Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Απολέπιση προσώπου: Πόσο συχνά μπορείς να την κάνεις

Η σωστή απολέπιση πρέπει να γίνεται και στο σωστό χρόνο για να πετυχαίνεις το ιδανικό αποτέλεσμα χωρίς να το παρακάνεις.

Της Άντριας Αρχοντίδου

Ακούς συχνά για τα οφέλη της απολέπισης και πόσο σημαντική είναι για μια υγιή επιδερμίδα όμως ξέρεις πόσο συχνά πρέπει να την κάνεις και ποια συστατικά πρέπει να αναζητάς όταν ψωνίζεις για ένα απολεπιστικό; Μπορεί να έχεις χρησιμοποιήσει δεκάδες απολεπιστικά όμως ίσως να περιείχαν τα λάθος συστατικά ή απλώς να μην ήταν τα κατάλληλα για την επιδερμίδα σου.

Η απολέπιση καθαρίζει τους φραγμένους πόρους και δίνει άμεση λάμψη στο πρόσωπο, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που προκαλούν θαμπάδα και επιτρέποντας στα υπόλοιπα προϊόντα φροντίδας που χρησιμοποιείς να διεισδύσουν στο δέρμα πιο αποτελεσματικά.

Διάβασε ακόμη – Jennifer Lopez: Οι πιο εντυπωσιακές της εμφανίσεις με nude μακιγιάζ

Εμείς, ψάξαμε και βρήκαμε τις απαντήσεις στα 2 πιο μεγάλα ερωτήματα που αφορούν την απολέπιση και σου τις παρουσιάζουμε πιο κάτω:

Πόσο συχνά πρέπει να κάνω απολέπιση στο πρόσωπό μου;

Θα πρέπει να κάνεις απολέπιση στο πρόσωπό σου περίπου δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα. Μπορεί να έχεις ακούσει ότι το ιδανικό είναι μόνο μία φορά την εβδομάδα, αλλά οι δερματολόγοι λένε ότι για τους περισσότερους τύπους δέρματος, αυτό δεν είναι αρκετό. Χάνουμε 50 εκατομμύρια κύτταρα δέρματος την ημέρα και αν παραμείνουν στο δέρμα, μπορεί να φαίνεται θαμπό και ξηρό. Το να απομακρύνεις αυτό το επιπλέον στρώμα κυττάρων του δέρματος δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα είναι το μυστικό για λείο, λαμπερό δέρμα.

Ποια είναι τα συστατικά απολέπισης που πρέπει να αναζητήσω;

Όταν  πρόκειται να επιλέξεις ένα απολεπιστικό, είναι σημαντικό να αναζητήσεις συστατικά εγκεκριμένα από ειδικούς. Για τα χημικά απολεπιστικά, αναζήτησε προϊόντα με γλυκολικά, γαλακτικά και σαλικυλικά οξέα τα οποία αυξάνουν τον κύκλο κυττάρων. Τα φυτικά ένζυμα όπως η παπάγια, ο ανανάς και το ρόδι είναι επίσης εξαιρετικά φυσικά απολεπιστικά για ευαίσθητους τύπους δέρματος.

Εάν ψάχνεις για φυσική απολέπιση, επέλεξε απαλά, φυσικά συστατικά που είναι λιγότερο πιθανό να βλάψουν το δέρμα, όπως ελαφρόπετρα, παπαρουνόσπορους και jojoba beads.

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη