Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Baby Reindeer: Η πραγματική ιστορία της viral σειράς του Netflix

H “Martha” στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη.

Το Baby Reindeer έχει καταφέρει να σπάσει πολλά ρεκόρ μετά την πρεμιέρα του στο Netflix. Η βρετανική σειρά φαινόμενο του Richard Gadd βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Ο Ιρλανδός κωμικός γράφει και σκηνοθετεί τα προσωπικά του βιώματα για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη αλλά και τη συστηματική παρενόχληση που δέχτηκε από μία γυναίκα την οποία στη σειρά βάφτισε Martha.

Λίγο καιρό μετά την προβολή της σειράς και τη μεγάλη ανταπόκρισή της από το κοινό της πλατφόρμας, η πραγματική “Martha” φανέρωσε την ταυτότητά της μέσα από τα social media της απειλώντας τον Richard Gadd με μηνύσεις. Είχε άλλωστε ξεκινήσει μία “διαδικτυακή” αναζήτηση για εκείνη έχοντας ως δεδομένο ότι πίσω από τους ήρωες της σειράς ήταν πραγματικά πρόσωπα.

Οι fans ανακάλυψαν την πραγματική “Martha”

Ο Gadd υποδύεται τον εαυτό του και πρωταγωνιστεί ως ο ήρωας που συναντά μια ψυχικά άρρωστη γυναίκα σε μία pub στην οποία εργάζεται. Την Martha υποδύεται η Jessica Gunning και παρόλο που ο δημιουργός του Baby Reindeer ζήτησε να μην αναζητήσουν τα πραγματικά πρόσωπα, αφού, όπως είπε, δεν είναι αυτό το νόημα της σειράς, οι fans ανέλαβαν ρόλο ντετέκτιβ.

Η Fiona Harvey, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, υποστηρίζει ότι εκείνος ήταν που την παρενοχλούσε. Μέσα από αναρτήσεις στη σελίδα της στο Facebook αποκαλεί τον εαυτό της θύμα του Gadd ενώ αναφέρει ότι δέχεται “αρκετές απειλές θανάτου, λόγω της σειράς”.

Αποφάσισε μάλιστα να δώσει τηλεοπτική συνέντευξη φανερώνοντας για πρώτη φορά το πρόσωπό της. Η 58χρονη δικηγόρος από τη Σκωτία μίλησε στην εκπομπή του Piers Morgan θέλοντας “να ξεκαθαρίσει τα πράγματα μετά το ξεσκέπασμά της από τους fans”.

Αποκάλυψε για πρώτη φορά το πρόσωπό της

“Παγκόσμιο αποκλειστικό.

Η πραγματική Martha από το Baby Reindeer σπάει την κάλυψή της και μου δίνει την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη για την επιτυχημένη σειρά του Netflix. Είναι, άραγε, μια ψυχοπαθής stalker;” έγραψε ο Piers Morgan στο X (πρώην Twitter) ανακοινώνοντας τη συνέντευξη που θα προβληθεί σήμερα 9 Μαΐου.

Πηγή: madamefigaro.gr

Διάβασε ακόμη