Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

Αισθητικές επεμβάσεις: Προλαβαίνω να χειρουργηθώ πριν το καλοκαίρι;

H Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός χειρουργός απαντά στο μεγάλο ερώτημα λίγο πριν το καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι μπαίνει σιγά σιγά και σύντομα πριν να το καταλάβουμε θα βρεθούμε στις παραλίες για να απολαύσουμε τον ήλιο και τη θάλασσα. Η ανάγκη να είναι το σώμα μας έτοιμο για το καλοκαίρι βρίσκεται στο πιο ψηλό σημείο των επιλογών μας.

Είναι η στιγμή να πάρουμε τις μεγάλες αποφάσεις όσο ακόμα έχουμε χρόνο μπροστά μας. Η πιο συνηθισμένη ερώτηση λοιπόν είναι, αν η εποχή ενδείκνυται για αισθητικές επεμβάσεις. Προλαβαίνω να κάνω τις αισθητικές επεμβάσεις που με αφορούν μέχρι το καλοκαίρι;

- Advertisement -

Διάβασε ακόμη – Αυξητική χειλιών χωρίς χειρουργείο – Τι πρέπει να γνωρίζεις

Οι δυο μήνες που μένουν μέχρι το καλοκαίρι είναι ένα εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να προλάβουμε το χειρουργείο, να αναρρώσουμε φυσιολογικά και να είναι και οι ουλές μας στη δεύτερη φάση της ωρίμανσης τους.

Διάβασε ακόμη – Γυναικεία περιοχή: Πώς διατηρείται νεανική και σφριγηλή

- Advertisement -

Σύμφωνα με μελέτες, για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα είναι σημαντικό να προγραμματίζουμε την επέμβαση που επιθυμούμε ανάλογα με την εποχή. Ορισμένες επεμβάσεις απαιτούν μεγαλύτερο διάστημα ανάρρωσης και μία καλοκαιρινή άδεια μπορεί να είναι αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε, ενώ κάποιες επεμβάσεις αφήνουν ουλές σε εμφανή σημεία του σώματος και ο ήλιος στην περίπτωση αυτή είναι απαγορευτικός.

Αν θέλουμε λοιπόν να προβούμε σε αισθητική επέμβαση πριν το καλοκαίρι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή.

Ευχαριστίες στη Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός χειρουργός, www.georgiakoulermou.comInstagramdr.koulermou_plasticsurgeon, Facebook: dr.koulermou_plasticsurgeon, τηλ. 99657810. 

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη