Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Ακυρώνονται τα Μουσικά Φεστιβάλ “Coachella” και “Stagecoach”

Θύμα της πανδημίας έπεσαν δυο από τα κορυφαία μουσικά φεστιβάλ που ήταν προγραμματισμένα για τον Απρίλιο.

Το ένα μετά το άλλο τα παγκόσμια φεστιβάλ, ακυρώνονται. Οι αρχές της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ ακύρωσαν τα Μουσικά Φεστιβάλ “Coachella” και “Stagecoach” για το 2021 λόγω της COVID-19.

“Λόγω της πανδημίας, ο υπεύθυνος Δημόσιας Υγείας, δρ. Κάμερον Κάιζερ υπέγραψε διάταγμα για τη δημόσια υγεία για την ακύρωση του “Coachella Valley Music and Arts” και του “Stagecoach Country Music Festival” που προγραμματίζονταν για τον Απρίλιο του 2021. Ανυπομονούμε να διοργανωθούν ξανά οι εκδηλώσεις” αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κάμερον Κάιζερ στο Twitter.

Εξήγησε ακόμη ότι η απόφαση “βασίστηκε στις ανησυχίες για αναζωπύρωση της πανδημίας της Covid-19 τόσο στην κομητεία Ρίβερσαϊντ όσο και παγκοσμίως”.

Σύμφωνα την ανακοίνωση, και τα δύο Μουσικά Φεστιβάλ προσελκύουν “εκατοντάδες χιλιάδες παρευρισκόμενους από πολλές χώρες” γεγονός που θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορονοϊού.

“Εάν εντοπιζόταν κρούσμα της Covid-19 σε αυτά τα φεστιβάλ, το φάσμα και ο αριθμός των παρευρισκομένων και η φύση του χώρου θα καθιστούσε ανέφικτο, αν όχι αδύνατο, να παρακολουθηθούν όσοι μπορεί να είχαν τεθεί σε κίνδυνο” διευκρίνισε ο Κάμερον Κάιζερ.

Οι δύο από τις σημαντικότερες γιορτές της μουσικής ακυρώθηκαν επίσης το 2020 λόγω της πανδημίας, αφού αρχικά αναβλήθηκαν από τον Απρίλιο για τον Οκτώβριο.

Οι Rage Against the Machine, Megan Thee Stallion, Run the Jewels, Calvin Harris, Travis Scott, Thom Yorke, 21 Savage, Danny Elfman, Frank Ocean, Lana Del Rey, Lil Nas X, FKA Twigs και Fatboy Slim ήταν έτοιμοι να ανέβουν στη σκηνή πέρυσι.

Το “Coachella Valley & Arts Festival” πήρε το όνομά του από τον τον Paul Tollett και είναι το πλουσιότερο καλλιτεχνικό και πολιτιστικό event που διαδραματίζεται σε ετήσια βάση. Στην ουσία πρόκειται για πολλά events συγκεντρωμένα στην κοιλάδα του Κολοράντο. Σκοπός του ήταν να γίνει μια μέρα αφιερωμένη στα διαφορετικά είδη μουσικής pop, hip hop, rock κτλ με τις μεγαλύτερες φωνές επί σκηνής.

Πηγή: ΑΠΕ

Φωτογραφία: EPA

Διάβασε ακόμη