Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Αντηλιακή προστασία 365 ημέρες τον χρόνο – 4 λάθη που κάνεις

Η αισθητικός και δημιουργός του Beauty Touch by Elena Milidoni αναλύει τα λάθη που κάνεις όσον αφορά την αντηλιακή προστασία και σου δίνει συμβουλές για να προστατευθείς σωστά από τον ήλιο όλο το χρόνο.

Η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη για την επιδερμίδα μας 365 ημέρες το χρόνο, διότι οι ακτίνες UV που εκπέμπει ο ήλιος είναι παρούσες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην πρόωρη γήρανση του δέρματος. Ποια είναι όμως τα λάθη που μπορεί να κάνεις και δεν μπορείς να εξασφαλίσεις την απόλυτη προστασία σου κάτω από τον ήλιο;

Διάβασε ακόμη – Over 40: 5 μυστικά του μακιγιάζ που θα σου κρύψουν χρόνια

#1. Δε βάζεις αντηλιακό όταν έχει συννεφιά.

Αν νομίζεις ότι πρέπει να φοράς αντηλιακό μόνο όταν έχει έντονη ηλιοφάνεια αυτό είναι μεγάλο λάθος. Ένα ποσοστό έως και 85% της UV ακτινοβολίας διαπερνά τα σύννεφα και φθάνει στην επιφάνεια της γης ακόμα και τις συννεφιασμένες μέρες, πράγμα που κάνει απαραίτητη τη χρήση του αντηλιακού απολύτως απαραίτητη. Ακριβώς το ίδιο ισχύει όταν βρίσκεσαι σε σκιερό μέρος ή κάτω από μία ομπρέλα ακόμη και στην παραλία. Επίσης μη ξεχνάς ότι η άμμος, τα βότσαλα αλλά και η θάλασσα αντανακλούν την υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου οπότε και πάλι χρειάζεσαι αντηλιακό.

#2. Δε φοράς αντηλιακό αν είσαι ήδη μαυρισμένη ή έχεις σταρένιο δέρμα.

Αν περιμένεις το δέρμα σου να “παραπονεθεί” για να βάλεις αντηλιακό, τότε το έχασες το “παιχνίδι της προστασίας”. Η ζημιά στο δέρμα μας από την ηλιακή ακτινοβολία είναι υπαρκτή ακόμη κι όταν δεν είναι ορατή, καθώς όλοι οι τύποι επιδερμίδας πρέπει να προστατεύονται, αφού όλοι κινδυνεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία και είναι επιρρεπείς σε εγκαύματα.

#3. Δεν απλώνεις επαρκή ποσότητα αντηλιακού.

H κατάλληλη ποσότητα αντηλιακού είναι περίπου 3 γραμμάρια, την οποία πρέπει να απλώνουμε με μεθοδικές κινήσεις σε όλο μας το σώμα ακόμη και στα μέρη που δεν είναι απολύτως εκτεθειμένα. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε το λαιμό, τις παλάμες, τα αυτιά και τα πέλματα ειδικά κατά τη διάρκεια της ηλιοθεραπείας.

#4. Δεν ανανεώνεις συχνά το αντηλιακό σου.

Ακόμη κι αν έχεις επιλέξει ένα water-resistant αντηλιακό,  πρέπει να το ανανεώνεις κάθε δύο ώρες και πάντοτε μετά το κολύμπι ή από έντονη εφίδρωση. Και βέβαια μην ξεχνάς ότι στην πόλη πρέπει να βάζεις το αντηλιακό σου τουλάχιστον μισή ώρα πριν εκτεθείς στον ήλιο για να του δώσεις τον απαιτούμενο χρόνο να δράσει.

Ευχαριστίες στην αισθητικό και δημιουργό του Beauty Touch by Elena Milidoni, Instagram: @beautytouch_elenamilidoni, Facebook: Beauty Touch by Elena Milidoniτηλ. 22 777702, email: [email protected]

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη