Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Blurred lips: Η νέα τάση που υιοθετούν στο μακιγιάζ τους οι celebrities

Σίγουρα είναι από τα beauty trends που θα θέλεις να εφαρμόσεις την επομένη φορά που θα μακιγιάρεις τα χείλη σου.

Ίσως έχεις ακουστά τον beauty όρο «blurred lip stain», ίσως όχι. Υπήρξε τάση στο μακιγιάζ πριν κάποια χρόνια, η οποία αναφερόταν στα “μουτζουρωμένα” χείλη, ή smudged lips στα αγγλικά, δηλαδή το εφέ του χαλασμένου κραγιόν. 

Φαίνεται ότι το συγκεκριμένο trend αγαπήθηκε από λίγες beauty addicts, μιας και οι περισσότερες γυναίκες ορκίζονται στα lip liners και κραγιόν που τοποθετούνται με ακρίβεια στα χείλη και σχηματίζουν τέλεια το περίγραμμά τους. Το εν λόγω trend παρακινούσε για το ακριβώς αντίθετο: τοποθέτηση του χρώματος με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται σαν να το φοράς ώρες, σαν να έχει φύγει η έντασή του, σαν να έχεις μόλις φιληθεί… και πάει λέγοντας. Με λίγα λόγια, πρόκειται για τόσο φυσικά χείλη, σαν να ξυπνήσαμε με αυτά.

Όμως, οι πρωτοφανείς συνθήκες που διανύουμε ευνόησαν την επιστροφή των blurred lips, αφού πολλές celebrities, όπως η Chiara Ferragni, βλέπουμε ότι τα υιοθετούν στο μακιγιάζ τους τελευταία. Και αυτό γιατί το γεγονός ότι όταν φοράμε μάσκα, το κραγιόν μας αλλοιώνεται, έχει οδηγήσει σε πιο πρακτικές λύσεις αναφορικά με το μακιγιάζ των χειλιών μας. Είτε δεν θα τα βάψουμε καθόλου, είτε θα προτιμήσουμε ανεξίτηλα, ματ κραγιόν ή lip gloss. Εν προκειμένω, τα «χαλασμένα» χείλη βολεύουν, αφού δεν πρόκειται να αλλοιωθούν κάτω από τη μάσκα, ενώ ταυτόχρονα κάνουμε και ένα μίνι διάλειμμα από τα αυστηρά σχηματισμένα χείλη, έχοντας ένα πιο cool μακιγιάζ που δεν φοβόμαστε μην χαλάσει.

Πώς θα πετύχεις το blurred lip stain εφέ;

Αρχικά, μπορείς να προμηθευτείς ανάλογα κραγιόν ή lip gloss (τα λεγόμενα lip stains) από τα αγαπημένα σου καταστήματα καλλυντικών- υπάρχουν άπειρα στην αγορά. Είναι ματ και ανεξίτηλα, μένοντας για ώρες στα χείλη σου. Προτείνουμε να επιλέξεις μια απόχρωση κοντά στους δικούς σου τόνους για να είναι ακόμα πιο φυσικό το αποτέλεσμα.

Παρ’ όλα αυτά, δες παρακάτω τρεις τρόπους με τους οποίους μπορείς να μιμηθείς το ίδιο αποτέλεσμα με ένα απλό κραγιόν:

#1. Με τη χρήση ενός fluffy πινέλου

Άπλωσε ένα ματ κραγιόν με ένα μικρό φουντωτό πινέλο, δουλεύοντας το χρώμα με αυτό σβήνοντάς το απαλά προς τις άκρες των χειλιών σου.

#2. Με χαρτομάντιλο

Βάλε το χρώμα στα χείλη σου και σβήσε την έντασή του με ένα χαρτομάντιλο, πιέζοντάς το απαλά στα χείλη σου μέχρι να φύγει το πολύ προϊόν. Πέρασε από πάνω ένα ματ lip balm για μεγαλύτερη διάρκεια.

#3. Χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου

Και εδώ τα ακριδάχτυλά μας παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, αφού μπορείς με τη βοήθειά τους να δουλέψεις απαλά το χρώμα προς τις άκρες των χειλιών σου, και με μια μπατονέτα να το σβήσεις, αποκτώντας έτσι τα επιθυμητά messy lips.

Extra tip: Για άψογο αποτέλεσμα, και για να “δείξει” σωστά το συγκεκριμένο trend, φρόντισε τα χείλη σου να είναι πλήρως ενυδατωμένα.

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: EPA

Διάβασε ακόμη