Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Bασιλιάς Κάρολος: Η απόφαση του που προκάλεσε δυσαρέσκεια στον βρετανικό λαό

Όλα όσα ξέρουμε.

Της Χριστίνας Πολυκάρπου

Οι κάτοικοι που ζουν κοντά στο κάστρο του Ουίνδσορ έμειναν απογοητευμένοι μετά την ανακοίνωση ότι η βασιλική κατοικία θα τερματίσει την 200ετή παράδοση που τους επέτρεπε να εισέρχονται δωρεάν.

Η κίνηση αυτή επικρίθηκε από τους ντόπιους οι οποίοι υποστηρίζουν ότι “αξίζουν κάτι πίσω για την υποδοχή τόσων πολλών τουριστών στην πόλη τους”.

Το Royal Collection Trust σταματά το καθιερωμένο από καιρό προνόμιο, το οποίο προσφέρει δωρεάν είσοδο στους ντόπιους που έχουν μια κάρτα Royal Borough of Windsor and Maidenhead Advantage Card, από την 1η Ιουνίου.

Διάβασε ακόμη – Jennifer Lopez: Η εντυπωσιακή εμφάνιση στο κόκκινο χαλί χωρίς τον Ben Affleck

Οι κάτοχοι της κάρτας θα πρέπει πλέον να πληρώνουν για ένα εισιτήριο στο αρχαιότερο και μεγαλύτερο κατοικημένο κάστρο του κόσμου, αλλά θα λαμβάνουν έκπτωση 50%, με κόστος 15 λίρες εκ των προτέρων ή 16,50 λίρες την ημέρα, με δωρεάν είσοδο για ένα παιδί έως 17 ετών.

Διάβασε ακόμη – H ευχάριστη ανακοίνωση που αφορά την Kate Middleton

Ο βασιλιάς Κάρολος χρησιμοποιεί το οχυρό ηλικίας 1.000 ετών στο Berkshire ως μία από τις επίσημες κατοικίες του και είναι ένα λειτουργικό παλάτι, που συχνά διοργανώνει επενδύσεις και κρατικές επισκέψεις, αλλά παραμένει ανοιχτό για το κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Όταν η βασίλισσα Βικτώρια ανέβηκε στο θρόνο το 1837, καθιέρωσε εισιτήρια για τους επισκέπτες, τα οποία μπορούσαν να προμηθευτούν από το γραφείο του Λόρδου Chamberlain ή από επιλεγμένους βιβλιοπώλες του Λονδίνου.

Διάβασε ακόμη