Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Bixie cut: Το νέο κούρεμα που αξίζει να υιοθετήσεις αυτό το χειμώνα

Έχει ήδη αγαπηθεί από πολλές celebrities και fashionistas.

Οι τάσεις στα κουρέματα για τον φετινό χειμώνα προτάσσουν την ευελιξία και την άνεση στα μαλλιά μας, ένα trend που “κληρονομήσαμε” από την πανδημία και την περίοδο που περνούσαμε στα σπίτια μας. 

Τη φετινή σεζόν έχουν προτεραιότητα όλα εκείνα τα χτενίσματα και κουρέματα που είναι low maintenance, απαιτούν δηλαδή ελάχιστο από τον χρόνο μας για να συντηρηθούν.

Διάβασε ακόμη – Face roller: Πώς να χρησιμοποιήσεις σωστά το πιο γνωστό εργαλείο περιποίησης της επιδερμίδας

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω, έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του ένα νέο στιλ μαλλιών που συνδυάζει δύο από τα πιο μοντέρνα (και σχετικά low-maintenance) κουρέματα των εποχών.

Πρόκειται για το bixie, έναν συνδυασμό του pixie και του bob (εξού και η ονομασία του), ένα κούρεμα που είναι πιο μακρύ από αγορίστικη κουπ και πιο κοντό από κοντό καρέ. Είναι ιδανικό για σένα που πάντα ήθελες να δοκιμάσεις μια πιο αγορίστικη κουπ αλλά φοβάσαι να κόψεις μονομιάς τα μαλλιά σου και δεν είσαι fan των major αλλαγών. 

Το συγκεκριμένο κούρεμα χαρακτηρίζεται από πιο κοντά μήκη στο πίσω μέρος και πιο μακριές τούφες να πλαισιώνουν το πρόσωπο, για ένα πιο flirty και θηλυκό ύφος. Επιπλέον, τα layers σε όλο το κεφάλι είναι και αυτά που χαρίζουν έξτρα όγκο στα μαλλιά και δίνουν ένα πολύ χαρακτηριστικό twist στην κουπ.

Το θετικό είναι ότι απευθύνεται σε όλους τους τύπους και υφές μαλλιών (σγουρά, ίσια, σπαστά), πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να το υποστηρίξει σχεδόν κάθε γυναίκα. 

Πηγή: Madame Figaro

Φωτογραφία: instagram / @luanneholanda

Διάβασε ακόμη