Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Αστρολογικές προβλέψεις (18/05)

Λογική και Ευαισθησία.

Η Σελήνη σήμερα βρίσκεται στο εξαιρετικά φιλικό προς αυτή ζώδιο του Ταύρου, με την “κυρία Ταύρου”, την Αφροδίτη, να είναι στον Καρκίνο, ζώδιο της Σελήνης. Αυτό δίνει μεγάλη ώθηση στο συναίσθημα, τη στοργή, την προστατευτικότητα, την ασφάλεια και την οικογένεια, στις ιδιότητες δηλαδή που έχουμε μάθει να θεωρούμε “γένους θηλυκού”. Θα καλύψει την ζώνη από την 5ο μέχρι την 18ο μοίρα, οπότε όσοι είναι γεννημένοι στα δευτερα δεκαήμερα όλων των ζωδίων είναι εκείνοι που κατα κύριο λόγο θα έχουν περισσότερες εξελίξεις.

Η μέρα αρχίζει ήρεμα και ελεγχόμενα καθώς οι αρμονικές όψεις που έχουν προηγηθεί τις νυχτερινές ώρες (η Σελήνη έκανε σύνοδο με τον Ερμή και εξάγωνο με τον Κρόνο) μας κάνουν να ξεκινήσουμε την ημέρα με ενεργοποιημένη διαίσθηση και φαντασία, τις οποίες θα χρησιμοποιήσουμε πρακτικά και δημιουργικά, με συγκρότηση και αυτοέλεγχο. Έτσι θα εξακολουθήσει να κυλάει, καθώς το εξάγωνο της Σελήνης με την Αφροδίτη που θα γίνει προς το μεσημέρι, θα προσδώσει νότες τρυφερότητας και φροντίδας στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τους άλλους.

Η διαίσθηση και η φαντασία θα ενταθούν κατά τη διάρκεια της μέρας, όπως και η καλοσύνη, η ευσυγκινησία, οι τάσεις καλλιτεχνικότητας που μπορεί να έχει κάποιος, αλλά και η τάση να χάσουμε την ατομική μας ταυτότητα ταυτιζόμενοι με τα συναισθήματα των άλλων, καθώς προς το μεσημέρι ο Ήλιος από τον Ταύρο θα σχηματίσει εξάγωνο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς, στην 27ο. Η όψη αυτή θα επηρεάσει ιδιαίτερα τους Ιχθύς, τους Ταύρους, τους Παρθένους και τους Σκορπιούς.

Στην ένταση των συναισθημάτων αυτών θα πλειοδοτήσει και το ημιτετράγωνο της Σελήνης με τον Ποσειδώνα, μία δευτερεύουσα όψη που λόγω της σύντομης διάρκειας της κανονικά δεν θα λαμβάναμε υπόψιν, τώρα όμως θα πρέπει να προσέξουμε την υπερευαισθησία που θα φέρει, την συγκινησιακή υπερβολή αλλά και τις αυταπάτες που μπορεί να δημιουργήσουμε και να παγιδευτούμε μόνοι μας.

Όσο περνάει η ώρα όμως, θα επικρατεί η παραλληλία της Σελήνης με τον Ουρανό, όψη που θα μας βγάλει από τον ωκεανό των συναισθημάτων στον οποίο είχαμε βυθιστεί, λειτουργώντας αφυπνιστικά, απελευθερωτικά αλλά και σοκαριστικά καθώς θα μας πάει στο άλλο άκρο της συναισθηματικής κλίμακας. Η μέρα θα ολοκληρωθεί πιο αισιόδοξα, με ευχάριστα μηνύματα, έντονη διανοητική – αν και απείθαρχη- δραστηριότητα, λόγω της παραλληλίας του Ερμή με τον Δία.

Από τις ημερήσιες όψεις σκοπίμως δεν έγινε αναφορά στο τετράγωνο Δία – Πλούτωνα στην 10ο Υδροχόου/Ταύρου δεδομένου ότι αναλύεται σε δικό του άρθρο το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ: Δίας σε τετράγωνο με Πλούτωνα 18 Μαΐου 2023 – Παιχνίδια ακραίας δύναμης και οικονομικών απωλειών! – Χρήστος Άρχος (christosarchos.gr)

Ας δούμε πώς θα κυλήσει η μέρα για τα 12 ζώδια. Διαβάζετε πρώτα τον Ωροσκόπο και μετά τον Ήλιο σας και τη Σελήνη σας:

Κριός

Σήμερα δίνετε έμφαση στα οικονομικά σας. Έχετε αρκετές ιδέες για τη βελτίωση τους, οπως και κάποιες πληροφορίες για επενδυτικές κινήσεις: ελέγξετε καλά αυτές τις «πληροφορίες» αν δεν θέλετε να έχετε περιπέτειες. Επίσης, επειδή σήμερα αισθάνεστε γενναιόδωροι, ιδιαίτερα προς τους λιγότερο τυχερούς, προσέξτε πού θα δώσετε χρήματα, μήπως σας παρουσιαστούν περιπτώσεις «επαγγελματιών» εκμεταλλευτών. Η κατάσταση στο σπίτι σας βελτιωμένη.

Ταύρος

«Εγώ και ο εαυτός μου» θα μπορούσε να λέγεται η μέρα. Το ενδιαφέρον σας επικεντρώνεται σε εσάς τους ίδιους και πώς μπορείτε να βελτιώσετε τις συνθήκες της ζωής σας. Σήμερα έχετε καλή τύχη και θέλετε να παγιώσετε αυτο το συναίσθημα της ευφορίας και της ευημερίας. Στενοί συγγενείς αλλά και φίλοι έρχονται σε επαφή μαζί σας και σας βοηθουν σε αυτό.

Δίδυμοι

Το υποσυνείδητο σας στέλνει εδώ και καιρό μηνύματα και σήμερα είναι η μέρα που τα παίρνετε σοβαρά και τα αναλύετε. Αισθάνεστε διανοητική υπερδιέγερση και κούραση, βρίσκετε όμως λύση σε εργασιακά προβλήματα. Η λύση αυτή δεν θα σας προσφέρει μόνον ηρεμία, αλλά και (πρόσκαιρη) βελτίωση των οικονομικών σας.

Καρκίνος

Η μέρα σήμερα περιστρέφεται γύρω από τα σχέδια σας, τις ομάδες που συμμετέχετε και τις φιλικές σας σχέσεις. Μπορείτε να κανονίσετε κάποιο ταξίδι με φίλους, ή συμμετοχή σε κάποια σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα. Προσέξτε μόνον ο στόχος που θα θέσετε να είναι κάτι που εσείς θέλετε και όχι κάτι που σας υποβάλλουν.

Λέων

Καλή για την καριέρα και την επαγγελματική σας προβολή η σημερινή μέρα. Σκέφτεστε και βγαίνετε συγκροτημένα προς τα έξω, αποκομίζοντας έπαινο στον εργασιακό σας χώρο και θέτοντας βάσεις για πιθανή προαγωγή. Σε όσους έχετε εταιρείες και συνεργασίες παρέχεται μια καλή ευκαιρία για να ξεκαθαρίσετε τα οικονομικά θέματα της εταιρείας σας με όφελος.

Παρθένος

Αν είστε προπτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί φοιτητές, η σημερινή μέρα είναι καλή για μελέτη. Όσοι δεν είστε, μπορείτε σήμερα να γραφτείτε για να ξεκινήσετε καποιες σπουδές ή σεμινάρια επαγγελματικής εξειδίκευσης. Επίσης, είναι καλή μέρα για να κανονίσετε ταξίδι στο εξωτερικό, ή τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Ευχάριστες επαφές με φίλους.

Ζυγός

Σήμερα μπορείτε να βάλετε σε τάξη θέματα που έχουν προκύψει απο κληρονομιές, προβλήματα με τα οικονομικά του συντρόφου σας, ή εταιρείας. Είναι καλή μέρα για ενδοσκόπηση, για να βυθιστείτε στον εσωτερικό σας κόσμο και να αντιμετωπίσετε τις όποιες σκιές βρείτε εκεί και να τις φωτίσετε. Αυξημένη ερωτική διάθεση που μπορεί να σας οδηγήσει σε ανανέωση της σχέσης σας.

Σκορπιός

Η μέρα είναι ιδανική για να ασχοληθείτε με το άλλο σας μισό! Δεν έχετε περάσει εύκολα τον τελευταίο καιρό, καθώς υπάρχει απομάκρυνση και ένταση μεταξύ σας. Η μέρα σήμερα είναι ιδανική για να αποκαταστήσετε τις γέφυρες και να εξομαλύνετε τις διαφορές σας. Λειτουργήστε λίγο πιο ρομαντικά και οργανώστε μία ολιγοήμερη απόδραση από την καθημερινότητα.

Τοξότης

Καλή ημέρα για τα εργασιακά σας. Μπορείτε να κλείσετε τις εκκρεμότητες σας και παράλληλα, να βάλετε τις βάσεις για την υλοποίηση των ιδεών που έχετε. Αυτό θα σας βοηθήσει και στην βελτίωση των οικονομικών σας, καθώς θα οδηγήσει σε μία αύξηση ή νέους πόρους εισοδήματος. Υποστήριξη στις νέες ιδέες για τα επαγγελματικά σας θα βρείτε και απο την οικογένεια και το σπίτι σας.

Αιγόκερως

Η μέρα μπορεί να σας φέρει μία νέα γνωριμία, ή μία επαφή με γνωριμία που είχατε κάνει στο πρόσφατο παρελθόν, που να εξελιχθεί σε σχέση. Για τους δεσμευμένους, η μέρα προβλέπεται υποσχόμενη, καθώς σταθεροποιείται η σχέση σας και εσείς αισθάνεστε πολύ δημιουργικά και άνετα μεσα σε αυτήν.

Υδροχόος

Στο σπίτι και την οικογένεια σας επικεντρώνετε την ενέργεια σας, ενώ, όσοι μπορείτε, προτιμάτε να δουλέψετε απο το σπίτι σήμερα. Ακόμα και αν χρειαστεί να βγείτε για δουλειά, ή αλλες υποχρέωσεις, θα ξεκουραστείτε και θα αναζωογονηθείτε μόλις βρεθείτε στην οικιακή γαλήνη! Υπάρχει προοπτική αύξησης του εισοδήματος εφόσον εκμεταλλευτείτε οικογενειακά ακίνητα.

Ιχθύες

Το ενδιαφέρον σας περιστρέφεται προς τα αδέρφια σας (όσοι έχετε) ή τους κοντινους συγγενείς σας. Αισθάνεστε προστατευτικά απέναντι τους και θέλετε να τους βοηθήσετε. Όσοι έχετε διαβασμα για εξετάσεις, ή άλλες εκκρεμότητες σε σχέση με μαθήματα, σήμερα είναι μία καλή μέρα για να τις ολοκληρώσετε. Επίσης, αν υπάρχουν έγγραφα προς υπογραφή, ολοκληρώστε τα σήμερα.

Πηγή: christosarchos.gr

Φωτογραφία: unsplash

Διάβασε ακόμη