Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Balenciaga: Η “συγγνώμη” από τον καλλιτεχνικό διευθυντή και η απόσυρση της μήνυσης 

“Καταδικάζω την παιδική κακοποίηση. Τέλος”. 

Tης Νικόλ Ζένιου

Στις 16 Νοεμβρίου, όταν κυκλοφόρησε η εορταστική καμπάνια του οίκου με τίτλο “Balenciaga Gift Shop”, η οποία απεικόνιζε παιδιά να κρατούν τσάντες και λούτρινα αρκουδάκια ντυμένα με δερμάτινα λουριά και κολάρα, ο οίκος Balenciaga – ιδιοκτησίας του ομίλου Kering- έκανε μια σειρά από σοβαρά λάθη τα οποία προκάλεσαν σφοδρές ανιδράσεις ανά το παγκόσμιο. 

Σύμφωνα με άρθρο της Vogue Bussiness, με τίτλο “Tο τίμημα της πρόκλησης: Η επόμενη μέρα για τον Balenciaga”, η απόφαση να μηνύσουν την εταιρεία παραγωγής που εμπλέκεται στις εν λόγω καμπάνιες, ενέτεινε ακόμα περισσότερο την κρίση.

Διάβασε ακόμη – Η δημόσια απολογία του οίκου Balenciaga για την αμφιλεγόμενη καμπάνια με παιδιά

Με αυτή την αφορμή ο οίκος αποφάσισε να αποσύρει την μήνυση με τον Πρόεδρο και CEO Cedric Charbit να δημοσιεύει μία δήλωση στο instagram του οίκου που αναγράφει πώς έχουν αναθεωρήσει τη στρατηγική τους και προτιμούν να αναλάβουν ευθύνη, να ετοιμάσουν τα επόμενα βήματα του οίκου, και να δουν τι έχουν να μάθουν από αυτό παρά να προχωρήσουν δικαστικά.

Επίσης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Demna Gvasalia, με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram ζητάει συγγνώμη και αναλαμβάνει ευθύνη. 

“Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη για τη λάθος καλλιτεχνική επιλογή της ιδέας σχετικά με την καμπάνια με τα παιδιά και αναλαμβάνω την ευθύνη μου. Ήταν ακατάλληλο να έχουμε παιδιά να προωθούν αντικείμενα που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά”, έγραψε μεταξύ άλλων.

“Όσο και αν μερικές φορές θα ήθελα να προκαλέσω κάποιες σκέψεις μέσω της δουλειάς μου, ποτέ δεν είχα σκοπό να το κάνω αυτό με ένα τόσο φρικτό θέμα όπως η παιδική κακοποίηση, την οποία και καταδικάζω. Τέλος”, πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Νοεμβρίου, ο οίκος Balenciaga δημοσίευσε μια δήλωση στο Instagram σχετικά με την καμπάνια, ζητώντας συγνώμη.

Διάβασε ακόμη