Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Αυτή είναι η ηθοποιός της Χρονιάς 2021

Πρώτη βράβευση στα Βραβεία Μadame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς που παρουσιάζει η Estée Lauder.

Σε μια λαμπερή τελετή που ξεκίνησε πριν από μερικά λεπτά η Madame Figaro τιμά τις γυναίκες. Τα 16α Βραβεία Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2021 με παρουσιάστρια τη Μαρία Μπεκατώρου, πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Οι βραβεύσεις ξεκίνησαν με την κατηγορία ηθοποιός της Χρονιάς.

Στη σκηνή για να απονείμουν το βραβείο βρέθηκαν η Επίτροπος Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Στυλιανού Λοττίδη και ο ηθοποιός Σοφοκλής Κασκαούνιας.

Γυναίκα της χρονιάς στην κατηγορία Ηθοποιός αναδείχθηκε η Ήβη Νικολαίδου.

Το βιογραφικό της ηθοποιού της Χρονιάς:

WHO IS WHO: Ξεκίνησε σπουδές στη Δραματική Σχολή Βλαδίμηρου Καυκαρίδη ενώ ήταν στο 2ο έτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου και αποφοίτησε το 2015. Συμμετείχε σε επαγγελματικές παραστάσεις ούσα ακόμη φοιτήτρια. Αποφοιτώντας εντάχθηκε στο Σατιρικό Θέατρο και συνεργάστηκε με σκηνοθέτες όπως οι Μ. Κακουλλής, Λ. Ταλιώτης και Μ. Καυκαρίδου. Σημαντικές στιγμές της ήταν με την ομάδα Paravan Proactions η site specific παράσταση «The Vaults Impromptu» στο Pop-Up Festival Λευκωσίας, ο ρόλος της Νατάσας στο έργο «Το γάλα» του Β. Κατσικονούρη (ΕΘΑΛ), ο «Συρανό ντε Μπερζεράκ» του Ε. Ροστάν (ΘΟΚ), το έργο «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν» του Μ. Μπρεχτ (ΕΘΑΛ) και το έργο «Οι λύκοι» της Σ. Ντελάπ. Τηλεοπτικά συμμετείχε στη δραματικά σειρά «Χάλκινα χρόνια» (ΡΙΚ).

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019–ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2021: Συμμετείχε στην παράσταση της Νέας Σκηνής του ΘΟΚ «170 τετραγωνικά (Μoonwalk)» υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του ίδιου του συγγραφέα, Γιωργή Τσουρή, και στο ίδιο έργο στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης.

Διάβασε ακόμη