Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

AHA θεραπεία για λείο δέρμα

Η αισθητικός και δημιουργός του Beauty Touch by Elena Milidoni εξηγεί γιατί πρέπει να δοκιμάσεις τη συγκεκριμένη θεραπεία.

Τα οξέα είναι επιλογή και λύση για έντονη αναζωογόνηση, απολέπιση, ενυδάτωση, σύσφιξη και ανάπλαση του δέρματος.

Τα οξέα (AHA), είναι μία ομάδα οργανικών μη τοξικών ουσιών, που βρίσκονται στις φυσικές τροφές, ενώ κάποιες από αυτές προσφέρονται από τα φρούτα, όπου οφείλουν και την ονομασία τους (οξέα φρούτων).

Διάβασε ακόμη – Πως αντιμετωπίζονται οι πανάδες; Η ειδικός απαντά…

Μειώνουν τη συνοχή κερατινοκυττάρων και προκαλούν απολέπιση. Ενεργοποιούν τα κύτταρα της κεράτινης στοιβάδας και παράγονται νέα κύτταρα.

Μειώνουν το μέγεθος των κυττάρων επαναφέροντας τα στο φυσιολογικό. Ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες προς την παραγωγή κολλαγόνου. Αυξάνουν την υγρασία του δέρματος.

Η θεραπεία με οξέα ουσιαστικά επιταχύνει την ανάπλαση του δέρματος, γιατί αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας με αποτέλεσμα η επιδερμίδα, από μόνη της, να αναγεννά καινούργια κύτταρα.

Διάβασε ακόμη – Πότε και γιατί πρέπει να κάνεις απολέπιση στο σώμα σου

Επιπλέον, η μείωση του PH που προκαλείται, οδηγεί στην αύξηση δραστικότητας ορισμένων ενζύμων που διεγείρουν την ανάπλαση με αποτέλεσμα την αύξηση του πάχους και την βελτίωση της υφής της επιδερμίδας.

Στο χόριο τα μικρά μόρια των οξέων διαπερνούν τους φραγμούς του δέρματος προάγοντας τη σύνθεση κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέως. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η ισορροπία στην ενυδάτωση του δέρματος με αποτέλεσμα να διατηρείται η ελαστικότητα και η νεανικότητα του.

Σε λίγες επισκέψεις οι λεπτές ρυτίδες εξαφανίζονται. Επιταχύνει την αναγέννηση των νέων κυττάρων, οπότε επιτυγχάνεται σύσφιξη, το γερασμένο δέρμα αναγεννάται φεύγουν οι επιφανειακές ουλές από ακμή, ρυθμίζεται η έντονη λιπαρότητα εξαφανίζονται οι διχρωμίες.

Ευχαριστίες στην αισθητικό και δημιουργό του Beauty Touch by Elena Milidoni, Instagram: @beautytouch_elenamilidoni, Facebook: Beauty Touch by Elena Milidoni, τηλ. 22 777702, email: [email protected]

Φωτογραφία: istock

Διάβασε ακόμη