Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Balenciaga: Δημιούργησε κοσμήματα από πλαστικά των ωκεανών

Είναι μέρος της κολεξιόν Φθινόπωρο 2021 και θα κυκλοφορήσουν το Μάιο.

Κοσμήματα από πλαστικά ωκεανών σχεδίασε η Shahar Livne για την κολεξιόν Φθινόπωρο 2021 του Balenciaga. Η σειρά αποτελείται από ένα δαχτυλίδι και δύο ζευγάρια κρίκους-σκουλαρίκια, με σκοπό να συμπληρωθεί η κολεξιόν “Afterworld: Age of Tomorrow”.

Το τμήμα αξεσουάρ του οίκου προσάρμοσε τα vintage κοσμήματα από το αρχείο του Balenciaga και στη συνέχεια τα παρέδωσε στη Livne για να τους δώσει υφή “απολιθώματος”. Αυτό επετεύχθη με μείγμα πλαστικού ωκεανών που συνέλεξε η οργάνωση Oceanworks και ανθρακικού ασβεστίου (απόβλητου στη βιομηχανία μαρμάρου). Η σχεδιάστρια εξέλιξε ένα υλικό που μοιάζει με άργιλο – ακούει στο όνομα Lithoplast –, χρησιμοποιώντας πεταμένο πλαστικό το οποίο φαντάστηκε ως πολύτιμο υλικό που μπορεί στο μέλλον να εξορύσσεται όταν θα έχει σταματήσει η παραγωγή πλαστικού.

Το φινίρισμα κάθε κομματιού έγινε δια χειρός της ίδιας της Livne, με τεχνικές που χρησιμοποιούν χρυσοχόοι για να δίνουν στα αξεσουάρ μια ενιαία όψη, αλλά όψη χειροποίητου αντικειμένου. “Το πλαστικό σύνθετο υλικό αποκτά φυσική όψη και γίνεται πολύτιμο ως ένα φουτουριστικό ημι-φυσικό και σπάνιο υλικό” υπογράμμισε, μιλώντας στο Dezeen, η Shahar Livne.

Πρόσθεσε ότι και τα κοσμήματα και τα ενδύματα είχαν επίσης ως πηγή έμπνευσης την «επάνοδο της νεότητας, στην οποία συνυπάρχουν η φύση και η νεότητα» του Demna Gvasalia, του διευθυντή δημιουργικού του οίκου.

Η κολεξιόν “Afterworld: Age of Tomorrow” παρουσιάστηκε προσφάτως με τη μορφή βιντεοπαιχνιδιού, στο οποίο οι παίκτες οδηγούνται σε έναν μελλοντικό κόσμο – που παραπέμπει σε χώρα θαυμάτων –, γεμάτο avatar ντυμένα με τις καινούριες δημιουργίες.

Η κολεξιόν θα είναι διαθέσιμη από τον Μάιο.

Δες φωτογραφίες από την συλλογή στην πιο κάτω gallery:

Πηγή: AΠΕ

Φωτογραφίες: Balenciaga.com

Διάβασε ακόμη