Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Bασιλιάς Κάρολος: Οι αλλαγές στο Trooping the Colour

Οι βασιλείς αναμένεται να παραστούν στο στρατιωτικό θέαμα στις 15 Ιουνίου.

Της Χριστίνας Πολυκάρπου

Καθώς ορισμένες βασιλικές υποχρεώσεις επηρεάζονται από τις επερχόμενες γενικές εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου στις 4 Ιουλίου, ο βασιλιάς αναμένεται να παραστεί στην παρέλαση των γενεθλίων του – επίσημα γνωστή ως Trooping the Colour – στις 15 Ιουνίου.

Ο Κάρολος με αφορμή αυτό θα μπορούσε να κάνει κάποιες αλλαγές στη φετινή τελετή, ξεκινώντας από το μεταφορικό μέσο που θα επιλέξει να χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια της παρέλασης.

Έχει αναφερθεί ευρέως ότι εν μέσω της συνεχιζόμενης θεραπείας του βασιλιά για τον καρκίνο ότι μπορεί να ταξιδέψει με άμαξα αντί για άλογο, για να αποφύγει οποιονδήποτε κίνδυνο για την υγεία του.

Πέρυσι, ο Κάρολος χαιρέτισε για πρώτη φορά ως ηγεμόνας καθώς καβάλησε τον Noble, μια μαύρη φοράδα επτά ετών που του παρουσιάστηκε ως δώρο από τη Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία.

Διάβασε ακόμη – Πρίγκιπας William – Kate Middleton: Το συγκινητικό μήνυμα που έστειλαν

Ήταν η πρώτη φορά που ένας μονάρχης ίππευε έφιππος μετά την τελευταία φορά που ίππευσε η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ το 1986.

Διάβασε ακόμη – Kate Middleton: Ανησυχία για την κατάσταση της υγείας της

Ωστόσο, υπό το φως της συνεχιζόμενης θεραπείας του βασιλιά και της απουσίας της πριγκίπισσας της Ουαλίας από τη δημόσια ζωή, καθώς υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία για τη διάγνωση του καρκίνου της, είναι πιθανό ο Κάρολος να επεκτείνει τις προσκλήσεις σε ευρύτερα μέλη της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων των ανιψιών του.

Τι είναι το Trooping the Colour;

Πάνω από 1.400 στρατιώτες που παρελαύνουν, 200 άλογα και 400 μουσικοί συγκεντρώνονται κάθε Ιούνιο σε μια μεγάλη επίδειξη στρατιωτικής ακρίβειας, ιππικής δεξιοτεχνίας για να τιμήσουν τα επίσημα γενέθλια του βασιλιά.

Η παρέλαση κινείται από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, κατά μήκος του The Mall μέχρι το Horse Guards Parade, όπου πραγματοποιείται η τελετή. Μέλη της βασιλικής οικογένειας συμμετέχουν στην πομπή, είτε έφιππα είτε με άμαξες.

Μετά την τελετή, οι βασιλείς επιστρέφουν στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για να παρακολουθήσουν το flypast από το μπαλκόνι.

Σύμφωνα με το Household Division, οι σημαίες των συνταγμάτων του βρετανικού στρατού χαρακτηρίστηκαν ιστορικά ως “χρώματα”, επειδή απεικονίζουν τη στολή και τα διακριτικά των στρατιωτών των διαφόρων στρατιωτικών μονάδων.

Γιατί ο βασιλιάς έχει δύο γενέθλια;

Ενώ τα πραγματικά γενέθλια του Καρόλου είναι στις 14 Ιουνίου, ιστορικά τα γενέθλια του ηγεμόνα γιορτάζονται επίσημα τον Ιούνιο με την τελετή Trooping the Colour, αν τα πραγματικά τους γενέθλια δεν είναι μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο λόγος, σύμφωνα με τον τυπικό βρετανικό τρόπο, έγκειται στον καιρό. Η παράδοση ξεκίνησε το 1748 με τον Γεώργιο Β΄, ο οποίος γεννήθηκε τον παγωμένο Νοέμβριο. Αντί να ρισκάρει να κρυώσουν οι υπήκοοί του, συνδύασε τον εορτασμό των γενεθλίων του με την ετήσια ανοιξιάτικη παρέλαση, γνωστή ως Trooping the Colour.

Διάβασε ακόμη