Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Bob Dylan: Η τιμή που πωλείται η ειδυλλιακή του έπαυλη

Διαθέτει 16 υπνοδωμάτια.

Το Aultmore House, μια ιστορική έπαυλη της οποίας ιδιοκτήτης ήταν για πάνω από 10 χρόνια ο Bob Dylan, είναι έτοιμο να αλλάξει ιδιοκτήτη καθώς βγήκε προς πώληση αντί 3 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας.

Ο τραγουδιστής-τραγουδοποιός αγόρασε την έπαυλη – που βρίσκεται στο χωριό Nethy Bridge στο Cairngorm National Park στη Σκωτία – μαζί με τον μικρότερο αδελφό του, τον David Zimmerman, το 2006 αντί 2,2 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας, αλλά δεν την επισκέφθηκε αφότου ενέσκηψε η πανδημία.

“Έως πριν την Covid,ο Bob και ο αδελφός του κάθε χρόνο θα πήγαιναν εκεί για λίγες εβδομάδες. Την αγόρασαν επειδή είναι εντυπωσιακά όμορφη και, το πιο σημαντικό, πολύ, πολύ απομονωμένη”, είπε, μιλώντας στο BBC, ο Tom Stewart-Moore από την εταιρεία Knight Frank που διαχειρίζεται την πώληση.

Δρόμος με δενδροστοιχία οδηγεί στο 1.705 τετραγωνικών μέτρων Εδουαρδιανό αρχιτεκτόνημα του 1914, το οποίο διαθέτει 16 υπνοδωμάτια – όλα με θέα στους κήπους – και 11 λουτρά.

Οι τέσσερις αίθουσες για δεξίωση επισκεπτών, συμπεριλαμβανομένης και μιας για μουσική, είναι διακοσμημένες με μαρμάρινα τζάκια. Αν και ανακαινίσεις το 2007 εκσυγχρόνισαν τα δίκτυα ηλεκτροδότησης, θέρμανσης και ύδρευσης, η έπαυλη διατηρεί μια σειρά από ιστορικές λεπτομέρειες· μεταξύ αυτών ένα χολ εισόδου με σκάλα από ασβεστόλιθο και κουπαστή από ξύλο και σφυρήλατο σίδηρο. Στους κήπους, αγάλματα, συντριβάνια και πέτρινα γκαζέμπο καθώς και τρεις αγροικίες.

Οι δεσμοί του κατόχου Νόμπελ Λογοτεχνίας με τη Σκωτία δεν περιορίζονται στην εκεί ιδιοκτησία του. Έχει επισημάνει την επιρροή του ποιήματος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου του Σκωτσέζου λαογράφου Hamish Henderson “The 51st (Highland) Division’s Farewell to Sicily” στο δικό του ποίημα “The Times They Are a-Changin” καθώς και αυτήν του ποιήματος του 1794 του Robert Burns “A Red, Red Rose”.

Επιπλέον, η Σκωτία έχει βρει θέση στο σώμα τραγουδιών του Ντίλαν, με το “Highlands” του 1997 στο άλμπουμ Time Out of Mind: “My heart’s in the Highlands wherever I roam” τραγούδησε ο Μπομπ Ντίλαν. “That’s where I’ll be when I get called home”.

Πηγή: AΠΕ

Φωτογραφία: Instagram/ @bobdylan

Διάβασε ακόμη