Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Αστρολογικές προβλέψεις (16/08)

Δυναμικότητα και εντάσεις οδηγούν σε δημιουργικές αλλαγές και απελευθέρωση.

Η όψη τριγώνου γίνεται ακριβείας στις 3:53 το μεσημέρι στην 23η μοίρα της Παρθένου, όπου βρίσκεται ο Άρης και στην 23η  μοίρα του Ταύρου, όπου βρίσκεται ο Ουρανός, σε πτώση, επομένως επηρεάζονται οι εκπρόσωποι του πέμπτου πενθημέρου των ζωδίων της Γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως), καθώς και τα ζώδια του Σκορπιού και των Ιχθύων (αυτά ως ζώδια αντίθεσης).

Το πρωί πραγματοποιήθηκε η Νέα Σελήνη, στις 11:38 στο ζώδιο του Λέοντα, η οποία θα στρέψει το ενδιαφέρον σε θέματα σπουδών, νομικά θέματα, φιλοσοφικά ή θρησκευτικά θέματα και ταξίδια, κατά κύριο λόγο στο εξωτερικό. Θα κυριαρχήσει η φαντασία έναντι της λογικής σκέψης, θα αναπτύξετε καινούργια φιλοσοφία, η οποία θα βασίζεται στα συναισθήματά σας και θα αφοσιωθείτε με πάθος στις ιδέες σας.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, με τον Άρη στην Παρθένο θα χρειαστεί να γίνετε πιο μεθοδικοί και τυπικοί, να διατηρείτε την ψυχραιμία σας και διοχετεύετε την ενέργειά σας με σύνεση και λογική, για να πετύχετε τους στόχους σας. Η ενέργεια αυτή θα εκφραστεί και με υπερβολικό ζήλο στη δουλειά, στην οποία θα δώσετε ιδιαίτερη σημασία στη λεπτομέρεια και στην τελειότητα. Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, όταν ασκείτε κριτική και να το σκεφτείτε δίπλα, προτού “σπάσετε με τη γλώσσα σας κόκκαλα”!

Στο σεξουαλικό τομέα σας, θα σας διακρίνει ναι μεν το πάθος, όμως δε θα είναι τόσο έντονο, όσο θα ήταν αναμενόμενο. Θα είστε σε θέση να ελέγχετε τις ορμές σας. Για να αποφύγετε ενδεχόμενες εντάσεις, μπορείτε να ασχοληθείτε με αθλήματα, με την καθαριότητα, που τόσο σας αρέσει, ακόμη και με την κηπουρική. Περιορίστε, όσο γίνεται περισσότερο, την γκρίνια!

 Με τον Ουρανό στον Ταύρο θα θελήσετε να αυτοσχεδιάσετε στους τομείς που σας ενδιαφέρουν και να διατηρήσετε την ανεξαρτησία σας απέναντι στις απολαύσεις της ζωής. Σαφώς και θα σας ενδιαφέρει η απόκτηση χρημάτων και περιουσίας. Με τις ιδέες που θα έχετε, θα θελήσετε να αλλάξετε ακόμη και το οικονομικό κατεστημένο. Θα μαγνητίζετε και θα ελκύετε τους άλλους, όμως φροντίστε να μη γίνεστε φορτικοί. Μια τέτοια συμπεριφορά θα μπορούσε να φέρει αναταραχές στο γάμο και εντάσεις στη σχέση με τον/τη σύντροφό σας, εκδηλώνοντας ζήλιες και εγωισμούς. Εκφραστείτε καλλιτεχνικά και μην αναλώνεστε σε καυγάδες!

Το τρίγωνο  του Άρη με τον Ουρανό θα μπορέσει να επιφέρει, μέσω σκληρής δουλειάς, ασυνήθιστα και γρήγορα αποτελέσματα, σε ό,τι και αν καταπιαστείτε. Θα σας διακρίνει έντονος δυναμισμός και βιασύνη και θα διαπρέπετε στους τομείς, που θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε τις πρωτοποριακές και φιλελεύθερες ιδέες σας (π.χ. ακτιβισμός, υπεράσπιση δικαιωμάτων). Καλό θα ήταν να ελέγξετε την παρόρμησή σας και να μην εκθέσετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο. Με το τρίγωνο αυτό, ενδεχόμενες ιατρικές επεμβάσεις θα μπορούσαν να στεφθούν με επιτυχία, εφόσον το επιτρέπει και ο προσωπικός σας χάρτης!

 Πάμε να δούμε αναλυτικά την επιρροή στο εκάστοτε ζώδιο και να θυμόμαστε ότι η επίδραση αυτής της όψης Άρη-Ουρανού θα είναι πιο ισχυρή, σε όσους έχουν γεννηθεί από την 20η έως την 25η μοίρα των ζωδίων τους. Συμβουλευτείτε πρώτα το ζώδιο του ωροσκόπου σας και έπειτα το ζώδιό σας.

Κριός

Σκληρή δουλειά περιμένει εσάς τους Κριούς, βάζοντας όμως σε προτεραιότητα τις ανάγκες των άλλων και όχι τις δικές σας. Αυτό είναι κάτι που θα σας εκνευρίσει είτε είστε απλοί εργαζόμενοι είτε προϊστάμενοι. Είναι σημαντικό να μπορέσετε να κοντρολάρετε το θυμό σας, για να αποφύγετε διενέξεις. Αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να προκαλέσει θέματα υγείας, όπως πονοκέφαλο, πυρετό, μολύνσεις, ακόμα και να σας οδηγήσει σε υπερκόπωση. Προσέξτε τα ατυχήματα! Εκτονωθείτε, κάνοντας αθλητισμό!

Ξαφνικές αλλαγές,είτε θετικές είτε αρνητικές, στα οικονομικά προβλέπονται με τον Ουρανό στο 2ο σας Οίκο. Τα σκαμπανεβάσματα που θα βιώσετε ενδεχομένως να σας  δημιουργήσουν ανασφάλεια. Για να ξεπεράσετε το αίσθημα αυτό θα πρέπει να εστιάσετε σε άλλα πράγματα και όχι μόνο στα υλικά αποκτήματα. Προκειμένου να διατηρήσετε την ανεξαρτησία σας, θα επιλέξετε να εργαστείτε κατά κύριο λόγο ως ελεύθεροι επαγγελματίες, για να μην έχετε κανέναν πάνω από το κεφάλι σας.

Ταύρος

Αυτοπεποίθηση και δημιουργικότητα θα χαρακτηρίζει εσάς τους Ταύρους αυτό το διάστημα. Θα μπορέσετε να εξελιχθείτε σε πολλούς τομείς και ειδικά στον καλλιτεχνικό, αν ασχολείστε. Θα θέλετε να διασκεδάζετε, όμως θα πρέπει να προσέχετε τις κινήσεις σας. Θα εκδηλώνεστε με πόθο και πάθος στον σεξουαλικό τομέα και θα θελήσετε να απολαύσετε την ερωτική πράξη. Στην προσπάθειά σας να  επιβάλλετε πειθαρχία στα παιδιά σας, υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν συγκρούσεις. Θα πρέπει να αποφύγετε τον τζόγο και τα τυχερά παιχνίδια, καθώς θα ζημιωθείτε.

Με τη διέλευση του Ουρανού από τον 1ο σας Οίκο θα προσπαθήσετε να χτίσετε μία ανεξάρτητη και απελευθερωμένη προσωπικότητα, η οποία θα έρθει σε αντίθεση με την προσωπικότητα που προβάλλατε ως τώρα. Θα είστε αρκετά εξωστρεφείς και ενδεχομένως απότομοι και λίγο περίεργοι στη συμπεριφορά σας. Θα μπείτε στη διαδικασία να απαλλαγείτε από δεσμά του παρελθόντος και της καθημερινότητας σας. Δε θα πρέπει να φοβηθείτε τις αλλαγές, αλλά να τις εκμεταλλευτείτε προς όφελός σας.

Δίδυμοι

Ο Άρης στον 4ο Οίκο θα ξυπνήσει για σας τους Διδύμους δυσάρεστες παιδικές αναμνήσεις (χωρισμός γονιών, οικογενειακοί τσακωμοί) και θα φέρει στο προσκήνιο καταστάσεις, που θα υποδεικνύουν την καταπίεση που υποστήκατε στα παιδικά σας χρόνια. Θα γίνετε πιο εσωστρεφείς, για να  μπορέσετε να αντιμετωπίσετε  τις πληγές αυτές. Μην προσπαθήσετε να τακτοποιήσετε οικογενειακές εκκρεμότητες, γιατί δε θα τα καταφέρετε. Θα μπορέσετε όμως να ασχοληθείτε με θέματα του σπιτιού, π.χ. επισκευές.

Με τον Ουρανό στο 12ο οίκο σας θα θελήσετε να απελευθερωθείτε από αυτά που σας καταπιέζουν και ειδικότερα από τις κοινωνικές νόρμες. Ταυτόχρονα θα θελήσετε να συνδεθείτε με τον εσώτερο ψυχισμό σας και να απαλλαγείτε από καταπιεσμένα βιώματα και συναισθήματα. Επειδή θα σας είναι δύσκολο να διαχειριστείτε καταστάσεις και ξαφνικά γεγονότα, καθώς δεν θα ξέρετε από που πηγάζουν, είναι κατάλληλη περίοδος για να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία.

Καρκίνος

Ένταση, ανυπομονησία και εκνευρισμός είναι τα αποτελέσματα της διέλευσης του Άρη από τον 3ο σας Οίκο, Καρκίνοι. Πολύ πιθανόν να δημιουργηθούν συγκρούσεις με συγγενείς, γείτονες και ανθρώπους που συναναστρέφεστε σε καθημερινό επίπεδο. Θα θέλετε να επιβάλλεται τις απόψεις σας με απαιτητικό τρόπο και να γίνονται όλα, όπως εσείς τα έχετε σκεφτεί. Αυτό βέβαια θα μπορούσε να οδηγήσει σε παρεξηγήσεις. Για να μπορέσετε να ηρεμήσετε, μπορείτε να ασχοληθείτε με κάτι πνευματικό, π.χ. τη λογοτεχνία.

Το τρίγωνο του Άρη με τον Ουρανό σίγουρα θα σας κάνει εφευρετικούς. Θα απομακρυνθείτε από φίλους, οι οποίοι θα θεωρείτε, ότι δε σας βοηθούν στην εξέλιξή σας και στην πρόοδο σας και οι ιδέες σας δεν ταυτίζονται πλέον.Θα προτιμήσετε καινούργιες, τυχαίες φιλίες και θα στραφείτε σε νέα ενδιαφέροντα και φιλοσοφικές τάσεις, που μπορεί να σας ωθήσουν στην πολιτική, την αστρολογία, την ψυχολογία και τη δημοσιογραφία.

Λέων

Λέοντες,  θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στη διαχείριση των χρημάτων σας, καθώς η τάση για υπερβολική σπατάλη και ακριβές αγορές θα σας οδηγήσουν σε οικονομικές απώλειες. Αν έχετε χρήματα μικρό το κακό. Αν όμως ζορίζεστε οικονομικά θα εκνευριστείτε και επειδή δεν έχετε καταφέρει μέχρι τώρα να αποκτήσετε οικονομική ευρωστία και επειδή δεν μπορείτε να το αποκριθείτε στις οικονομικές σας υποχρεώσεις. Σωστή διαχείριση είναι το κλειδί, για να μπορέσετε ν’ ανταποκριθείτε στις δυσκολίες της όψης.

Στον επαγγελματικό τομέα και στα θέματα καριέρας θα λειτουργήσετε με ένα πνεύμα επαναστατικό, διοχετεύοντας νέες ιδέες και αντικαθιστώντας τις παρωχημένες. Δε θα σας συμφέρει να λειτουργήσετε παρορμητικά και βιαστικά, αλλά υπολογίζοντας την κάθε σας κίνηση θα μπορέσετε να επιτύχετε υψηλούς στόχους. Μην προβείτε σε προκλητικές ενέργειες, οι οποίες θα θέσουν σε κίνδυνο την κοινωνική σας θέση.

Παρθένος

Η μαχητικότητα και η δυναμικότητα σας θα φτάσει στο ζενίθ με τον Άρη στον 1ο σας οίκο, Παρθένοι. Τίποτα δε θα μπορεί να μπει εμπόδιο στις προσωπικές σας επιδιώξεις, ακόμα κι αν χρειαστεί να δυσαρεστήσετε τους  άλλους και να καταπατήσετε τα συμφέροντά τους. Το ανταγωνιστικό σας πνεύμα σας διευκολύνει, σε περίπτωση που ασχολείστε με επιχειρήσεις. Μη χάνετε την αυτοκυριαρχία σας και προσέξτε ενδεχόμενα ατυχήματα.

Με τον Ουρανό στον 9ο οίκο σας θα ξεκινήσετε καινούργια και ανεξάρτητα φιλοσοφικά και ιδεολογικά “ταξίδια”, καθώς και ταξίδια στο εξωτερικό, που θα σας εμπλουτίσουν με ασυνήθιστες εμπειρίες. Ακόμη και οι θρησκευτικές σας απόψεις θα είναι ανορθόδοξες και φιλελεύθερες. Οι νομικές υποθέσεις θα μπορούσαν να μην έχουν θετική έκβαση αυτό το διάστημα, γι’ αυτό και θα πρέπει να αποφεύγετε τα δικαστήρια.

Ζυγός

Με τον Άρη στο 12ο οίκο σας θα διακατέχεστε από μυστικοπάθεια και θα μπορούσατε να διαπρέψετε σε επαγγέλματα που είναι απαραίτητη, π.χ. ντετέκτιβ. Θα σας ενδιαφέρει να ψάξετε και να ανακαλύψετε την ουσία των πραγμάτων, να μη μένετε στα λόγια, αλλά να προβαίνετε σε ενέργειες. Ενδεχομένως να προσπαθήσουν κάποιοι να σας “σκάψουν το λάκκο”, κάτι που θα σας κάνει εκδικητικούς και αδίστακτους. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να είστε εσείς αυτοί, που θα δημιουργήσουν προβλήματα στους άλλους. Προσοχή σε ατυχήματα λόγω βιασύνης  ή θυμού.

Ο Ουρανός στον 8ο Οίκο σας θα επηρεάσει, θετικά ή αρνητικά, τα οικονομικά σας πού προέρχονται από τρίτους (σύζυγο, συνέταιρο κ.α.), λόγω απρόοπτων γεγονότων στον τομέα αυτό. Ενδεχομένως να προκύψει μία ξαφνική κληρονομιά. Θα μπορούσατε με τη θέση αυτή του Ουρανού να ερωτευτείτε κάποιον, χωρίς όμως ανταπόδοση. Σεξουαλικά θα θελήσετε να δοκιμάσετε καινούργια πράγματα. Καλό θα είναι να προστατεύσετε τον ψυχισμό σας, για να μην αποδιοργανωθείτε συναισθηματικά.

Σκορπιός

Σκορπιοί, θα δουλέψετε σκληρά μαζί με ανθρώπους που θα έχετε κοινούς σκοπούς και στόχους. Θα σας είναι εύκολο να αποκτήσετε καινούργιους φίλους, όμως θα είναι εξίσου εύκολο και να τους χάσετε, λόγω πιεστικής και απαιτητικής συμπεριφοράςαπό μέρους σας. Η ευερεθιστικότητα σας μπορεί να προκαλέσει καυγάδες με φιλικά πρόσωπα, γι’ αυτό και θα πρέπει να την τιθασεύσετε. Πολύ πιθανόν να ασχοληθείτε με το συνδικαλισμό ή με ομαδικά σπορ.

Σκοπός για εσάς τους Σκορπιούς, με τον Ουρανό στον 7ο Οίκο, θα είναι να οδηγηθείτε μέσα από τις αλλαγές στην ελευθερία. Οι σχέσειε σας θα χαρακτηρίζονται από έλλειψη μονιμότητας και θα διαταραχθούν ως ένα βαθμό, είτε είναι συντροφικές είτε συνεταιριστικές. Θα σας είναι πολύ δύσκολο να παραμείνετε σε έναν γάμο, που δεν σας ικανοποιεί πια. Πιθανή είναι και η δημιουργία σχέσης με έναν σύντροφο, ο οποίος θα σας βγάλει από τη ρουτίνα. Αποφύγετε να εμπλακείτε σε νομικές ή δικαστικές διαμάχες!

Τοξότης

Θα είναι εύκολο για εσάς τους Τοξότες, με τον Άρη στον 10ο Οίκο σας, να κατακτήσετε διευθυντικές ή ηγετικές θέσεις. Θα είστε πρόθυμοι ν’ αναλάβετε επιπλέον υποχρεώσεις και να εξυπηρετήσετε άλλους. Θα πρέπει να δουλέψετε ατομικά, αλλά και ομαδικά για την επίτευξη των στόχων σας. Η συμπεριφορά σας, όμως, δε θα πρέπει να είναι προκλητική απέναντι σε συνεργάτες, προϊσταμένους ή στον κοινωνικό περίγυρο, γιατί μπορεί να θεωρήσουν ότι υπονομεύετε τη θέση τους και να εξοργιστούν.

Οι αλλαγές που θα επιδιώξετε στον επαγγελματικό τομέα, πέρα από όσα  προανέφερα, θα αφορούν και τους όρους εργασίας, ώστε να έχετε τη δυνατότητα να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας. Προκειμένου ν’ αποφύγετε ψυχοσωματικές ασθένειες, θα πρέπει να είστε σε εγρήγορση και διαρκή κίνηση. Ενδεχόμενες προβληματικές καταστάσεις με υφισταμένους σας, θα σας αναγκάσουν να συμπεριφερθείτε με σκληρό τρόπο. Αξιοποιήστε τις επιστημονικές δυνατότητες και ικανότητες με παραγωγικό τρόπο.

Αιγόκερως

Αιγόκεροι, ο Άρης στον 9ο Οίκο θα σας ωθήσει να ασχοληθείτε κυρίως με την πνευματική σας ανάπτυξη και τις δημόσιες σχέσεις. Θα θελήσετε ν’ αποκτήσετε εμπειρίες κάνοντας ταξίδια, κυρίως μακρινά, αλλά και να αφοσιωθείτε στη μελέτη διαφόρων συγγραμμάτων, όχι απαραίτητα εκπαιδευτικών. Είναι σημαντικό για εσάς να σέβονται οι άλλοι τις απόψεις σας, όμως θα πρέπει αντίστοιχα να σέβεστε και να υπερασπίζεστε με τη σειρά σας τις δικές τους.

Σε περίπτωση που δημιουργήσετε μια ερωτική σχέση, με τη διέλευση του Ουρανού από τον 5ο Οίκο σας, να ξέρετε ότι πιθανόν αυτή θα έχει μικρή διάρκεια. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα, ότι μία τέτοια σχέση δε θα σας εξιτάρει. Ακόμη και η ηλικιακή διαφορά με τον/τη σύντροφο ενδέχεται να είναι μεγάλη. Όσον αφορά τα παιδιά θα θελήσετε να είστε συνέχεια στο πλευρό τους και να συνδράμετε είτε στην εκπαιδευτική τους πορεία είτε στις αθλητικές τους δραστηριότητες.

Υδροχόος

Eνδεχομένως εσείς οι Υδροχόοι να αντιμετωπίσετε προβλήματα στις οικονομικές συναλλαγές σας με τρίτους ή στις οικονομικές υποθέσεις σας που εμπλέκονται τρίτοι (π.χ. κληρονομιές, συνεργατικές επιχειρήσεις). Θα θελήσετε να εκδηλώσετε την καταπιεσμένη σεξουαλική σας ενέργεια, η οποία θα εκφραστεί κυρίως μέσω του αισθησιασμού και της ηδονής και, όχι συναισθηματικά. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην ψυχική σας κατάσταση, καθώς, με το πέρασμα του Άρη από τον 8ο Οίκο σας, μπορεί να επιδεινωθεί.

Οι αλλαγές που θα βιώσετε σε θέματα σπιτιού και οικογενειακού περιβάλλοντος, θα σας αναστατώσουν έντονα. Μία ανακαίνιση στο σπίτι ή μια μετακόμιση είναι πιθανή. Επίσης μεγάλη είναι η πιθανότητα, να θελήσετε να απομακρυνθείτε από το οικογενειακό σας περιβάλλον, για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε ψυχικά τραύματα, που οφείλονται σε μια άσχημη παιδική ηλικία. Η ιδέα του να δημιουργήσετε δική σας οικογένεια, μπορεί να μη φαντάζει και τόσο ελκυστική.

Ιχθύες

Δυσκολίες και εντάσεις στη συνεννόηση σας με τον/τη σύντροφο, καθώς και με συνεργάτες ή φίλους, θα προκαλέσει ο Άρης από τον 7ο Οίκο σας, Ιχθύες. Ακόμη υπάρχει περίπτωση να επιλέξετε ακατάλληλο σύντροφο για γάμο και η κατάληξη να μην είναι ευτυχής. Καλό είναι να ελέγξετε τις απότομες αντιδράσεις και τις ενδεχόμενες λεκτικές σας επιθέσεις, έτσι ώστε να διασκεδάσετε τις αρνητικές εντυπώσεις. Ο συμβιβασμός και η υποχώρηση είναι οι λέξεις-κλειδιά που χρειάζεστε, για να βγει κάτι καλό μέσα από αυτή την κατάσταση.

Με τον Ουρανό στον 3ο Οίκο σας θα επιδιώξετε γρήγορες και ουσιαστικές αλλαγές τόσο στην καθημερινότητα, όσο και στον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς σας. Παλιές ιδέες και πεποιθήσεις δε θα έχουν πλέον θέση στη ζωή σας. Θα προκύψουν ξαφνικά ταξίδια, τα οποία όμως θα πρέπει να προγραμματίσετε στην εντέλεια, για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις. Θα ακολουθήσετε καινούργια πνευματικά μονοπάτια, που θα σας οδηγήσουν στη μελέτη θετικών επιστημών, της αστρολογίας, της τεχνολογίας κ.ο.κ. Μην αντιστέκεστε στις αλλαγές! Είναι μέρος της εξελικτικής διαδικασίας στη ζωή μας.

Από την Κλειώ Κιγμά

Πηγή: christosarchos.gr

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη