Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Αστρολογικές προβλέψεις (22/08)

Συναισθηματικός έλεγχος ή αυτοέλεγχος;

Η μέρα σήμερα ξεκινά λίγο πιεστικά με τη Σελήνη να κινείται στο ζώδιο του Σκορπιού. Η Ζωδιακή περιοχή του Σκορπιού δεν είναι μια βολική θέση για τη Σελήνη, καθώς γινόμαστε πολύ ευαίσθητοι και εξαιρετικά συναισθηματικοί, ενώ ευνοεί τη ζήλια και την καχυποψία.  Το ψυχικό μας ραντάρ είναι ενισχυμένο, δίνοντας μας την  ικανότητα να λαμβάνουμε ακόμα και τα πιο διακριτικά μηνύματα.

 Ο Σκορπιός είναι σταθερό ζώδιο, οπότε μπορούμε να νιώσουμε τον εαυτό μας πιο συγκεντρωμένο και επικεντρωμένο από το συνηθισμένο. Η σκιώδης πλευρά του Σκορπιού μας δημιουργεί συναισθηματικές ανησυχίες, ανασφάλειες, έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις και συμπεριφερόμαστε πιο μυστικά και παθιασμένα.

 Η πρόκληση σήμερα είναι να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τα δυνατά, βαθιά συναισθήματά μας και να έρθουμε σε επαφή με τις πιο σκοτεινές πλευρές του εαυτού μας, για να κατανοήσουμε, τι ακριβώς μας φοβίζει, τι μας πληγώνει ή μας ενοχλεί και να το μετασχηματίσουμε.

Με τη Σελήνη στον Σκορπιό μπορούμε να κατανοήσουμε σε βάθος τα συναισθήματα μας και να αντιμετωπίσουμε την εσωτερική μας πραγματικότητα. Επιπλέον μπορούμε να ασχοληθούμε με την οικονομική μας ανάπτυξη και να ξεχωρίσουμε, τι μας οδηγεί σε  οικονομικές ταλαιπωρίες.

 Η επιρροή του τετραγώνου Αφροδίτης-Δία δημιουργεί απαιτητικότητα στις σχέσεις μας, η οποία μπορεί να μας παρασύρει σε έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις.  Ταυτόχρονα και η αντίθεση Άρη-Ποσειδώνα μπορεί να μας αποθαρρύνει και να βρεθούμε μπλεγμένοι σε περίεργες καταστάσεις.

 Η ευνοϊκή όψη τριγώνου όμως που θα σχηματίσει η Σελήνη με τον ανάδρομο Κρόνο από τους Ιχθύς, θα μας  επιτρέψει να διατηρήσουμε τη συναισθηματική σταθερότητα και ασφάλεια που έχουμε ανάγκη. Θα μας αποτρέψει από το να εκφράσουμε την όποια δυσαρέσκεια μας με σαρκαστική διάθεση, συμπεριφορά που μπορεί να προκαλεί το μισό τετράγωνο της Σελήνης με τον Ερμή τις βραδινές ώρες.

Μπορούμε να λειτουργήσουμε με επινοητικότητα και αυτοπειθαρχία, για να αποκτήσουμε αυτά που θέλουμε και να μεταμορφώσουμε αυτά που νιώθουμε ή ακόμα και να αναδιοργανωθούμε αντιμετωπίζοντας κάποιες φοβίες κατάματα.

Κατά τη διάρκεια της διέλευσης Σελήνης στον Σκορπιό είναι σημαντικό να  δώσουμε προσοχή στα εσωτερικά μας συναισθήματα, χωρίς να κατακλυστούμε από αυτά.

Επηρεάζει κυρίως τα ζώδια του νερού Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύς.

Ας δούμε πως θα επηρεαστούν τα 12 Ζώδια.

ΚΡΙΟΣ

 Σήμερα η προσοχή σας εστιάζεται στην ανάγκη να εξισορροπήσετε την ψυχική σας διάθεση και τα έσοδα με τα έξοδα σας, με το να ρυθμίσετε κάποιες φορολογικές εκκρεμότητες ή να τακτοποιήσετε οικονομικές συναλλαγές. Στην ερωτική σας ζωή νιώθετε την ανάγκη να αλλάξετε, αυτά που σας απογοητεύουν. Στηρίξτε ανθρώπους, που έχουν την ανάγκη σας.

ΤΑΥΡΟΣ

 Αγαπημένοι μου Ταύροι, σήμερα απελευθερωθείτε από ανησυχίες, καθώς είναι μια ευνοϊκή μέρα για να σταθεροποιήσετε κάποια σημαντική σχέση ή συνεργασία σας. Οι ανάγκες του/της συντρόφου σας είναι εξίσου σημαντικές με τις δικές σας, οπότε ελάτε πιο κοντά και μοιραστείτε τα βαθιά σας συναισθήματα. Ο φιλικός σας κύκλος θα στηρίξει τη σχέση σας και επιπλέον θα έχετε την αντοχή να εφαρμόσετε μια στρατηγική, που θα εξασφαλίσει οικονομικές απολαβές σε κάποια συνεργασία σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ 

 Σήμερα αγαπητοί Δίδυμοι, αναζητάτε τρόπους να προγραμματίσετε κάποια εργασιακά θέματα και να οργανώσετε ένα πλάνο υποχρεώσεων, που θα απογειώσει την επαγγελματική σας εικόνα. Θα αισθανθείτε συναισθηματικά ασφαλείς και χαρούμενοι, καθώς θα καταφέρετε να επιλύσετε κάποια μικρά προβλήματα της καθημερινότητας σας. Ελέγξετε τις υπερβολές στο φαγητό και το ποτό για να διατηρήσετε μια καλή φυσική κατάσταση.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

 Σήμερα έχετε παθιασμένη ερωτική διάθεση και θέλετε να ζήσετε τη χαρά μέσα από εμπειρίες που δίνει η αναζήτηση της περιπέτειας. Μπορείτε να έρθετε πιο κοντά με κάποιο άτομο που σας φλερτάρει και να περάσετε καλά. Ο δυναμισμός σας είναι τονισμένος και η δημιουργική σας έμπνευση μπορεί να βρει κάποιο καθοδηγητή που θα σας υποστηρίξει για να την εκφράσετε αρμονικά.

ΛΕΩΝ

 Κάποιο οικογενειακό ζήτημα σήμερα μπορεί να σας προβληματίσει και να βιώσετε μια αγχωτική μέρα μέχρι να μπορέσετε να διαχειριστείτε τις καταστάσεις. Κρατήστε την ενέργεια σας και μην εξαντλείστε σε πράγματα που σήμερα δεν είναι η κατάλληλη μέρα για να επιλυθούν. Διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να μην αφεθείτε σε σκέψεις που θα σας μπλοκάρουν περισσότερο.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

 Αγαπητοί Παρθένοι σήμερα ίσως να πρέπει να εξετάσετε κάποιες συμφωνίες ή κάποιες εμπορικές συναλλαγές για τις οποίες πρέπει να πάρετε την ευθύνη να τις τακτοποιήσετε. Κάποια άτομα από το στενό σας κύκλο μπορεί να σας δημιουργήσουν άγχος και ανησυχία, αλλά με λίγο περισσότερο προσοχή θα μπορέσετε να βρείτε σταθεροποιητικές λύσεις.

ΖΥΓΟΣ

 Ευνοϊκή μέρα για να τακτοποιήσετε ένα οικονομικό ζήτημα που σχετίζεται με την εργασιακή σας απόδοση. Μπορείτε  να σταθεροποιήσετε ένα εργασιακό θέμα που σας απασχολούσε τις τελευταίες ημέρες και αυτό θα δώσει μια ανάσα και στο πορτοφόλι σας. Ενισχύστε την αντοχή σας φροντίζοντας για την καλή φυσική σας κατάσταση.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

 Σήμερα επικεντρώνεστε περισσότερο στις δικές σας συναισθηματικές ανάγκες  και με δική σας πρωτοβουλία αναζητάτε τρόπους να τις ικανοποιήσετε. Η συναισθηματική σας έκφραση είναι κάπως συγκρατημένη και μετράτε τα λόγια σας. Μπορείτε όμως να πάρετε σημαντικές αποφάσεις που θα σας βοηθήσουν να νιώσετε οικονομική ασφάλεια.

ΤΟΞΟΤΗΣ

 Με διάθεση απομόνωσης ξεκινά η μέρα για σας αγαπητοί Τοξότες και επηρεάζεστε έντονα από τα βαθιά σας συναισθήματα. Κάποιες οικογενειακές υποχρεώσεις μπορεί να στρέψουν την προσοχή σας στο να ιεραρχήσετε τις προτεραιότητες σας. Ωστόσο με ψυχραιμία και αυτοπαρατήρηση θα κατανοήσετε με ποιο τρόπο θα χειριστείτε καλύτερα την κατάσταση.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

 Αγαπητοί Αιγόκεροι σήμερα έχετε μια διάθεση να αμφισβητείτε τα πάντα γύρω σας και να διερευνάτε με επιμονή, σε  βάθος τους στόχους σας. Η καχυποψία σχετικά με κάποια άτομα που έχετε επαφή σε κοινωνικές δραστηριότητες, σας καθιστά επιφυλακτικούς και μετράτε τα λόγια στις επικοινωνίες σας. Θα καταφέρετε όμως να σταθεροποιήσετε την συναισθηματική σας ανασφάλεια και να λάβετε έντονα συναισθήματα από το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

 Ασχοληθείτε σήμερα με την επαγγελματική σας κατάσταση και αρπάξτε την ευκαιρία να μετριάστε τα έξοδα σας. Αν έχετε οικονομικές πιέσεις ενδεχομένως να λάβετε κάποιες διευκολύνσεις από μια επαγγελματική εξέλιξη και να καταφέρετε να βάλετε τάξη.

ΙΧΘΥΕΣ

 Μπορεί να αποφασίσετε να προγραμματίσετε ένα ταξίδι που θέλατε από καιρό και τώρα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να το βάλετε σε εφαρμογή. Αν έχετε κάποιες νομικές υποθέσεις που σας ταλαιπωρούν μπορεί να βρεθεί η διέξοδος για να τακτοποιήσετε τα θέματα που σας ενοχλούν.

Από τη Ράνια Μαρκέλλη

Πηγή: christosarchos.gr

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη