχωρούν εντός 1-2 εβδομάδων. Οι ασθενείς είναι συνήθως σε θέση να επιστρέψουν στην εργασία και τις κανονικές δραστηριότητες εντός μίας εβδομάδας, αλλά η έντονη άσκηση συνήθως αποθαρρύνεται για έως και δύο εβδομάδες μετά τη διαδικασία.

Τα αποτελέσματα μιας ανύψωσης φρυδιών φαίνονται αμέσως, αν και το πρήξιμο μπορεί να σε εμποδίσει να δείς τα πλήρη αποτελέσματα για την πρώτη ή και δεύτερη εβδομάδα. Η ανύψωση των φρυδιών θεωρείται μακροπρόθεσμη λύση για τη χαλάρωση και τις βαθιές ρυτίδες στην περιοχή των φρυδιών και οι περισσότεροι ασθενείς θεωρούν ότι δεν χρειάζονται κανένα είδος θεραπείας για πολλά χρόνια μετά τη χειρουργική επέμβαση.

Ευχαριστίες στο Δρ. Νεόφυτο Χ. Δημητριάδη, στοματικό και γναθοπροσωπικό χειρουργό με εξειδίκευση στην αισθητική χειρουργική προσώπου, www.cyprusfacialsurgey.com, email: [email protected][email protected], Instagram: cyprusfacialsurgery, Facebook: Cyprus Facial Surgery, Neophytos Demetriades1

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη