Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

Body neutral: Αγάπησε το σώμα σου όπως είναι

Μετά το body positivity, το body neutrality ήρθε για να υμνήσει το κάθε σώμα, όπως ακριβώς πρέπει.

Το body neutrality εστιάζει τη φιλοσοφία του σε όλα όσα μπορεί να κάνει το σώμα, δηλαδή τις ζωτικές λειτουργίες, όπως εκείνη της αναπνοής. Δεν έχει καμία σημασία πώς μοιάζει, όλα τα σώματα είναι όμορφα σύμφωνα με το body neutrality, εκτιμώντας τις λειτουργίες που επιτελεί.

Αν και μοιάζει να είναι το ίδιο με τη φιλοσοφία πίσω από το body positivity, υπάρχουν πολλές διαφορές. Κυριότερη είναι ότι το body neutrality υπερβαίνει την εικόνα και επικεντρώνεται στις λειτουργίες. Ακόμη και στο πώς το ίδιο το σώμα βοήθησε τον άνθρωπο να ξεπεράσει ορισμένες δυσκολίες στη ζωή του και πώς μέσα από αυτό το σώμα μπορεί να δώσει μια αγκαλιά στα αγαπημένα του πρόσωπα, αλλά και να νιώσει αυτήν την αγκαλιά, όταν άλλα σώματα του τη χαρίζουν.

- Advertisement -

Στο body positivity μαθαίνεις να αγαπάς το σώμα σου όπως είναι, με τις καμπύλες του -ή και όχι-, τις συγκεκριμένες αναλογίες κ.ο.κ., όμως συγκεντρώνεσαι στην εικόνα του. Η ουδετερότητα επίσης σε βοηθά να αγαπήσεις το σώμα σου, όχι για τη συγκεκριμένη του μορφή, αλλά για όλα όσα έχει να σου προσφέρει. Ο άνθρωπος είναι πολύ περισσότερα από αναλογίες -όποιες κι αν είναι αυτές- και είναι αυτό ακριβώς που θέλει να δείξει το body neutrality.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη