Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Αποκατάσταση ρυτίδων και όγκων με εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέως

Ο Δερματολόγος Στέλιος Αγγελίδης, εξηγεί πως λειτουργούν τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέως και ποια είναι τα αποτελέσματα.

Το νεανικό δέρμα ενυδατώνεται συνεχώς εσωτερικά, μέσω του υαλουρονικού οξέος που είναι ένα φυσικό σάκχαρο. Το υαλουρονικό οξύ απορροφά την υγρασία και κρατά το δέρμα καλά ενυδατωμένο για μια νεανική εμφάνιση. Παρ’ όλα αυτά καθώς μεγαλώνουμε το δέρμα μας χάνει υαλουρονικό οξύ, αρχίζει να γίνεται ξηρό και μειώνεται ο όγκος του. Ταυτόχρονα, οι ρυτίδες και οι πτυχώσεις αρχίζουν να εμφανίζονται.

Επίσης, και άλλοι παράγοντες διαδραματίζουν ένα ρόλο στη διαδικασία γήρανσης, όπως για παράδειγμα η βαρύτητα τραβά το δέρμα προς το κάτω και αυτό οδηγεί σε πτυχώσεις και χαλάρωση.

Διάβασε ακόμη – HI-PHOS: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτή τη μοναδική μέθοδο μη χειρουργικού face lift

Πως το δέρμα αποκτά τις γραμμές και τις ρυτίδες;

Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας χάνει υαλουρονικό οξύ και λεπτές γραμμές αρχίζουν να εμφανίζονται. Μερικές γραμμές γίνονται ρυτίδες λόγω των εξωτερικών συνθηκών όπως η έκθεση στον ήλιο, η διατροφή καθώς και η πολυετής σύσπαση των μυών του προσώπου. Η απώλεια λίπους και η χαλάρωση μπορεί επίσης να μετατρέψει γραμμές σε πτυχές.

Κάποιες από τις κοινές γραμμές, ρυτίδες και πτυχώσεις είναι οι γραμμές στα χείλη, το πόδι της χήνας γύρω από τα μάτια, γραμμές στο μεσόφρυο κατά το συνοφρύωμα, ρινο-παρειακές αύλακες και γραμμές “μαριονέτας”.

Πως η βαρύτητα επιδρά στο πρόσωπό σου

Μια νεανική εμφάνιση προσώπου αποτελείται από στρογγυλό περίγραμμα, ψηλά ζυγωματικά και μια καλά καθορισμένη γραμμή σαγονιού. Υπάρχουν απαλές καμπύλες από τα μάγουλα έως την άκρη της μύτης, χωρίς κοιλότητες. Η γήρανση προκαλεί απώλεια όγκου στους μαλακούς ιστούς του δέρματος, το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και στη συνέχεια αναλαμβάνει η βαρύτητα όπου το δέρμα αρχίζει να κρεμά, τραβώντας όλα τα χαρακτηριστικά του προσώπου προς τα κάτω.

Τα εμφυτεύματα με υαλουρονικό οξύ μας επιτρέπουν να διώξουμε τα σημάδια της γήρανσης ή να ενισχύσουμε διακριτικά  ότι η φύση μας έχει δώσει.  Μπορεί να ενισχύσει τα καλά χαρακτηριστικά του  προσώπου μας και να μας δώσει ένα εξαιρετικά φυσικό αποτέλεσμα.

Το πρόσωπό μας είναι ένα από τα πιο πολύτιμα περιουσιακά μας στοιχεία, είναι ο τρόπος με τον οποίο εκφραζόμαστε, κάθε λεπτομέρεια προσθέτει στη μοναδική προσωπικότητά μας.

Τα ενέσιμα εμφυτεύματα με υαλουρονικό οξύ είναι μια ελάχιστα επεμβατική κοσμητική θεραπεία, γι’ αυτό και ο χρόνος αποκατάστασης είναι μικρός και είσαι σε θέση να συνεχίσεις την καθημερινότητά σου με λιγότερα προβλήματα. Τα αποτελέσματα διαρκούν αποδεδειγμένα μέχρι ένα έτος.

Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος μπορούν να λειάνουν τις ρυτίδες και να προσθέσουν όγκο με ήπιο τρόπο χωρίς να απαιτείται χειρουργική επέμβαση.

Πως λειτουργούν τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέως;

Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέως που αποτελούνται από προϊόντα με απαλό και ομοιογενές gel, ανταποκρίνονται σε κάθε εξατομικευμένη ανάγκη του δέρματός σου. Η γέλη ενίεται κάτω από το δέρμα από το γιατρό σου, χρησιμοποιώντας μια εξαιρετικά λεπτή βελόνα. Στη συνέχεια, η γέλη γεμίζει τις γραμμές και τις ρυτίδες και προσθέτει όγκο. Το υαλουρονικό οξύ εντός του gel συγκρατεί την υγρασία.

Ανάλογα με τη θεραπεία και το συγκεκριμένο προϊόν που χρησιμοποιήθηκε, τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν έως και 18 μήνες.

Αποτελέσματα

Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέως προσθέτουν όγκο σε περιοχές που χρειάζονται λίγο περισσότερη υποστήριξη ή βελτίωση:

  • Διακριτικά ανασχηματίζει τα μάγουλα και τα κάνει ψηλότερα και σταθερότερα.
  • Αποκαθιστά τον χαμένο όγκο του προσώπου.
  • Αναδημιουργεί πιο νεανικές αναλογίες στο πρόσωπο.
  • Λειαίνει τη γραμμή του πηγουνιού.
  • Τονίζει τις καμπύλες των ζυγωματικών.
  • Αναπληρώνει την υγρασία έτσι ώστε το δέρμα ανακτά τη φυσική του ελαστικότητα και τόνο.
  • Δίνει ένα ήπιο αποτέλεσμα Lifting (επανόρθωσης) χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Παράλληλα επαναπροσδιορίζουν και το σχήμα των  χειλιών επαναφέροντας και γεμίζοντας τα χείλη με διακριτικότητα, λειαίνοντας τις κάθετες γραμμές στο χείλος και στο περίγραμμα και διορθώνοντας την πτώση στις γωνίες των χειλιών.

Ευχαριστίες στον κο Στέλιο Αγγελίδη, Δερματολόγο, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, https://www.narcissusangelidis.gr/, Instagram: narcissusbysteliosangelidis, Facebook: Narcissus by Stelios Angelidis, Διεύθυνση: Νικοδήμου Μυλωνά 17, Λυκαβητός, Λευκωσία 1071, Κύπρος, Τηλέφωνο: +357 22 653700 / +357 97684686

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη