Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Αυτός ο τρόπος εκγύμνασης αλλάζει τα δεδομένα

Η ισορροπία σώματος και πνεύματος οδηγεί στην απόλυτη ευεξία, κάτι που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα η πετυχημένη personal trainer, Χριστίνα Μιχαήλ, η οποία μοιράζεται τα δικά της μυστικά καλής ζωής.

Της Γεωργίας Γεωργίου

«Το να κρατάμε το σώμα μας σε καλή υγεία και φυσική κατάσταση, είναι καθήκον… Διαφορετικά δεν θα ήμασταν σε θέση να κρατήσουμε το μυαλό μας ισχυρό, καθαρό και σαφές». Αυτήν τη φράση του Βούδα σκεφτόμουν με το που συνάντησα τη Χριστίνα Μιχαήλ. Επαγγελματίας στον χώρο του fitness για περισσότερο από μια εικοσαετία, είναι μια γυναίκα που εκπέμπει ηρεμία και θετικότητα κι αυτό το εκλαμβάνεις από την πρώτη επαφή μαζί της. Αφορμή της συνάντησής μας ήταν η δημιουργία του The Body Factory Bootcamps, που αποτελεί τον ιδανικότερο συνδυασμό για ισορροπία σώματος και πνεύματος. Το σίγουρο είναι πως φεύγοντας από τη συνάντησή μας, αυτό που αντιλήφθηκα είναι ότι για να βιώσεις την απόλυτη ευεξία πρέπει να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου και να δεις τη ζωή διαφορετικά…

Θα ήθελα αρχικά να μιλήσουμε για τη διαδρομή σου στον χώρο του fitness. Πώς ήταν τα πράγματα στην Κύπρο όταν ξεκινούσες;

Ταξιδεύοντας στον χρόνο, 20 χρόνια πριν, ήταν μία εποχή που στην Κύπρο οι πληροφορίες και οι γνώσεις σχετικά με το με το τι σημαίνει fitness και γενικότερα ευεξία ήταν σχετικά περιορισμένες. Για να είμαι όμως αντικειμενική, αυτό ήταν ένα παγκόσμιο φαινόμενο, καθώς η τεχνολογία και το διαδίκτυο δεν ήταν τόσο ανεπτυγμένα με αποτέλεσμα να μην έχεις πρόσβαση τόσο εύκολα σε ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών.

Φαντάζομαι αυτό έκανε και τον ρόλο σου πιο απαιτητικό;

Σίγουρα, όχι μόνο ως προς την ενημέρωση του κοινού, αλλά και όσον αφορά τη δική μου εκπαίδευση. Η ζωή μου ήταν γεμάτη προπονήσεις, τηλεοπτικές παρουσιάσεις σε Κύπρο, Ελλάδα και άλλες βαλκανικές χώρες. Πέρα από αυτά έδωσα μεγάλη έμφαση στην εκπαίδευση, η οποία ήταν συνεχής στους τομείς της ανθρώπινης ανατομίας, στη βιομηχανική του ανθρώπινου σώματος και στην κινησιολογία.

Αυτές οι γνώσεις συνέβαλαν ως προς το να κατανοήσεις καλύτερα το ανθρώπινο σώμα;

Ακριβώς. Για να μπορείς να βελτιώσεις το ανθρώπινο σώμα με όλες τις αδυναμίες του, το πάθος δεν είναι αρκετό, οι γνώσεις προπορεύονται. Πρέπει να υπάρχει μια βαθύτερη κατανόηση στο πώς το σώμα μας έχει «σχεδιαστεί» για να κινείται και να λειτουργεί.

Η personal trainer, Χριστίνα Μιχαήλ

Με την αλλαγή του τρόπου ζωής σήμερα έχουν αλλάξει και οι ανάγκες του σώματός μας;

Ζούμε σε μια εποχή, όπου η τεχνολογία, η γρήγορη ζωή, η εικονική πραγματικότητα, η ελάχιστη πραγματική αλληλεπίδραση, η καθιστική ζωή και η φτωχή διατροφή έχουν γίνει πλέον μέρος της ζωής μας. Σε παγκόσμια κλίμακα γίνονται συνεχώς μελέτες για νέους τρόπους βελτίωσης της υγείας μας, μείωση του στρες, σωστές διατροφικές συνήθειες και πώς μπορούμε να κάνουμε την άσκηση τρόπο ζωής.

Ποια είναι η φιλοσοφία που ακολουθείς σε ό,τι αφορά το fitness;

Λένε πως αν καταφέρεις ν’ αλλάξεις τη ζωή ενός ατόμου, τότε ίσως μπορέσεις να αλλάξεις τον κόσμο ολόκληρο. Προσωπικά πιστεύω ότι ο καθένας από εμάς έχει κάποιο μήνυμα να στείλει, μαθήματα να μάθει και σίγουρα αμέτρητες ευκαιρίες για να διορθώσει και να βελτιώσει καταστάσεις.

Ο τρόπος σκέψης πώς συμβάλλει στην υγεία μας;

Το μυαλό είναι o πιο σημαντικός καταλύτης για να επιτευχθεί η αρμονία στη ζωή, αυτό με δίδαξε η εμπειρία μου. Το σώμα επιτυγχάνει αυτό που πιστεύει ο νους. καθόλου τυχαία η φράση του Γιουβενάλη: «Νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Ως personal trainer, ποια θεωρείς ότι είναι η δικιά σου ευθύνη προς αυτούς που σε εμπιστεύονται;

Η ευθύνη είναι πολύ περισσότερη από τις προσωπικές προσδοκίες που έχουν για το σώμα τους. Ο στόχος μου είναι να χτίσουμε μαζί ένα λειτουργικό σώμα, το οποίο να τους βοηθήσει στην καθημερινότητά τους και γενικότερα να βελτιώσουμε τη φυσική τους ικανότητα σε οτιδήποτε θέλουν να κάνουν.

Πρόσφατα έχεις δημιουργήσει το The Body Factory Bootcamps. Μίλησέ μου γι’ αυτό.

Θεωρώ ότι ο ιδανικός συνδυασμός για άριστα αποτελέσματα είναι να τρέφεις ταυτόχρονα το μυαλό και το σώμα. Αυτός είναι ο λόγος που δημιούργησα το The Body Factory Bootcamps. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που επικεντρώνεται σε κάθε άτομο, αλλά και στην ομάδα ως σύνολο. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 30 άτομα. Είναι ένα πρότζεκτ, που διαρκεί από τρεις έως πέντε ημέρες, συνολικής σωματικής άσκησης και συνδυάζει πεζοπορία, τρέξιμο, κολύμπι, yoga, spa και προσωπικά εξειδικευμένη διατροφή με στόχο μια ενεργή αποτοξίνωση και ανάκτηση του σώματος και του μυαλού.

Πού γίνεται το πρόγραμμα αυτό;

Οι προορισμοί μας είναι παγκόσμιας κλάσης καταφύγια ευεξίας, σε Κύπρο, Ελλάδα, Ελβετία, Γαλλία και Ιταλία. Ήδη προετοιμάζουμε τα επόμενά μας bootcamps, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στο μοναδικό Euphoria Retreat-A Holistic Wellbeing Destination and Spa στον Μυστρά στην Ελλάδα και στο πολυτελές ξενοδοχείο Meneghetti Relais & Châteaux στην Κροατία.

Σε αυτά τα προγράμματα οι συμμετέχοντες συνοδεύονται από ομάδα ειδικών;

Βεβαίως. Το The Body Factory Bootcamps αποτελείται από μια διεθνή ομάδα, στην οποία περιλαμβάνονται εμπειρογνώμονες σε θέματα διατροφής, γυμναστές, φυσιοθεραπευτές και life coaches. Άνθρωποι με πάθος και αγάπη για την ευεξία σώματος και μυαλού.

Μέσα από αυτό το πρόγραμμα τι εισπράττουν οι συμμετέχοντες;

Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται να επανασυνδεθούν με τη φύση και το σώμα τους. Να μάθουν πώς να το θρέψουν, πώς να διαχειριστούν το άγχος και να ζήσουν σε αρμονία. Σίγουρα δεν αναφερόμαστε σε μια συνηθισμένη υποχώρηση της φυσικής κατάστασης, αλλά μια πλήρη εισαγωγή σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής που στοχεύει σε μια μεγαλύτερη, πιο ευτυχισμένη και πιο καλή ζωή με υγεία.

Κεντρική φωτογραφία: istock, Φωτογραφία: Μιχάλης Κυπριανού, Styling: Σοφία Ευσταθίου

Madame figaro, Μαΐος, τεύχος 173

Διάβασε ακόμη