Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Bottega Veneta: Διέγραψε τους λογαριασμούς του στα social media

Eίναι ο πρώτος οίκους μόδας που παίρνει τέτοια απόφαση.

Λίγες μέρες μετά την δημοσιοποίηση της νέας συλλογής του για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 και ενώ έχει καταφέρει με τις δημιουργίες του να γίνει ένα από τα πιο hot brands, ο ιταλικός οίκος Bottega Veneta αποφάσισε να εγκαταλείψει τα social media.

Ο λογαριασμός του στο Instagram που είχε 2,5 εκατομμύρια followers διαγράφηκε, όπως και ο λογαριασμός στο Twitter, ενώ το προφίλ στο Facebook εξακολουθεί να υπάρχει, είναι όμως κενό, αφού αφαιρέθηκαν όλες οι φωτογραφίες και οι δημοσιεύσεις, εκτός από την εικόνα προφίλ.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για το λόγο που οδήγησε σ’ αυτή την απόφαση. Ωστόσο, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, Daniel Lee -ο οποίος σημειωτέον δεν είχε ποτέ δικό του λογαριασμό στο instagram έχει δηλώσει πολλές φορές ότι δεν σκοπεύει να εστιάσει στην παρουσία της Bottega Veneta στα social media. Μάλιστα, στην παρουσίαση της νέας συλλογής Spring/Summer 2021 απαγόρευσε στους λιγοστούς καλεσμένους να πάρουν φωτογραφίες και video.

Σε συνέντευξή του το 2018 είχε πει: “Νομίζω ότι ο κόσμος αλλάζει πολύ γρήγορα. Προφανώς ανήκω σε μια πολύ διαφορετική γενιά, είμαι millenial. Για μένα το ίντερνετ δεν είναι ένα άγνωστο μέρος, μεγάλωσα μαζί του. Γνωρίζω τα social media και από κάποιες απόψεις μου αρέσουν, αλλά από άλλες όχι”.

Η απόφασή του να αποσυρθεί η εταιρεία από τα social media είναι άλλη μία ένδειξη του ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε τι άλλο μάς επιφυλλάσει ο οίκος και ο δημιουργικός διευθυντής του. Μένει να διαπιστώσουμε εάν θα υπάρξουν κι άλλοι από το χώρο της μόδας που θα ακολουθήσουν το παράδειγμά της Bottega Veneta.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: EPA

Διάβασε ακόμη