Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

“Αυτό δεν είναι αγάπη”: Το συγκλονιστικό βίντεο για τις γυναικοκτονίες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών που είναι σήμερα, 25 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών που έχει καθιερωθεί από Γεν. Συνέλευση του Ο.Η.Ε. στις 25 Νοεμβρίου, η γνωστή σοκολάτα Lacta που είναι όσο καμία άλλη συνυφασμένη με την αγάπη, συνεργάζεται με το Κέντρο Διότιμα που ασχολείται με τη στήριξη και την ενδυνάμωση γυναικών ή ομάδων γυναικών, δείχνοντάς μας μέσω ενός ολιγόλεπτου βίντεο τι δεν είναι αγάπη, αναφερομένη στις πρόσφατες γυναικοκτονίες που συνέβησαν στη χώρα μας.

Διάβασε ακόμη – Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών: 7 διάσημες γυναίκες που υπέστησαν κακοποίηση

Στην εν λόγω ταινία μικρού μήκους με τίτλο “Μη με αφήσεις ποτέ”, στην οποία πρωταγωνιστούν η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη και ο Έκτορας Λιάτσος, υποδυόμενοι το ερωτευμένο ζευγάρι, αφηγούνται μία ιστορία που μόνο ρομαντική δεν είναι. Ενώ στην αρχή βλέπουμε ένα φαινομενικά ερωτευμένο ζευγάρι, που δεν μπορεί να ζήσει ο ένας χωρίς τον άλλο, χτίζοντας μια ζωή μαζί, στη συνέχεια το “παραμύθι” καταλήγει σε θρίλερ. Σιγά σιγά ο άντρας σύντροφος αρχίζει να δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο, ζηλεύοντας υπερβολικά τη σύντροφό του και έχοντας μία ακραία και επιθετική συμπεριφορά. Η ίδια φαίνεται πως πλέον αντί να νιώθει ασφάλεια μαζί του, όπως φυσιολογικά πρέπει να συμβαίνει σε μία σχέση, τον φοβάται και θέλει να τον αφήσει, ακόμα κι αν στην αρχή του βίντεο τη βλέπουμε να του υπόσχεται πως δεν θα τον αφήσει ποτέ.

Στο θλιβερό τέλος η “ιστορία αγάπης” έχει βρει τη θέση της στη λίστα με τις τρομακτικές, όταν ο πρωταγωνιστής μας φτάνει στο σημείο να σκοτώσει την αγαπημένη του. Όπως καταλήγει η ταινία, αυτό δεν είναι αγάπη, με τα στοιχεία να μιλούν μέχρι σήμερα για 13 γυναικοκτονίες στη χώρα μας και χιλιάδες ακόμα υποθέσεις κακοποίησης από ανθρώπους που χρησιμοποιούν τη δικαιολογία του έρωτα ως το κίνητρο των πράξεών τους.

Πρωταγωνιστούν: Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, Έκτορας Λιάτσος
Σκηνοθεσία: Αργύρης Παπαδημητρόπουλος

Δες το βίντεο:

Πηγή: Madame Figaro

Διάβασε ακόμη