Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Αυτοκριτική: Πώς να αγαπήσεις ξανά τον εαυτό σου – το tip της Cameron Diaz

“Τα πρότυπα ομορφιάς δεν είναι ρεαλιστικά”. H ηθοποιός μίλησε για όσα πέρασε μεγαλώνοντας στη βιομηχανία του θεάματος.

Της Νικόλ Ζένιου

Έχει υπάρξει μια από τις πιο επιτυχημένες και γοητευτικές ηθοποιούς της εποχής της. Ωστόσο, σε πρόσφατο podcast με την Michelle Visage, το “Rule Breakers”, η Cameron Diaz δήλωσε πώς πάλεψε αρκετά χρόνια με τα μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς.

Διάβασε ακόμη – 22 self-care tips από την Christy Turlington

Στα 49 της, όπως δήλωσε, νιώθει πώς ακόμη πέφτει “θύμα” σε σχέση με την κριτική που αφορά πλέον στο πέρασμα του χρόνου και το γεγονός ότι μεγαλώνει. “Έχω πέσει αρκετές φορές “θύμα” σε όλα αυτά τα μη ρεαλιστικά πρότυπα που θέτει η κοινωνία για τις γυναίκες. Είναι πολύ δύσκολο να μην σε επηρεάζουν, και να μην πέσεις στην παγίδα του να πηγαίνεις σπίτι, να βλέπεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να τον κρίνεις άσχημα,” λέει η Cameron. Κάτι που, όπως πρόσθεσε τα τελευταία 8 χρόνια, έχει δουλέψει αρκετά με τον εαυτό της για να μην το κάνει.

Διάβασε ακόμη -Mindfulness: 3 συμβουλές για καλή υγεία από την Giselle

Aυτοκριτική

Ωστόσο, ειδικά όταν ήταν σε μικρότερη ηλικία το έκανε για αρκετές ώρες την ημέρα.

“Ως ηθοποιός, μπορεί να περνάς μέχρι και 7 ώρες τη μέρα μπροστά από έναν καθρέφτη – αυτό είναι τοξικό. Επειδή στην πορεία αρχίζεις να κρίνεις κάθε λεπτομέρεια του σώματός σου.”

Πώς να το αλλάξεις:

“Ξεκίνησα να λέω στον εαυτό μου, έχεις ένα δυνατό σώμα, και ένα ικανό σώμα. Σταμάτα να του μιλάς άσχημα, και ευχαρίστησε το που σου προσφέρει τόσες ευκαιρίες.”

Επίσης πρόσθεσε, πώς από τον καιρό που έγινε μητέρα σταμάτησε να λαμβάνει υπόψη τι σκέφτονται οι άλλοι για το σώμα της. “Το πώς δείχνω, είναι το τελευταίο πράγμα που με απασχολεί”, δήλωσε.

Φωτογραφία: ΕPA

Διάβασε ακόμη