Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Αστρολογικές προβλέψεις (22/09)

Σχήματα υπερβολής.

Ο Ήλιος στη μηδενική μοίρα του Ζωδίου του Ζυγού  έρχεται να μας προσδώσει διπλωματικότητα, ευγένεια, χάρη και τακτ. Αναζητούμε την κοινωνικότητα και τη συντροφικότητα, ενώ εκτιμάμε πολύ την ισορροπία και έλλειψη έντασης στις ανθρώπινες σχέσεις. Από την άλλη όμως πλευρά, θα μας φέρει μια τάση αναποφασιστικότητας και έλλειψης πρωτοβουλιών, δηλαδή, μια παθητικότητα, πράγμα που μπορει να μας κάνει να λειτουργήσουμε αναξιόπιστα και ανεύθυνα, ενώ θα μας προικίσει και με μία καλή δόση ματαιοδοξίας. 

Ο Δίας ο πλανήτης της τύχης, της επέκτασης και της υπερβολής, από το ζώδιο του Ταύρου διακρίνεται από μια ενστικτώδη ώθηση για  απόκτηση αγαθών αλλά και για  την διατήρησή και σταθερότητα τους. Αγαπά τις απολαύσεις και μας τις προσφέρει απλόχερα από αυτήν την θέση. Ευκολίες σε θέματα οικονομικών καθώς και υποσχέσεις για  νέες επαγγελματικές προοπτικές, σταθεροποιώντας παράλληλα τις σχέσεις. Η ανάδρομη κίνηση του Δία θα μας φέρει υποθέσεις του παρελθόντος στο προσκήνιο, οικονομικές πηγές που αφήσαμε ανεκμετάλλευτες, σχέδια επέκτασης που αφήσαμε στη μέση και την ευκαιρία να τις εκμεταλλευτούμε.

Η όψη του ενάμιση τετράγωνου του Ηλίου  από τις 00. 11΄ με τον  ανάδρομο Δία στις 15ο.11΄ Ταύρου, μας ενημερώνει για εμπόδια που θα παρουσιαστούν, τα οποία με σύνεση θα πρέπει να ξεπεράσουμε για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Προσοχή στην  Υπερβολή που θα επικρατεί αυτήν την περίοδο. Χρειάζεται προσοχή σε αποφάσεις που θα τείνουν να παίρνονται δίχως σκέψη, στις σπατάλες που πολύ εύκολα θα παρασυρθούμε, προσοχή σε παράνομες δραστηριότητες που θα λαμβάνουν χώρα είτε σε νομικό πλαίσιο ακόμα σε επίπεδο διαπροσωπικών σχέσεων.

Την επιρροή της όψης θα δεχθεί το πρώτο πενθήμερο του Ζυγού και του Κριού και το τέταρτο πενθήμερο του Ταύρου και Σκορπιού, καθώς και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες πάνω σε αυτές τις μοίρες.

Τα 12 ζώδια αναλυτικά:

ΚΡΙΟΣ

Οι συντροφικές σχέσεις καθώς και οι συνεργατικές θα σας απασχολήσουν αυτό το διάστημα. Αναθεωρείτε αξιολογώντας τις έως τώρα υπάρχουσες μεταξύ σας συνθήκες. Αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις είναι αναμενόμενες, οπότε προσπαθήσετε να μην προβείτε σε βιαστικές αποφάσεις τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σε θέματα συνεργασιών. Θα ήταν φρόνιμο να ζητήσετε την συμβουλή ενός ειδήμονα πριν πάρετε οριστικές αποφάσεις. Θα έχετε την ευκαιρία μέσα από επαφές  με κοντινά και προσφιλή σας πρόσωπα, ακόμα και μέσω εκδρομών σε κοντινούς προορισμούς, να λάβετε πληροφορίες και γνώση χρήσιμη για τις υποθέσεις σας. Μέσα από την διαφορετική οπτική και αντίληψη που θα αποκτήσετε, θα διευρυνθεί ο τρόπος σκέψης σας και θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τα θέματα σας με μεγαλύτερη ευστοχία. Όσοι είχατε προγραμματίσει κάποια αγορά ή αν αποφασίσετε τώρα, καλό θα ήταν να το αναβάλλετε για αργότερα που οι συνθήκες θα είναι πιο ευνοϊκές.

ΤΑΥΡΟΣ

Αυξημένες δείχνουν να είναι οι καθημερινές και εργασιακές σας υποχρεώσεις. Οι απαιτήσεις είναι  μεγάλες και εσείς πρέπει να τις διεκπαιρεώσετε άμεσα. Αφήστε την απραξία και τις αναβολές που οφείλονται στην αισιοδοξία σας πως θα τα καταφέρετε χωρίς προσπάθεια και  διαχειριστείτε την πίεση που θα νιώθετε με υπομονή. Θέματα υγείας ίσως σας απασχολήσουν. Προσπαθήστε να μην ενδώσετε στην υπερβολή του Δία, αλλά φροντίστε τις διατροφικές σας συνήθειες. Η προσθήκη άσκησης δεν είναι κακή ιδέα, καθώς θα σας βοηθήσει να εκτονώσετε την πίεση που δέχεστε. Δώστε λίγη προσοχή στην τάση σπατάλης που σας κυριέψει, και στη διάθεσή σας να αποκτήσετε όμορφα πράγματα.Αν προγραμματίζατε κάποια αγορά,  μπορει να απογοητευτείτε αν δείτε την τιμή αυτού που σας ενδιέφερε να έχει αυξηθεί.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Θα βιώσετε υπεραισιοδοξία καθώς θα ενισχυθεί η αυτοπεποίθηση σας μέσα από νέες γνωριμίες . Σας παρουσιάζονται άνθρωποι και καταστάσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε μία αλλαγή που καιρό επιθυμούσατε. Προσέξτε όμως πώς θα το προγραμματίσετε και μην επαφίεστε στην καλή σας τύχη μόνον.  Ο κίνδυνος του να υπερεκτιμήσετε τόσο τον εαυτό σας, όσο και τις καταστάσεις και να απογοητευτείτε τελικά, είναι ορατός.. Διατηρήσετε το μέτρο σε κάθε κατάσταση και φροντίστε να μην αναλάβετε περισσότερα από όσα μπορείτε.  Θα μπορούσατε, επίσης, να δείτε με νέα οπτική μια περασμένη κατάσταση, αρκεί να μην θεωρήσετε πως όλα θα έρθουν μόνα τους, αλλά να δουλέψετε για αυτο. Προσοχή στις συναλλαγές με τους άλλους, ακόμα και με ερωτικούς συντρόφους, διατηρήστε χαμηλό προφίλ, προσέξτε τις σπατάλες και αν παίζετε τυχερά παιχνίδια, αυτό το διάστημα καλύτερα να το αποφύγετε.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 

Οικογενειακές υποθέσεις που χρήζουν διαχείρισης, απαιτούν και τραβούν όλη σας την προσοχή και ενέργεια. Έχετε  γενικότερα την επιθυμία να αναθεωρήσετε συμπεριφορές και να ξεκαθαρίσετε καταστάσεις. Θα προσπαθήσετε συγκεκριμένα, μέσα από ιδιαίτερη ευαισθησία και επιθυμία για βαθύτερη κατανόηση των καταστάσεων, να προσφέρετε  την αμέριστη βοήθειά σας προς επίλυση των προβλημάτων. Φίλοι σας μπορεί να σας έχουν υποσχεθεί ότι θα σας βοηθήσουν με τα οικογενειακά σας θέματα, ή πιθανόν, με κάποιες αλλαγές που θέλετε να κάνετε στον χώρο σας. Θα πρότεινα να στηριχτείτε κυρίως στις δικές σας δυνάμεις γιατί η βοήθεια μπορεί να είναι ανεπαρκής, ή να μη έρθει και καθολου.

ΛΕΩΝ

Έχετε έντονη την ανάγκη να επικοινωνήσετε ιδέες και σκέψεις σας με τους ανθρώπους που συνδιαλέγεστε, καθώς και με συγγενείς, πάνω σε διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Είναι κατάλληλη η περίοδος να κάνετε αναθεωρήσεις και να γίνετε ξεκάθαροι απέναντι στους άλλους σχετικά με τις συναλλαγές σας, μέσα από ευκαιρίες που σας προσφέρονται. Φροντίστε να προσέχετε τι ακριβώς αποκαλύπτετε στους άλλους, καθώς και τα όσα λέτε να έχουν ρεαλιστική και πρακτική υπόσταση. Μια ευκαιρία για ταξίδι σε έναν κοντινό προορισμό, θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή έμπνευσης σε μια νέα δραστηριοποίησή σας. Μια γνωριμία είτε καινούργια ακόμα υπάρχουσα, μέσα από φιλικούς κύκλους, θα μπορούσε να σας προσφέρει σημαντική βοήθεια σε προσωπικό επίπεδο. Καθώς θα είναι αυτό το διάστημα, αναπτυγμένο το πνεύμα του ιδεαλισμού σας, δεν αποκλείεται να αποφασίσετε την συμμετοχή σας σε κάποια ομάδα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Με ιδιαίτερη ταχύτητα δείχνει να εκτυλίσσονται τα γεγονότα και οι καταστάσεις στην ζωή σας, ανεβάζοντας την ταχύτητα στην δραστηριοποίησή σας, και κάνοντας σας πιο δημιουργικούς. Θέματα επαγγελματικά κερδίζουν την προσοχή σας και τρόποι αύξησης του εισοδήματός σας βρίσκουν τον στόχο. Για όσους επιθυμούν την έναρξη μιας νέας συνεργασίας αυτό το διάστημα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τους δοθεί η ευκαιρία.  Προσοχή στις υπερβολικές απαιτήσεις σας από τους άλλους, με διάθεση αλαζονείας και υπερβολής που ίσως σας διακατέχει, αποφεύγοντας έτσι δυσάρεστο κλίμα μέσα στον επαγγελματικό σας χώρο. Προαγωγή μπορούν να περιμένετε κάποιοι, ακόμα δημόσια αναγνώριση μέσω της παραγωγικότητας και γενικότερα της δραστηριοποίησή σας.

ΖΥΓΟΣ

Οι καταστάσεις σας φέρνουν μπροστά σε θέματα που σας αφορούν προσωπικά. Δραστηριοποιείστε σε όλους τους τομείς ιδιαίτερα ενεργητικά και μέσω της εύνοιας που δέχεστε, λαμβάνετε τον θαυμασμό των άλλων στο πρόσωπό σας. Αυτό θα μπορούσε να ξυπνήσει αλαζονικές συμπεριφορές καθώς η αυτοπεποίθησή σας ενισχύεται. Προβάλλεται έντονα η ανάγκη σας να επικεντρωθείτε σε εσάς περισσότερο παρά στον οποιονδήποτε άλλο, γεγονός που θα  μπορούσε να σας οδηγήσει σε δογματισμούς και εγωκεντρικές συμπεριφορές, οπότε προσπαθήστε να ελέγξετε την υποκειμενική οπτική και στάση σας. Ίσως υπάρξουν ταξίδια για κάποιους αυτό τα διάστημα, αποκομίζετε γνώσεις και μεταδίδετε γνώσεις επίσης.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ιδιαίτερα περίεργη θα είναι η γενικότερη ψυχολογία σας αυτό το διάστημα. Ίσως θα νιώθετε μια αδιόρατη δύναμη να σας ωθεί να κινείστε πότε στο ένα και πότε στο άλλο άκρο. Σαν οι πράξεις σας να μην συμβαδίζουν με τις πραγματικές σας προθέσεις και έτσι να μπερδεύετε τους γύρω σας, δημιουργώντας παρεξηγήσεις. Παρόλη την γενική αυτή διάθεση κάποιοι θα έχουν επιστροφές χρημάτων, ακόμα κληροδοτήματα ή χρήματα μέσα από λήξεις συμφωνιών υπό την μορφή αποζημίωσης.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Αυτό το διάστημα έχετε ξεκάθαρη εικόνα για τους στόχους σας, έχετε την αυτοπεποίθηση που σας δίνει η γνώση του τι ακριβώς απαιτείς από τον εαυτό σου και τους άλλους. Ευκαιρίες στο να επεκταθείτε μέσα από φιλικούς κύκλους και ομάδες, μέσω των οποίων θα έχετε την δυνατότητα να πετύχετε. Θα έχετε βοήθεια στους πρωταρχικούς σας στόχους και επιθυμίες, με  νέες γνωριμίες, ίσως με άτομα από το εξωτερικό, οι οποίοι  θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην ζωή σας. Προσοχή βέβαια στις αντιπαραθέσεις με προηγούμενες συνεργασίες και με συντρόφους, αφού θα ζηλέψουν την επιτυχία σας, ίσως ακόμη προσπαθήσουν να ωφεληθούν από αυτήν.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Θέματα καριέρας και δημόσιας εικόνας δείχνουν να πρωτοστατούν αυτό το διάστημα. Τηρήστε ρεαλιστική οπτική των καταστάσεων, και προπαντός μην αναλάβετε καμία ευθύνη ή υποχρέωση πέραν των δυνατοτήτων σας καθώς το πιο πιθανό είναι να εκτεθείτε.  Σκοπός σας είναι η επέκταση και η επαγγελματική σας εξέλιξη και πραγματικά φαίνεται να μην σας κουράζουν οι ρυθμοί και οι απαιτήσεις, απεναντίας, το απολαμβάνετε. Λίγο προσοχή στις υπερβολές που σηματοδοτούν συγκρούσεις με ανθρώπους του επαγγελματικού σας χώρου. Ακολουθήσετε την γνωστή διαδρομή που στο παρελθόν σας οδήγησε με επιτυχία. Δεν αποκλείεται μια νέα επαγγελματική συνεργασία για κάποιους, με ευνοϊκούς και κερδοφόρους όρους. Ή ακόμη μια προαγωγή που κυνηγούσατε από καιρό. Οπότε προμηνύονται αλλαγές στις υπάρχουσες επαγγελματικές συνθήκες.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ενδιαφέρουσα περίοδος καθώς εμπλουτίζετε τις γνώσεις και τις εμπειρίες σας. Ευκαιρίες σε ταξίδια, μακρινού προορισμού, γνωριμίες με ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας, ακόμα και απόκτηση μιας βεβαίωσης σπουδών. Πιθανώς περνούν από το μυαλό σας σκέψεις για αλλαγή χώρας διαμονής. Διευρύνεται η οπτική σας και το ενδιαφέρον σας για νέες πνευματικές δραστηριότητας. Προσοχή φυσικά μην παρασυρθείτε  σε παραπλανήσεις μέσα από τον μεγάλο σας ενθουσιασμό. Θα είστε ιδιαίτερα επικοινωνιακοί  αυτό το διάστημα και οι ερωτικές γνωριμίες δεν θα λείψουν. Σχέσεις εξ αποστάσεως ίσως ξεκινήσουν, ακόμα και σχέσεις που πρέπει να μείνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

ΙΧΘΥΕΣ

Ενεργοποιούνται θέματα οικονομικών υποθέσεων που σας συνδέουν με τρίτους. Υποχρεώσεις και εκκρεμότητες έρχονται στο προσκήνιο ζητώντας την οριστική  επίλυσή τους. Ζητήματα κληρονομικά, για κάποιους, και για όσους περιμένουν καιρό τώρα χρήματα είναι μια περίοδος που θα τα διεκδικήσουν. Το σπίτι σας και οικογενειακές υποθέσεις, είναι τομείς που θα ρίξετε ιδιαίτερο βάρος. Νιώθετε έντονα την ανάγκη να επιλύσετε οποιαδήποτε διαφορά σας έφερε σε απόσταση με τα άτομα της οικογένειας, για να ανακτήσετε την χαμένη σας γαλήνη, ηρεμία και ασφάλεια. Αποφύγετέ το για την ώρα καθώς δεν σας ευνοεί αυτό το διάστημα, αφού περισσότερες αποστάσεις θα δημιουργηθούν, παρά θα συσφίξουν οι σχέσεις σας. Για όσους είχαν αποφασίσει την αγορά ενός ακινήτου, καλό θα ήταν να το αφήσουν για αργότερα όπου οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές.

Από τη Marion Leon

Πηγή: christosarchos.gr

Φωτογραφία: unsplash

Διάβασε ακόμη