amī: Οι δημιουργοί του νέου κυπριακού brand μας αποκαλύπτουν την καλοκαιρινή τους συλλογή

Που κυκλοφορεί σήμερα.

Της Νικόλ Ζένιου

Ένας φωτογράφος μόδας και ένα κορίτσι με πάθος για τη μόδα και σπουδές στο Fashion Promotion ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν ένα μοναδικό brand που φτιάχνει exclusive δημιουργίες για ξεχωριστές περιστάσεις.

Ο Γεώργιος Λουκαΐδης και η Μάρθα Θεοδώρου είναι τα πρόσωπα πίσω από το νέο κυπριακό brand που ακούει στο όνομα “amī”. Στη συνέντευξη που ακολουθεί, μίλησαν αποκλειστικά στην Madame Figaro για τη δημιουργία του brand τους αλλά και για τη νέα τους συλλογή με τίτλο Summer 21 που κυκλοφόρησε σήμερα.

Πώς αποφάσισες να σπουδάσεις Fashion Photography;

Γεώργιος: Η αγάπη μου για την φωτογραφία  ξεκίνησε λόγω του πατέρα μου που πάντοτε ασχολείτο με τη φωτογραφία. Από μικρή ηλικία πάντα θαύμαζα τις συλλογές, τους σχεδιαστές και τα περιοδικά. Το πρώτο μου πτυχίο ήταν στη Φωτογραφία από το University of South Wales, αλλά πάντα όλα μου τα projects βασίζονταν στη μόδα. Ακολούθησε το Master μου – Fashion Photography στο University of Arts  London.    

Πώς αποφάσισες να σπουδάσεις Fashion Promotion;

Μάρθα: Πάντα με ενδιέφερε ο χώρος της μόδας – ήταν μέρος της καθημερινότητας μου γιατί παρακολουθούσα fashion blogs, sites και fashion influencers. Έτσι αποφάσισα ότι το πιο σωστό για μένα ήταν να ακολουθήσω κάτι που ήδη αγαπώ. Και έτσι σπούδασα Fashion Promotion στο University of South Wales.

Πώς προέκυψε η γνωριμία σας και η δημιουργία του brand;

Η γνωριμία προέκυψε κατά τη διάρκεια των σπουδών μας στην Αγγλία – είμασταν και συγκάτοικοι για 4 χρόνια. Από πάντα η σχέση μας είχε θέμα τη μόδα – συζητούσαμε για τα projects που έκανε ο καθένας ξεχωριστά και πολλές φορές συνεργαστήκαμε και σε fashion projects και μαζί. Όταν αποφασίσαμε και οι δύο ότι θέλουμε να εγκατασταθούμε μόνιμα Κύπρο, παράλληλα συζητούσαμε ότι θέλαμε να κάνουμε κάτι δικό μας και μετά από αρκετό brainstorming γεννήθηκε η ιδέα του amī.

Πώς προέκυψε η ονομασία του;

Είμαστε χρόνια φίλοι και θέλαμε το όνομα του brand μας να αντιπροσωπεύει τη σχέση μας και να είναι κάτι διαχρονικό. Το όνομα του brand μας δυσκόλεψε αρκετά, αλλά λίγο πριν το launch του brand καταλήξαμε στο “amī”, το οποίο σημαίνει φίλος στα γαλλικά.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να συνεργάζονται δύο άτομα σε ένα fashion brand;

Όπως σε κάθε συνεργασία υπάρχουν διαφορές αλλά η δική μας συνεργασία βασίζεται στη φιλία οπότε υπάρχει ειλικρίνεια και σεβασμός. 

Πώς επηρέασε η πανδημία το brand σας;

H πανδημία ήταν σίγουρα μια πρόκληση που μας επηρέασε – όπως όλους. Ωστόσο, όσον αφορά το δικό μας brand, σίγουρα μας επηρέασε λόγω του ότι οι δημιουργίες μας είναι ξεκάθαρα occasion wear. Το θετικό είναι πώς τώρα με την χαλάρωση των μέτρων σίγουρα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα για το brand μας.

Πώς θα περιγράφατε τη δημιουργική σας διαδικασία;

Τα ρούχα του amī σχεδιάζονται από εμάς και ράβονται στην Κύπρο. Ακόμα και τα υφάσματα είναι επιλεγμένα από local καταστήματα. Πηγή έμπνευσης αποτελούν η millenial γυναίκα, οι τάσεις της κάθε σεζόν και τα υφάσματα που ανακαλύπτουμε.

Ποια είναι η φιλοσοφία του brand;

Το brand δημιουργήθηκε με γνώμονα τη γυναικεία θηλυκότητα και διαθέτει limited, σοφιστικέ και θηλυκά κομμάτια αλλά πάντα σε προσιτές τιμές. Κάθε ρούχο δημιουργείται με πολλή αγάπη και προσοχή στη λεπτομέρεια.

Τι κομμάτια περιλαμβάνει;

Κυρίως ρούχα για ξεχωριστές περιστάσεις, με εξαίρεση την καλοκαιρινή μας συλλογή που συμπεριλαμβάνει κομμάτια που μπορούν να φορεθούν από βραδινές εξόδους στη πόλη μέχρι και στην παραλία.

Ποιο είναι τα αγαπημένα σας κομμάτια;

Όλα τα κομμάτια είναι ξεχωριστά για εμάς γιατί όλα φτιάχτηκαν με πολλή προσοχή και αγάπη. Αλλά εννοείτε ότι υπάρχουν κάποια που ξεχωρίσαμε. Στα αγαπημένα μας κομμάτια δώσαμε τις ονομασίες των ζωδίων μας. To φόρεμα Libra – που είναι το ζώδιο της Μάρθας και το φόρεμα Gemini – που είναι το ζώδιο του Γεώργιου.  

Από πού αντλείτε έμπνευση για κάθε κομμάτι; Ποιες είναι οι fashion επιρροές σας;

Οι επιρροές και οι πηγές έμπνευσης μας είναι ανεξάντλητες. Ωστόσο τη δεδομένη στιγμή μας εμπνέουν οι γυναίκες και τα fashion shows των 90s.

Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Υπάρχουν αρκετές ιδέες και σχέδια για το μέλλον του brand, όπως ένα limited edition Christmas collection αλλά και ένα pop up shop.

Ιnfo: www.wearingami.com

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by amī (@wearing.ami)

Διάβασε ακόμη