Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023

Αστρολογικές προβλέψεις (13/09)

Συγκρούσεις και αδυναμία να (αυτο)θεραπευτείτε.

Η Σελήνη περνά σήμερα από το δυναμικό ζώδιο του Λέοντα στο ζώδιο της Παρθένου γύρω στις 8:20 το πρωί, άρα διελαύνει στο 1ο δεκαήμερό και ενεργοποιεί αντίστοιχα τα πρώτα δεκαήμερα των ζωδίων. Με τη Σελήνη στην Παρθένο θα αγωνίζεστε να είναι όλα, όπως πρέπει. Θα είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, θα ασκείτε πολλές φορές αυστηρή κριτική, αλλά θα επιδιώκετε να φανείτε χρήσιμοι στους άλλους. Φυσικά η καθαριότητα και η τελειομανία σας θα βρίσκονται στο φόρτε τους.

 Η μέρα χρωματίζεται με την αντιπαραλληλία Ήλιου/Άρη, που δηλώνει μία μέρα γεμάτη  ενέργεια. Όμως θα υπάρχει τάση για καυγάδες και ρήξεις, γεγονός που θα δημιουργήσει  προβλήματα στις σχέσεις σας με τους άλλους. Θα βρίσκεστε σε υπερένταση και ενδεχομένως κάποιοι να οδηγηθούν σε υπερκόπωση. Καλό είναι να εκτονωθείτε μέσω διαφόρων δραστηριοτήτων και όχι μέσω αντιπαραθέσεων.

 Η βασικότερη όψη της ημέρας είναι η αντίθεση της Σελήνης, στο ζώδιο της Παρθένου, με τον Κρόνο, στο ζώδιο των Ιχθύων, η οποία πραγματοποιείται γύρω στη 1:30 το μεσημέρι. Η όψη αυτή δηλώνει κυρίως ζημιές ή βάσανα και στεναχώριες, οι οποίες οφείλονται είτε στην οικογένεια είτε σε γυναίκες. Η κατάσταση αυτή θα οδηγήσει σε δυσχέρανση των οικογενειακών σχέσεων, ακόμη και σε προσωρινή απομάκρυνση από τη σύζυγο ή τη μητέρα. Λόγω της κατάστασης πιθανόν να θελήσετε να απομονωθείτε. Το αίσθημα της μοναξιάς θα κυριαρχεί.

Γύρω στις 4:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί το ενάμιση τετράγωνο ανάμεσα στη Σελήνη και τον Χείρωνα, που βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού. Θα δημιουργηθούν πιέσεις και προβλήματα στις διαπροσωπικές σας σχέσεις. Ενδεχομένως να μην έχετε την απαιτούμενη ψυχραιμία, για να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες που θα προκύψουν. Θα πρέπει να προσέξετε να μην πέσετε θύματα διαφόρων καταστάσεων. Τραύματα του παρελθόντος θα σας είναι δύσκολο να τα διαχειριστείτε και να τα θεραπεύσετε.

Κριός

Θέματα εργασίας και υγείας βρίσκονται στο προσκήνιο για εσάς τους Κριούς. Θα έχετε την τάση να απομονωθείτε, καθώς νιώθετε ανασφαλείς και φοβάστε να προβείτε σε ενέργειες,  όπως κάνατε σε προηγούμενο χρόνο. Την ανεπάρκεια που αισθάνεστε είτε ως προσωπικότητα είτε ακόμη και στην εξωτερική σας εμφάνιση, μπορείτε να την αντιμετωπίσετε αναπτύσσοντας την αγάπη και την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας.

Ταύρος

Σας απασχολούν θέματα σχέσεων εσάς τους Ταύρους και υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσετε σχέση με μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα, αποκομίζοντας πνευματικά οφέλη και εμπειρίες. Ταυτόχρονα, με την υπευθυνότητα και σοβαρότητα που σας διακρίνει, θα μπορέσετε να δημιουργήσετε σταθερές και σημαντικές φιλίες.Προκειμένου να αποφύγετε ενδεχόμενα ψυχολογικά προβλήματα, είναι καλό να εκφράζετε ελεύθερα τα συναισθήματά σας, όχι όμως και ανεξέλεγκτα.

Δίδυμοι

Η ανταγωνιστική σας διάθεση, Δίδυμοι, θα σας ωθήσει να επιβληθείτε στο κοινωνικό και επαγγελματικό σας περιβάλλον, επιβολή που αδυνατούσατε να ασκήσετε μέσα στην οικογένειά σας. Θα δουλέψετε σκληρά για την καταξίωση σας. Η κριτική σας διάθεση απέναντι στο κοινωνικό/φιλικό σας περιβάλλον θα πρέπει να είναι ελεγχόμενη και θα πρέπει να συνάψετε σχέσεις μόνο με ανθρώπους, με τους οποίους ταιριάζετε σε όλα τα επίπεδα.

Καρκίνος

Σε πνευματικά/εκπαιδευτικά αποκτήματα στρέφεται η προσοχή σας σήμερα, Καρκίνοι. Θα αγωνιστείτε για να αποκτήσετε και άλλα πτυχία, που να επιβεβαιώνουν τις ανώτερες γνώσεις σας και θα θελήσετε να κατακτήσετε υψηλότερες επαγγελματικές θέσεις. Μη στηρίζετε όμως την ευτυχία και την επιτυχία σας μόνο στα πτυχία και στην καριέρα. Θα πρέπει να συμφιλιωθείτε με όλα σας τα συναισθήματα και να στοχεύσετε στην εσωτερική σας εξέλιξη. Προσοχή σε μακρινά ταξίδια και νομικές υποθέσεις!

Λέων

Τα οικονομικά σας βρίσκονται για σας τους Λέοντες στο επίκεντρο σήμερα, με τον Κρόνο να θέλεις να σας διδάξει τη σωστή τους διαχείριση και να σας επιβάλλει κάποιους οικονομικούς περιορισμούς, ειδικά σε χρήματα που έχουν να κάνουν με τρίτους (κληρονομιές, σύζυγο/σύντροφο, αποζημίωση κ.α.). Αν, λόγω αντίξοων οικογενειακών συνθηκών (π.χ. θάνατο γονέα), δεν κατορθώσατε να αποκτήσετε πτυχίο ή να διευρύνετε περαιτέρω τις γνώσεις σας, ήρθε η ώρα να υπερνικήσετε τις δυσκολίες και να κατακτήσετε τους  επιθυμητούς στόχους σας.

Παρθένος

Μία προσωπική συναισθηματική κρίση και δοκιμασίες σε συντροφικό επίπεδο/επίπεδο γάμου θα αντιμετωπίσετε σήμερα εσείς οι Παρθένοι. Αν έχετε προβλήματα στο γάμο σας, πιθανή είναι μία ρήξη. Και οι σχέσεις με τους συνεργάτες σας θα δοκιμαστούν. Καθώς πολλά από αυτά τα προβλήματά σας πηγάζουν από την πρώιμη παιδική σας ηλικία (τραύματα) ή και από την εξάρτηση σας από τα υλικά αγαθά, καλό θα ήταν να προσπαθήσετε να αποκαταστήσετε τις ισορροπίες σας μέσω ψυχοθεραπείας.

Ζυγός

Ζυγοί, την ανάγκη σας για απομόνωση σήμερα δε θα μπορέσετε να την ικανοποιήσετε. Οι μεγάλες επαγγελματικές σας υποχρεώσεις, οι εργασιακές απαιτήσεις από τους προϊσταμένους σας, καθώς και ενδεχόμενα θέματα με την υγεία σας, θα σας κρατήσουν στις επάλξεις. Για να αποφύγετε ενδεχόμενες συγκρούσεις, θα πρέπει να ρίξετε τον εγωισμό σας και να προσπαθήσετε μέσω της αυτογνωσίας, να φτάσετε στην (αυτο)θεραπεία σας. Αυτό μακροπρόθεσμα θα μπορούσε να σας οδηγήσει σε πιο ισορροπημένες σχέσεις είτε συζυγικές/φιλικές σχέσεις είτε συνεργασίες, συνεταιρισμούς κ.α.

Σκορπιός

Θα λειτουργήσετε με περισσότερη υπευθυνότητα εσείς οι Σκορπιοί είτε στις φιλικές είτε στις συντροφικές σας σχέσεις. Οι ερωτικές περιπέτειες πλέον δε σας ικανοποιούν και θα  αναζητήσετε πιο σταθερές καταστάσεις στη ζωή σας. Όλα θα επιτευχθούν, μέσα όμως από σκληρή προσπάθεια. Για να αποφύγετε ψυχοσωματικές ασθένειες, καλό θα είναι να μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας και τους άλλους, αποδεχόμενοι ακόμα και τα μειονεκτήματά τους. Αποβάλλετε τύψεις, ενοχές και μην ασκείτε τόσο σκληρή κριτική στον εαυτό σας!

Τοξότης

Με μεγάλη προσοχή θα πρέπει να διαχειριστείτε εσείς οι Τοξότες οικογενειακά θέματα και θέματα σπιτιού σήμερα, θέματα που μπορεί να έχουν αντίκτυπο ακόμη και στην καριέρα σας. Τα ψυχικά τραύματα που ενδεχομένως να προξενήσει ο Κρόνος με τη διέλευσή του,   θα μπορούσα να εκφραστούν μετέπειτα ως “απωθημένα”, κυρίως στις συντροφικές σας σχέσεις. Η συγχώρεση και η εκδήλωση αγάπης απέναντι σε αυτούς που σας πόνεσαν και σας απέρριψαν, θα σας βοηθήσουν να αποκαταστήσετε την αγάπη για τον εαυτό σας και να ξεπεράσετε παρελθοντικά τραύματα.

Αιγόκερως

Αλλαγές και δυσκολίες αντιμετωπίζετε εσείς οι Αιγόκεροι σήμερα στη σχέση σας με αδέρφια, ξαδέρφια, γείτονες, κοντινά ταξίδια, ακόμα και με τις σπουδές σας. Όλα αυτά θα σας κουράσουν ψυχικά και σωματικά. Θα σας βοηθήσουν όμως να δείτε κρυμμένες αλήθειες και θα σας οδηγήσουν ν’ αντιμετωπίζετε τις καταστάσεις με μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπολογίζοντας πάντοτε, τι θα πείτε και πώς θα πράξετε. Ακόμη θα σας οδηγήσουν να απαλλαγείτε από οποιοδήποτε τραυματική εμπειρία, που ενδεχομένως σας προκάλεσαν οι γονείς στο παρελθόν.

Υδροχόος

Η βαρύτητα πέφτει για εσάς τους Υδροχόους στον οικονομικό τομέα, με την ανασφάλεια να  σας διακατέχει. Θα θελήσετε ν’ αποταμιεύσετε χρήματα και σε αυτό ο Κρόνος θα σας βοηθήσει, διδάσκοντάς σας τη σωστή οικονομική διαχείριση. Ταυτόχρονα θα ανακαλύψετε, ότι σημαντικό ρόλο παίζουν και οι πνευματικές/ηθικές αξίες για σας και όχι μόνο τα υλικά αγαθά. Στην ανακάλυψη αυτή θα σας οδηγήσει η ικανότητα σας, να κατανοήσετε βαθύτερα και καλύτερα τον εαυτό σας, υιοθετώντας λιγότερο εγωιστικές πεποιθήσεις και συμπεριφορές.

 Ιχθύες

Ζητήματα εσωστρέφειας και εσωτερικής ανασκόπησης θα προκαλέσει η ενεργοποίηση του Κρόνου, που διελαύνει στον 1ο σας οίκο, τους Ιχθύς. Παρόλο που θα έχετε πολλές υποχρεώσεις, εσείς θα θελήσετε να εστιάσετε στον εαυτό σας, να αποβάλλετε οτιδήποτε τοξικό από τη ζωή σας, να πάρετε δυνάμεις και να αναδιαμορφώσετε τους στόχους σας. Παράλληλα ο Χείρωνας θα σας διδάξει να εκδηλώνετε τα συναισθήματά σας, να δίνετε την αγάπη σας στους άλλους και να τη λαμβάνετε από τους γύρω σας, χωρίς να φοβάστε, μήπως πληγωθείτε.

Από την Κλειώ Κιγμά

Πηγή: christosarchos.gr

Φωτογραφία: unsplash

Διάβασε ακόμη