Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

Αυξητική χειλιών χωρίς χειρουργείο – Τι πρέπει να γνωρίζεις

H Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός εξηγεί όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις εάν θέλεις να δώσεις όγκο στα χείλη σου χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Τα χείλη παίζουν ένα κυρίαρχο ρόλο στην αισθητική του προσώπου, αφενός επειδή είναι το μέσον με το οποίο επικοινωνούμε με τους άλλους μέσω της  ομιλίας, και αφετέρου επειδή απο τα παλιά χρόνια αφορούσαν ένα ερωτικό σημείο του γυναικείου σώματος.

Με την πάροδο του χρόνου τα χείλη μας όπως και τα υπόλοιπα μέρη του σώματος μας υφίστανται διάφορες αλλαγές με κυρίαρχες την ατροφία και την πτώση των μαλακών μορίων με αποτέλεσμα στις μεγαλύτερες γυναίκες τα χείλη να εμφανίζονται λεπτά και άδεια.

- Advertisement -

Ένα άλλο πρόβλημα που παρουσιάζουν οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας είναι η εμφάνιση των κάθετων γραμμών στο άνω χείλος.

Διάβασε ακόμη – Θα κάνεις αυξητική μαστού; Δες πως θα επιλέξεις τις σιλικόνες σου

Από την άλλη υπάρχουν νεαρές γυναίκες που έχουν μικρά και λεπτά χείλη και θα ήθελαν να τονίσουν το συγκεκριμένο σημείο του προσώπου.

Ποια είναι η λύση;

- Advertisement -

Η χρήση του υαλουρονικού οξέος, τα γνωστά μας υαλουρονικά, έρχονται να μας δώσουν λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είτε λόγω κατασκευής οι νεαρές γυναίκες, είτε λόγω ηλικίας οι μεγαλύτερες γυναίκες.

Στόχος των ενέσιμων αυτών θεραπειών είναι να επαναδιαμορφωθεί ο όγκος των χειλέων, το σχήμα των χειλέων και να δώσει την όψη δυο χειλέων γεμάτων, ζωηρών, νεανικών με τον σωστό όγκο.

Με τη θεραπεία αυτή μπορείς να διορθώσεις το σχήμα και τις ατέλειες των χειλιών σου, και να βελτιώσεις με αυτό τον τρόπο την εικόνα του προσώπου σου.

Ποια είναι η διαδικασία;

Είναι μια θεραπεία που γίνεται εύκολα στο ιατρείο χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία. Συνήθως προηγείται τοποθέτηση αναισθητικής κρέμας και ανάλογα τοπικής αναισθησίας ή και όχι. Μετά τη θεραπεία ακολουθεί τοποθέτηση παγοκύστεων για να μειώσουμε το οίδημα.

Η γυναίκα μπορεί να πάει στη δουλειά της στη συνέχεια ή και την επομένη και να συνεχίσει τη δραστηριότητα της κανονικά.

Η καλή γνώση της ανατομίας της περιοχής  αλλά και  της αισθητικής του προσώπου είναι απαραίτητα από πλευράς του θεράποντος, ώστε να διασφαλιστεί ένα σωστό αποτέλεσμα χωρίς υπερβολές που θα τονώσει τη γυναίκα χωρίς να της αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά της.

Ευχαριστίες στη Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός χειρουργός, www.georgiakoulermou.comInstagram: dr. georgiakoulermou, Facebook: Dr. Georgia Koulermou, τηλ. 99657810.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη