Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Bottega Veneta: Aποχωρεί από τον οίκο o Daniel Lee

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής που έκανε τα πλεκτά mules και τα pillowy clutches must-have items της γκαρνταρόμπας κάθε ενημερωμένης fashionista.

Μπορεί ο δεσμός ανάμεσα στον Daniel Lee και τον οίκο Bottega Veneta να έμοιαζε άρρηκτος, όμως με ανακοίνωση – έκπληξη την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου ο Όμιλος Kering έκανε γνωστό ότι ο 35χρονος Βρετανός σχεδιαστής αποχωρεί από τη θέση του creative director. Στη διάρκεια των τριών ετών που ο Lee βρέθηκε στη θέση αυτή, τα σχέδια της Bottega Veneta, όπως τα πλεκτά mules και τα pillowy clutches, έγιναν εξαιρετικά δημοφιλή και αναγνωρίσιμα, συνώνυμα της μοντέρνας πολυτέλειας. To 2020, μάλιστα, ήταν ο μοναδικός οίκος του Ομίλου που παρά την κρίση της πανδημίας, είδε τα έσοδά του να παρουσιάζουν αύξηση.

“Η Bottega Veneta και ο Daniel Lee ανακοινώνουν την κοινή τους απόφαση να τερματίσουν τη συνεργασία τους” αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει: “Ο Lee έφερε νέα ενέργεια στον οίκο και η συνδρομή του στη νέα δυναμική που απολαμβάνει η Bottega Veneta σήμερα είναι σπουδαία”.

Διάβασε ακόμη – Η νέα it-bag του οίκου Bottega Veneta είναι φιλική προς το περιβάλλον

Η ανακοίνωση δεν ξεκαθαρίζει ποιος λόγος οδήγησε σ’ αυτή την ξαφνική λήξη συνεργασίας, ενώ αναφέρει ότι θα ανακοινωθεί σύντομα η νέα καλλιτεχνική διεύθυνση.

O Daniel Lee ανέλαβε τα ηνία του οίκου την 1 Ιουλίου του 2018, ενώ προηγουμένως ήταν διευθυντής των RTW συλλογών του οίκου Celine και βοηθός της Phoebe Philo. Ήδη από τον πρώτο χρόνο της παρουσίας του στη Bottega Veneta είχε ξεχωρίσει για το ταλέντο του αποσπώντας τον αριθμό ρεκόρ των 4 βραβείων στα βρετανικά βραβεία μόδας του 2019.

“Το διάστημα που πέρασα στη Bottega Veneta ήταν μια μοναδική εμπειρία. Είμαι ευγνώμων που συνεργάστηκα με μια ξεχωριστή και ταλαντούχα ομάδα και θα χρωστάω πάντα ευχαριστώ σε κάθε έναν που πήρε μέρος στο δημιουργικό μας όραμα. Ευχαριστώ τον Francois-Henri Pinault για τη στήριξή του και για την ευκαιρία που μου έδωσε να είμαι μέρος της ιστορία της Bottega Veneta”, δήλωσε ο σχεδιαστής.

Η τελευταία συλλογή του Daniel Lee για τη Bottega Veneta παρουσιάστηκε πριν από λίγο καιρό, στις 21 Οκτωβρίου, στο Ντιτρόιτ.

Πηγή: Madame Figaro

Διάβασε ακόμη