Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Αυτό είναι το κούρεμα που αναμένεται να επικρατήσει το 2023

Οι “french bangs” είναι οι αφέλειες που θα αγαπήσουμε όλες τη νέα χρονιά.

Νέα χρονιά και το 2023 διαφαίνεται πολλά υποσχόμενο. Και μιας και ο Γενάρης είναι κατεξοχήν μήνας ανανέωσης, τώρα είναι η στιγμή για να εξετάσουμε τις κορυφαίες τάσεις στα μαλλιά για την ερχόμενη σεζόν.

Διάβασε ακόμη – 5 τάσεις στα μαλλιά που αναδείχθηκαν το 2022

Και όπως όλα δείχνουν, το κούρεμα που πρόκειται να μας απασχολήσει περισσότερο το 2023 είναι οι “french bangs”, ή αλλιώς “γαλλικές αφέλειες” που είναι εμπνευσμένες, από, πού αλλού, τη Γαλλία.

Το γαλλικό αυτό κούρεμα είναι πολύ χαρακτηριστικό των Γαλλίδων εδώ και χρόνια, αλλά φαίνεται ότι επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο τελευταία, αν κρίνουμε και από τις fashionistas που το υιοθετούν η μία μετά την άλλη.

Διάβασε ακόμη – Το Παριζιάνικο chic κούρεμα που υιοθέτησε η Ζέτα Μακρυπούλια

Τι είναι τα “french bangs”;
Μοιάζουν πολύ με τα “curtain bangs”, οπότε θα μπορούσαμε άνετα να πούμε ότι πρόκειται για μια παραλλαγή τους. Οι γαλλικές αφέλειες ωστόσο είναι πιο “γεμάτες”, χωρίς όμως να καλύπτουν ολόκληρο το μέτωπο όπως οι κλασικές αφέλειες, ξεπερνούν το ύψος των φρυδιών, καλύπτοντας ορισμένες φορές και τα μάτια, ενώ είναι κομμένες σε διαφορετικά μήκη για να επιτευχθεί αυτό το effortless look των Γαλλίδων.

Και αυτό ακριβώς το στιλ είναι που τις κάνει ακαταμάχητες, το γεγονός ότι χαρίζουν ένα ανεπιτήδευτο look που θαυμάζουμε τόσο πολύ στις Γαλλίδες διαχρονικά. Το θετικό τους; Ότι δεν χρειάζονται πολύ styling για να “κάτσουν”, άρα δεν είναι ένα χρονοβόρο κούρεμα που απαιτεί τον χρόνο και τα skills σου με το σεσουάρ για να αναδειχθούν. Επιπλέον, ταιριάζουν στα περισσότερα σχήματα προσώπου ενώ δείχνουν το ίδιο κομψές σε όλες τις ηλικίες. Ιδίως σε πιο ώριμες γυναίκες, αυτού του είδους οι αφέλειες κάνουν ακόμα πιο νεανικό το όλο στιλ, ενώ καμουφλάρουν ρυτίδες και γραμμές στο μέτωπο και στην περιοχή των ματιών.

Δες παρακάτω μερικές φωτογραφίες που θα σε πείσουν:

Πηγή: madamefigaro.gr

Διάβασε ακόμη