Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Aυτό το καφέ είναι εμπνευσμένο από τα ντόνατς

Το Cafe Krujok βρίσκεται στη Ρωσσία και σερβίρει καφέ και πρωινό.

Την “ουσία του ντόνατ” ενσαρκώνει το καφέ που σχεδίασαν οι Eduard Eremchuk και Katy Pititskaya: το Cafe Krujok – πήρε το όνομά του από ένα στρογγυλό ντόνατ – βρίσκεται στο κέντρο της πόλης Βορόνεζ στη νοτιοδυτική Ρωσία και σερβίρει καφέ και πρωινά.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by кофе|завтраки|пончики (@krujok.cafe)

Πιστοί στο θέμα του Cafe Krujok, οι Eremchuk και Pititskaya σχεδίασαν τον χώρο κατά τρόπον ώστε οι πελάτες να νιώσουν λες και έχουν μπει σε ένα φανταστικό κόσμο λιχουδιών που έχουν βγει από φούρνο. “Αντλήσαμε έμπνευση από τα αιθέρια σχήματα των ντόνατς, του γλάσου που λιώνει και της κρέμας” εξήγησε, μιλώντας στο Dezeen, το δίδυμο των σχεδιαστών, που σχεδίασε το καφέ να μοιάζει με ένα “υπερ-ρεαλιστικό γλύκισμα”.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by кофе|завтраки|пончики (@krujok.cafe)

Το Cafe Krujok έχει δύο χώρους. Κοντά στην είσοδο, οι τοίχοι και τα έπιπλα έχουν ένα κρεμώδες χρώμα και κάποιες από τις καρέκλες και τραπέζια έχουν λαξευτεί για να φαίνονται λες και τις έχουν πλάσει, όπως πλάθει κανείς πηλό, και στη συνέχεια έχει περαστεί πάνω τους ένα γυαλιστερό φινίρισμα. “Αρχίζεις το ταξίδι σου λες και είσαι στο εσωτερικό ενός ντόνατ” είπαν οι Eremchuk και Pititskaya. Οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με γλυπτά της Ρωσίδας καλλιτέχνιδος Elena Minaev, που φέρνουν στη μνήμη το ποπκόρν. “Όχι κατά τύχη” τονίζουν οι σχεδιαστές. “Οι ζαχαροπλάστες διακοσμούν τα ντόνατς με καραμελωμένο ποπκόρν – αυτό είναι σημαντικό στοιχείο του επιδόρπιου”.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by кофе|завтраки|пончики (@krujok.cafe)

Στον δεύτερο χώρο του Cafe Krujok, εξερευνώνται οι εικόνες του γλάσου του ντόνατ. Tοίχοι, καλυμμένοι με βελούδο στο χρώμα του μωβ μούρου· μαξιλαράκια στο ίδιο χρώμα, από το ίδιο υλικό και σε σχήμα σταγόνας που έχει πέσει πάνω σε βαθμίδες από τσιμέντο όπου θα στρογγυλοκαθίσουν οι πελάτες γύρω από ακανόνιστου σχήματος τραπεζάκια που μοιάζουν με δυσδιάστατες σταλαγματιές κρέμας.

“Ο στόχος ήταν να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον ώστε κάθε επισκέπτης να μπορεί να ονειρευτεί το δικό του όνειρο μέσα στον κόσμο των γλυκών” υπογράμμισαν οι Eremchuk και Pititskaya. “Από τη στιγμή που βρεθείς μέσα, σε απορροφά η νέα πραγματικότητα. Τα γλυκά είναι παντού, μοιάζει – και το νιώθεις – σαν να είναι το καφέ φτιαγμένο από ζύμη”.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διάβασε ακόμη