Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Bianca Makris: Μετατρέπει το showroom της σε concept-store

Ο χώρος θα φιλοξενεί επιλεγμένά design objects και έργα τέχνης από διακεκριμένους καλλιτέχνες.

Της Νικόλ Ζένιου

Η ταλαντούχα σχεδιάστρια κοσμημάτων Bianca Makris θα μετατρέψει το showroom της στη Λεμεσό σε ένα concept store που θα ονομάζεται Fluid Hub/Concept store και όπου θα φιλοξενούνται, εκτός από τα κοσμήματα της και ένα selection από deco, art και design items από διάφορους καλλιτέχνες.

Ο χώρος αλλάζει επίσης αισθητική, και πλέον φέρει Μεσογειακές λεπτομέρειες πάντα με τη σοφιστικέ κομψότητα που διέπει την επωνυμία Bianca Makris.

Όπως αποκάλυψε αποκλειστικά στην Madame Figaro, πήρε αυτή την απόφαση να μετατρέψει τον χώρο της σε concept store μετά από ένα ταξίδι στο Παρίσι όπου είδε αμέτρητους concept stores που προωθούν local artists. “Στην Κύπρο δεν υπάρχουν αρκετά concept stores που να προωθείτε η δουλειά αξιόλογων καλλιτεχνών σε ένα χώρο, ενώ στην Ευρώπη υπάρχουν αμέτρητοι τέτοιοι χώροι.”

Διάβασε ακόμη – To ονειρικό NatarGeorgiou φόρεμα με έμπνευση την Ιωάννα Μωυσέως (βίντεο)

Τέχνη, Μόδα, Σχεδιασμός

Bianca Makris Τσάντες και καπέλα: Ο χώρος θα φιλοξενεί τις δημιουργίες της Bianca Makris, με νέες προσθήκες όπως bow ties και headpieces, αλλά και μία συλλογή από τσάντες και καπέλα τα οποία θα κατασκευάζονται στην Γαλλία και Ισπανία, με σχεδιασμό της Bianca.

Πήλινα από τα Κύθηρα: Επίσης, θα έχει συνεργασία με έναν καλλιτέχνη από τα Κύθηρα ο οποίος θα κατασκευάζει πήλινα αντικείμενα τα οποία θα σχεδιάζει η Bianca κάτω από την επωνυμία της.

Κεραμική και Visual Arts: Θα φιλοξενούνται δημιουργίες από δύο Κύπριες γυναίκες-καλλιτέχνες – μία κεραμίστρια και μία visual artist.

3D design objects: Συνεργασία με διακεκριμένο αρχιτέκτονα από τη Ρουμανία ο οποίος θα σχεδιάζει home deco items όπως 3D βάζα από πηλό και acetate χρησιμοποιώντας τεχνικές 3D printing.

Όπως πρόσθεσε η σχεδιάστρια, στο μέλλον θα φιλοξενούνται και άλλες δημιουργίες.

Ο χώρος αναμένεται να ανοίξει τον Απρίλιο.

Διάβασε ακόμη