Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Αrt in Fashion: Η έκθεση που δεν πρέπει να χάσεις στη Λεβέντειο

Η τέχνη γίνεται μόδα και η μόδα γίνεται τέχνη σε μια έκθεση που συνδέει το παλιό με το νέο.

Μια ξεχωριστή έκθεση διοργανώνεται τον Απρίλιο στη Λεβέντειο Πινακοθήκη, η οποία συνδέει τη σύγχρονη μόδα και δημιουργία με έργα από τις συλλογές της Πινακοθήκης και θα διαρκέσει έως τον Ιούνιο του 2022. Στις 21 Μαρτίου 2022 θα απολαύσουμε ένα ντεφιλέ που θα σηματοδοτήσει την έναρξη της έκθεσης.

Την επίδειξη υπογράφουν η Μαρία Νεοπτόλεμου και η Κίκα Ιωαννίδου, υπό τον τίτλο “SYNERGY”, και τη διοργανώνει ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός – Κλάδος Λευκωσίας, με χορηγό επικοινωνίας τη Madame Figaro.

Σε αυτό το ντεφιλέ το κοινό θα δει φορέματα υψηλής ραπτικής προτού αυτά πάρουν τη θέση τους ως εκθέματα στην Aίθουσα Προσωρινών Εκθέσεων της Πινακοθήκης.

Η Έκθεση  

“Art into Fashion” προσκαλεί τον επισκέπτη να γνωρίσει έργα των συλλογών της Λεβεντείου Πινακοθήκης τα οποία έγιναν πηγή έμπνευσης για τη διακεκριμένη Κύπρια σχεδιάστρια μόδας Κίκα Ιωαννίδου και την επιχειρηματία Μαρία Νεοπτολέμου. Η αγάπη τους για τη  μόδα τους οδήγησε σε έναν γόνιμο διάλογο εν μέσω πανδημίας, από τον πρώτο υποχρεωτικό εγκλεισμό τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα, δημιουργώντας μια σειρά φορεμάτων υψηλής ραπτικής.

Την όλη προσπάθεια επιμελήθηκε ο διακεκριμένος δημοσιογράφος και επιμελητής μόδας Filep Motwary, ενώ η επιμελήτρια της Συλλογής του Παρισιού της Λεβεντείου Πινακοθήκης, Μυρτώ Χατζάκη, ανατρέχει στην ιστορία της ευρωπαϊκής μόδας με πολύ παραστατικό τρόπο και συγκεκριμένα παραδείγματα. Μια έκθεση-ύμνος στη ζωγραφική και στη σύνδεσή της με τη μόδα, με το παρόν, το παρελθόν και τη σύγχρονη εικαστική δημιουργία.

Λεβέντειος Πινακοθήκη, Απρίλιος-Ιούνιος 2022.

Χορηγός επικοινωνίας: Madame Figaro

Διάβασε ακόμη